Foto: Marcus Gustafsson

Välkommen till Svenska kyrkan i Robertsfors kommun och våra kyrkor i Bygdeå, Robertsfors, Ånäset och Överklinten. Här finns många olika sorters mötesplatser för alla åldrar där du kan finna glädje, ro, gemenskap, och stöd när livet brister.

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

På gång

Bekämpa hungern – köp hem en god soppa!

Under fastan får du tre chanser att köpa hem en härlig middag med härlig kycklingsoppa och hembakt bröd: 22 februari i Ånäset, 7 mars i Robertsfors och 21 mars i Bygdeå. Med varje portion stödjer du ACT Svenska kyrkans arbete för en rättvis värld där ingen ska behöva gå hungrig.

Några äldre personer sitter och skrattar tillsammans vid ett bord.

Nu är det Öppet hus i Bygdeå igen

Nytt år, nya gäster, spännande ämnen – och fika så klart! Varje onsdag klockan 13.00 är det öppet hus i Bygdeå församlingshem.

Sjung i kör!

Nu har församlingens körer dragit igång en ny termin – och du får vara med! Det finns inte mindre än fyra vuxenkörer att välja mellan. De har lite olika stil och övar på olika platser så ta den du tycker verkar passa dig.

Sportlovshäng i Ånäset och Robertsfors

6:e och 7:e mars ordnar vi kul uteaktiviteter för lovlediga barn i mellanstadieåldern i både Ånäset och Robertsfors.

Veckans webbandakt

Söndag 18 februari - Första söndagen i fastan

Denna söndag får vi fira andakt i Tegs kyrka med Emma Mushi och Marian Karlsson, diakoner i Tegs församling. Den kristna fastetiden är förberedelsetiden för påsken. Under fastetiden följer vi vägen Jesus går, genom lidandet, döden, mot uppståndelse och nytt liv. Vi får lyssna till när Marianne läser ur Camilla Lifs bok, Vad vill du mig idag? Där det står att alla människor påverkas av vilken tid, vart och i vilken familj vi växer upp i, men att vi alltid är älskade av gud. Vi får också höra Matteusevangeliet kapitel 4, vers 1-11, som beskriver Jesus i öknen där han av Anden sätts på prov av djävulen.

Församlingsliv

Fira gudstjänst

Mitt i allt som pågår i livet samlas vi till gudstjänst. Du är välkommen att vara med oavsett vem du är, hur gammal du är och om du är en van gudstjänstfirare eller aldrig har besökt kyrkan tidigare.

Tre flickor ser förväntansfulla ut.

Barn och familj

Barn och deras föräldrar är en viktig del av församlingen. Vi har grupper och aktiviteter för olika åldrar och vi vill att du ska känna dig välkommen att vara med på det som passar dig.

Unga och konfirmation

Kyrkan kan vara en fantastisk plats att växa på och här finns rum för alla de stora frågorna och massa kul på vägen. Bygdeå församling erbjuder både konfirmation och andra grupper för tonåringar och unga vuxna.

Några äldre personer sitter vid ett bord och äter soppa och samtalar.

Vuxna

I Bygdeå församling finns många mötesplatser för vuxna. Det spelar det ingen roll om du är 25 eller 95 år - gemenskapen är till för alla.

Körer och musik

Sången och musiken är en viktigt del i församlingens liv och genom musiken är det många som upplever ett tilltal från Gud. Du är välkommen att vara med i någon av våra körer eller att som åhörare njuta av en konsert med duktiga musiker och sångare.

Jobba i Bygdeå församling

Sommarjobb för ungdomar 2024

För ungdomar födda 2008 eller tidigare finns möjlighet att få sommarjobb på någon av våra kyrkogårdar. Läs mer om och sök jobben här senast 31 mars.

Din hjälp behövs

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig.
Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.

Har du sett något som är trasigt?

FELANMÄLAN Församlingen har många lokaler och ytor att hålla reda på. Därför är det inte säker att vi alltid upptäcker om något gått sönder eller inte fungerar. Hjälp oss genom att klicka här och göra en felanmälan. Då lovar vi att vi ska rätta till felet så snart som möjligt.

Aktuellt från Svenska kyrkan

Prenumerera via RSS

Skogsutredningen vill ha synpunkter från församlingar

Publicerad:

Skogsutredningen vill ha synpunkter om kyrkans skogsförvaltning – särskilt från barn och unga. Utredningen behöver få in synpunkterna senast den 15 maj 2024

Skogens betydelse för biologisk mångfald och klimatet – se rundabordssamtal

Publicerad:

I veckan genomförde Skogsutredningen ett första rundabordssamtal med experter. Skogens betydelse för den biologiska mångfalden och klimatet var temat. Här kan du titta på samtalet.

Svenska kyrkan på DN debatt idag: ”Höj dagersättningen för asylsökande”

Publicerad:

En majoritet av svenska folket, sex av tio, tycker att dagersättningen till asylsökande, inklusive ukrainska flyktingar, bör höjas. Det visar en färsk Novusundersökning som genomförts på uppdrag av Svenska kyrkan, Svenska Röda Korset, Sveriges stadsmissioner, Bris och Rädda barnen. Nu uppmanar organisationerna regeringen att tänka om.

Ärkebiskop Martin i Expressen om när ett liv börjar och när det tar slut

Publicerad:

Ärkebiskop Martin Modéus skriver på Expressen kulturdebatt om det senaste biskopsbrevet ”Livets början och livets slut: Redskap för orientering i etiska vägval”.

Sök bidrag för att utveckla samiskt kyrkoliv

Publicerad:

Jobbar du inom Svenska kyrkan eller i en samisk organisation med att utveckla samiskt kyrkoliv? Då kan du söka bidrag hos oss. Sista ansökningsdag är den 15 februari.