Foto: Mats Renman

Vindelns församling

Välkommen till Vindelns församling

Mässa med temat ”Jesus förhärligad” söndag 14 juli

Välkomna söndag 14 juli till Vindelns kyrka kl 11.00 och mässa med temat ”Jesus förhärligad”. Präst är Anne Bokma. Den här söndagen är även Kristi förklarings dag. Kristi förklaring är den i evangelierna omtalade händelsen då Jesu gestalt förvandlades (förklarades) på ett berg, och blev lysande. Han talar med Mose och Elia. Gud kallar honom för son. Mose och Elia är med för att visa på att Jesus fullbordar lagen och uppfyller profetiorna.

Utomhussång vid Granö kyrka onsdag 17 juli kl 13.30

Utomhussång vid Granö kyrka onsdag 17 juli kl 13.30. Allsång, andakt och enkelt fika med Elin Granström och Lennart Ljungkvist. Välkommen!

Konsert på Sjungaregården 20 juli

Arrangemang av Sjungaregården: Karin Lagergren om Birgittas kallelse, hennes klosterorden och sångens plats i denna originella klosterskapelse. 

Sommarens gudstjänster

Här hittar du sommarens alla gudstjänster i Vindelns församling.

Musik i sommarkväll 2024

Välkomna till sommarens konserter

Fredagsfika på församlingsgården

Välkommen till fredagsfika i Vindelns församlingsgård mellan kl 9.30-10.30! Vi har en kort andakt kl 9.15. Första fredagen i månaden bjuder vi på födelsedagstårta. Fikat är gratis.

Ledig tjänst, vik diakon/ diakoniassistent 75%

Vindelns församling söker diakon/ diakoniassistent 75%

Ledig tjänst pedagog 75%

Vindelns församling söker pedagog 75% med möjlighet till ytterligare vikariat 25%

Öppettider för Vindelns pastorsexpedition under sommaren

Vindelns pastorsexpedition är stängd under vecka 29. T.o.m. 31 augusti har vi följande öppettider: måndagar och tisdagar kl 10.00-12.00. Tfn: 0933-143 00, mail: vindelns.forsamling@svenskakyrkan.se Läs mer här >>>

Vill du sjunga i barnkören eller kyrkokören?

Barnkören och Kyrkokören startar onsdag 28 augusti. Välkommen att vara med! Läs mer här >>>

Konfirmation 2024-2025

För dig som går i årskurs åtta och som vill: fundera kring livet, vänskap, relationer och såklart om tro. Prova-på-kväll i Vindelns församlingsgård torsdag 5 september kl 18.00.

En fyr lyser upp ett blått mörker.

Tankar inför helgen

"Den som ska ut och nattsegla måste ge sig av innan skymningen. När skymningen kommer, blir det för mörkt, och du kommer inte ens att komma ut ur din hemmahamn, ut till fyrarna.” Läs prästens tankar inför helgen på Svenska kyrkans bloggportal.

Kyrkguiden

Med Svenska kyrkans mobilapp Kyrkguiden kan du med hjälp av mobiltelefonen lätt få en överblick över t.ex. gudstjänster som firas i din närhet. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Närbild på någon som swishar från sin mobiltelefon.

Kollekter 2024 och swishnummer

Kollektlistan för 2024 och Vindelns församlings swishnummer för kollekter hittar du här. Varmt tack för din gåva – den behövs!

Vindelns församling på Facebook

Välkommen att besöka, gilla, kommentera och bjuda in andra på Vindelns församlings Facebooksida: www.facebook.com/vindelnsforsamling. Liten och stor i Vindeln, Granö och Tvärålund har också egna Facebooksidor.

Sång i parken under sommaren

Välkommen till allsång, andakt och enkelt fika i kommunparken följande onsdagar under sommaren: 3 juli, 24 juli och 7 augusti, kl 13.30.

Sommarandakter på Åmbacken, Åmsele

Torsdag 18 juli kl 13.30 och torsdag 8 augusti kl 13.30. Andakterna innehåller sång och musik, en text ur bibeln, delande av en tanke och bön. Vi avslutar med fika. Alla är varmt välkomna!

Gudstjänster med temat ”Andlig klarsyn” söndag 21 juli

Våra liv rymmer många möjligheter att välja fel väg. Därför behöver vi be om andlig vägledning, andlig klarsyn, för att finna det rätta. Kl 11.00 firas gudstjänst i Skivsjö kapell. Magnus Aasa är präst denna söndag. Välkomna!

Musik i sommarkväll med Lennart Ljungkvist Entertainment Orchestra torsdag 25 juli

Torsdag 25 juli kl 19.00 har Lennart Ljungkvist Entertainment Orchestra konsert i Vindelns kyrka. 10-mannabandet som det svänger om! Handplockade musiker och specialskrivna arrangemang för denna sättning. Huvudinriktning jazz och soul men spelar också en hel del annat.

Friluftsgudstjänst med temat "goda förvaltare" söndag 28 juli

Att vara en god förvaltare innebär att man tar ansvar för något som tillhör någon annan och sköter det som om det var ens eget. Jesus återkommer till detta uppdrag i flera liknelser. Söndag 28 juli firas friluftsgudstjänst kl 14.00 vid Rosenhill i Åmsele. Präst den här söndagen är Veronica Eriksson. Välkomna.

Utomhussång vid Granö kyrka onsdag 31 juli kl 13.30

Utomhussång vid Granö kyrka onsdag 31 juli kl 13.30. Allsång, andakt och enkelt fika med Carina Byström Nuft. Välkomna!

”Nådens gåvor” är temat söndag 4 augusti

Israels folk har nu kommit fram till det förlovade landet efter 40 års ökenvandring. Då lovar alla att i tacksamhet vara trogna herren. Löftet kommer man dock att bryta gång på gång. Också lovar vi saker i tacksamhet som vi sällan håller. Sådana är vi människor. Ombytliga och opålitliga, och ändå fortsätter Gud att längta efter oss. Söndag 4 augusti firas gudstjänst i Vindelns kyrka kl 11.00 samt i Vindelånäsets bönhus kl 14.00. Präst den här söndagen är Anders Rodén. Välkomna.

Pilgrimsvandring 25 augusti

Vi går en bit längs den vackra Isälvsleden, ca 8 km. Välkommen att följa med! Anmälan senast 21 augusti. 

Gudstjänster söndag 11 augusti med temat ”Tro och liv”

Profetens Jesejas bok är Bibelns mest omfångsrika bok. Den inleds med denna våldsamma kritik mot falskhet och religiöst hyckleri. Gud tål inte att onda handlingar döljs bakom fromma riter. När människan förtrycker den svage och handlar orättvist skändar hon det Heliga. Välkommen till gudstjänst i Vindelns kyrka kl 11.00 samt i Granö kyrka kl 18.00. Söndagens tema är "Tro och liv" och präst är Magnus Aasa.

Vindelns kyrkogårdsförvaltning

Gäller ditt ärende kyrkogårds- eller gravfrågor som till exempel fakturor, blomstersmyckning, grundskötsel eller gravrättsinnehav. Kontakta kyrkogårdsförvaltningen på tfn: 0933-143 30 (telefontid mån-tis kl 10-12). Mail: vindelns.kyrkogardsforvaltning@svenskakyrkan.se

Församlingens lokaler att hyra

Visst vet du att det går att hyra församlingens lokaler i Vindeln, Åmsele och Granö? Ni kanske behöver en lokal för er dopfest, en föreläsning, födelsedagskalas med klättervägg m.m.

Vindelns Kyrkokör

Vindelns kyrkokör har haft avslutning för terminen. Stefan Norberg går i pension och avtackades också som körledare. Till hösten tar Karin Öhman över som körledare. Är du intresserad av att sjunga i kör är du välkommen att kontakta Karin Öhman.

Illustration av blommor i olika färger.

Be en bön. Låt hoppet växa.

Påsken är en tid för hopp och nytt liv. Var med och be på bönewebben – och låt hoppet växa.

Musik i sommarkväll med Karin och Robert Öhman 15 augusti

Karin och Robert Öhman bjuder på piano- och orgelmusik torsdag 15 augusti kl 19.00 i Vindelns kyrka. Välkommen!

"Friheten i Kristus" söndag 18 augusti

Gud hör och bryr sig, Gud fyller allt levande med liv, Gud stöttar den enskilda människan, Gud är kärleksfull mot hela skapelsen. Temat "Friheten i Kristus" är den här söndagens tema. Kl 11.00 firas mässa i Vindelns kyrka. Söndagen avslutas med gudstjänst i Skivsjö kapell kl 18.00. Veronica Eriksson är präst denna söndag. Välkomna!

Söndag 25 augusti med temat ”medmänniskan”

Kristi självutgivande kärlek gör korset till ett tecken som manar till efterföljelse, att ge Jesu kärlek vidare till andra och att räcka andra människor handen till tjänst och försoning. Gud har på korset visat en kärlek utan förbehåll, en kärlek som inte gör åtskillnad mellan människor. Välkomna söndag 25 augusti till gudstjänst med temat "medmänniskan". Den här söndagen firas gudstjänst kl 11.00 i Vindelns kyrka. Präst är Anne Bokma.

Utomhussång vid Åmbacken onsdag 28 augusti kl 13.30

Välkommen till Utomhussång med Carina Byström Nuft vid Åmbacken onsdag 28 augusti kl 13.30. Allsång, andakt och enkelt fika.

Gudstjänst med temat ”Enheten i Kristus” 1 september

Gud är både universums skapare och en herde för varje individ. Människan och naturen är alla delar av Gud själv. Inte ens havet, symbolen för kaos och ångest, kan rå på Guds omsorg om skapelsen. Välkommen till gudstjänst i Vindelns kyrka 1 september kl 11.00. Präst är Magnus Aasa och temat är ”Enheten i Kristus”.

Sång på Åmbacken onsdag 4 september kl 13.30

Välkomna till allsång, andakt och enkelt fika på Åmbacken onsdag 4 september kl 13.30.

Söndag 8 september med temat "ett är nödvändigt"

Genom Kristus kan människan återvända till Gud och återfå livet som Gud avsett att det ska vara. "Ett är nödvändigt": det liv som Gud skapat människan för att leva. Söndag 8 september kl 11.00 firas mässa i Vindelns kyrka kl 11.00. Kl 18.00 firas också psalmsångsgudstjänst i Tvärålunds bönhus. Präst den här söndagen är Veronica Eriksson. Välkomna.

Huset fullt, Vindelns församlingsgård torsdag 12 september

Varmt välkomna till Huset fullt! Programmet ser ut så här: kl 17.00 Middag i lilla salen, kl 18.00 Mässa i stora salen och Kyrkskoj i källarvåningen. Magnus Aasa, Karin Öhman med flera medverkar. 

Gudstjänster 15 september med temat "döden och livet"

Välkomna till söndagen gudstjänster: kl 11.00 i Vindelns kyrka och kl 18.00 i Skivsjö kapell. Söndagens tema är "döden och livet". I texterna får vi höra hur Jesus uppväcker döda, han som själv besegrade döden och har förmåga att ge liv. Han kan också ge oss människor en möjlighet att möta död och liv på ett hoppfullt sätt om vi litar på livet med honom. Det är trons mysterium. Präst den här söndagen är Anne Bokma. Vindeln Gospel medverkar i gudstjänsten i Vindelns kyrka.

Sång i Granö kyrka onsdag 18 september kl 13.30

Välkomna till Sång i Granö kyrka onsdag 18 september i Granö kyrka kl 13.30 med allsång, andakt och fika.

Huset fullt i Åmsele församlingsgård torsdag 19 september

Välkomna till Huset fullt i Åmsele församlingsgård torsdag 19 september kl 17.00 med middag, andakt och pyssel. Anne Bokma, Anna Sundelin med flera medverkar.

Huset fullt i Tvärålunds bönhus torsdag 19 september

Välkomna till Huset fullt i Tvärålunds bönhus torsdag 19 september kl 17.00 med middag, andakt och pyssel.

Gudstjänst lördag 21 september kl 18.00 i Vindelns församlingsgård

Lördag 21 september kl 18.00 firas gudstjänst i Vindelns församlingsgård med Magnus Aasa. EFS ansvarar. Fikaservering efter gudstjänsten. Välkomna.

Sommartema i Ge och ta-hörnan

Ge och ta-hörnan är öppen när församlingsgården är öppen. Ge: Du hänger själv upp hela och rena kläder/skor som du inte längre använder. Ta: Om det finns något som du vill ha och behöver.  Du behöver ej ge för att ta och ej ta för att ge!

"Rik inför Gud" 22 september

De människor vi har omkring oss kan ge oss ett mervärde helt oberoende av pengar. Goda vänner, och ett gott namn bland människor är mer värda än allt silver och guld. Våra medmänskliga relationer påminner om den stora relationen med den uppståndne Herren. Den består genom liv och död och innebär en rikedom som inget annat kan komma i närheten av. Söndag 22 september kl 18.00 firas gudstjänst/mässa i Granö kyrka med Anders Rodén. Välkomna! 

Sång på Åmbacken onsdag 25 september kl 13.30

Välkomna till allsång, andakt och enkelt fika på Åmbacken onsdag 25 september kl 13.30.

Gemensam gudstjänst, Alla kyrkor tillsammans söndag 29 september

Söndag 29 september kl 11.00 firas en gemensam gudstjänst, Alla kyrkor tillsammans, i Vindelns kyrka.

75-års jubileum i Kamsjö kapell

Välkommen till 75-års jubileum och gudstjänst i Kamsjö kapell lördag 28 september kl 11.00.

En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Här finns alltid en plats för dig.

GDPR

Vindelns församling och GDPR.

Två händer skriver på en bärbar dator.

Cyberangreppet 2023–2024

Svenska kyrkan utsattes den 23 november 2023 för ett cyberangrepp, en så kallad ransomware-attack. På denna sida hittar du information om angreppet och efterföljande konsekvenser i form av stulen data.