Foto: Marcus Gustafsson

Välkommen till Svenska kyrkan i Robertsfors kommun och våra kyrkor i Bygdeå, Robertsfors, Ånäset och Överklinten. Här finns många olika sorters mötesplatser för alla åldrar där du kan finna glädje, ro, gemenskap, och stöd när livet brister.

På gång

Musik i sommarkväll – poetisk musik om stora, nära frågor

Söndag 14 augusti är det slutfinal för årets Musik i sommarkväll. I Robertsfors kyrka hälsar vi klockan 18.00 välkommen till artisten, poeten och prästen Liza L Lundkvist och gitarristen och låtskrivaren Jonas Holmström. De bjuder på en kväll som tar avstamp i Lizas diktsamling "Jag är äntligen här". Fika från 17.00.

Höstretreat i Munkviken 2022

Ibland kan vi behöva andrum, stilla reträttplatser dit vardagens stress och brus inte når. Den 29 september–2 oktober blir det en retreat på Munkvikens lägergård. Välkommen att anmäla dig redan nu.

Två kvinnor och en man sitter på små bönepallar med knäppta händer och slutna ögon.

Meditation i sommarkväll

Tisdag 16 augusti 18.30 är du välkommen till stilla kväll med kristen djupmeditation i Robertsfors kyrka.

Roseniusdagen 2022

Lördag 20 augusti är det dags för årets Roseniusdag i Ånäset. Det blir både föreläsningar och gudstjänst i EFS bönhus. Varmt välkomna.

Din hjälp behövs

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Församlingsliv

Fira gudstjänst

Mitt i allt som pågår i livet samlas vi till gudstjänst. Du är välkommen att vara med oavsett vem du är, hur gammal du är och om du är en van gudstjänstfirare eller aldrig har besökt kyrkan tidigare.

Några barn sitter i bänkraden längst fram.

Barn och familj

Barn och deras föräldrar är en viktig del av församlingen. Vi har grupper och aktiviteter för olika åldrar och vi vill att du ska känna dig välkommen att vara med på det som passar dig.

Unga och konfirmation

Kyrkan kan vara en fantastisk plats att växa på och här finns rum för alla de stora frågorna och massa kul på vägen. Bygdeå församling erbjuder både konfirmation och andra grupper för tonåringar och unga vuxna.

Vuxna

I Bygdeå församling finns många mötesplatser för vuxna. Det spelar det ingen roll om du är 25 eller 95 år - gemenskapen är till för alla.

Körer och musik

Sången och musiken är en viktigt del i församlingens liv och genom musiken är det många som upplever ett tilltal från Gud. Du är välkommen att vara med i någon av våra körer eller att som åhörare njuta av en konsert med duktiga musiker och sångare.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bygdeå församlings podcast

Missa inte podden Kaffe med prat

I podden Kaffe med prat träffar Pia Simonsson kända och okända människor som bor i Bygdeå församling för lite fika och ett samtal om allt mellan himmel och jord.

Jobba i Bygdeå församling

Vill du jobba extra som gudstjänstvärd?

Är du 15 år eller äldre? Då kan du få extrajobb i församlingen som gudstjänstvärd. Du tar då hand om praktiska arbetsuppgifter som exempelvis ljuständning, ljud och utdelning av psalmböcker.

Kyrkan Play – gudstjänster och musik från Bygdeå församling

Kyrkan unplugged – Light of a Clear Blue Morning

I sommarens femte och sista Kyrkan Unplugged är Karin Ahnqvist tillbaka, denna gång med countrydrottningen Dolly Partons hoppingivande låt Light of a Clear Blue Morning.

Kyrkan unplugged – Little Boy

I detta avsnitt av Unplugged från Bygdeå kyrka får du lyssna till Markus Matsson Band och låten Little Boy. "Den handlar om att man aldrig ska sluta kämpa" säger Markus som skrivit både text och musik.

Kyrkan unplugged – Själs färger

"Kan du minnas hur det kändes att skratta när världen är galen." Karin Ahnqvist är tillbaka i Unplugged. Tillsammans med Anna Forslund och Andreas Öberg sjunger hon Cyndi Laupers hit True Colors som i den svenska översättningen av Reine Mirro blir Själs färger.

Mer Play

Här hittar du alla våra inspelningar

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig.
Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.

Har du sett något som är trasigt?

FELANMÄLAN Församlingen har många lokaler och ytor att hålla reda på. Därför är det inte säker att vi alltid upptäcker om något gått sönder eller inte fungerar. Hjälp oss genom att klicka här och göra en felanmälan. Då lovar vi att vi ska rätta till felet så snart som möjligt.

Aktuellt från Svenska kyrkan

Prenumerera via RSS

Kyrkans Tidning: Kärlek tema för världsråd

Publicerad:

Den 31 augusti–8 september genomför Kyrkornas världsråd sin elfte generalförsamling. I denna artikel i Kyrkans Tidning (4 aug) berättar Jan Eckerdal, teologisk rådgivare för Sveriges kristna råd och präst i Svenska kyrkan, vad som väntar.

Mordet på Ing-Marie Wieselgren

Publicerad:

Ärkebiskop Antje skriver om mordet på Ing-Marie Wieselgren.

Ny generalsekreterare för Kyrkornas världsråd

Publicerad:

Den sydafrikanske prästen och teologen Jerry Pillay har valts till ny generalsekreterare för Kyrkornas världsråd, KV. Jerry Pillay är präst i Uniting Presbyterian Church i Sydafrika, och rektor för fakulteten för teologi och religion vid universitetet i Pretoria.

Uttalanden från centralkommittén

Publicerad:

I samband med att Kyrkornas världsråds centralkommitté möttes den 15-18 juni Genève har ett antal gemensamma uttalanden tagits fram inom särskilda angelägna frågor.

Nordisk träff för unga ekumeniska teologer

Publicerad:

I sommar arrangeras den ekumeniska sommarskolan Global Ecumenical Theological Institute (GETI) med temat ”Christ’s Love (Re)moves Borders”. Den hålls i samband med Kyrkornas världsråds generalförsamling i Karlsruhe, där de unga teologer som deltar i GETI kommer att finnas med och göra sina röster hörda.