Konfirmation

Konfirmation handlar om Gud och om det du tycker är viktigt i livet. Vi vill ge dig en chans att lära dig mer om kristen tro och det är okej att fråga om allt.

Funderar du någon gång på livet? På vem du är eller vem du vill vara? På vad som gör dig lycklig eller vad en riktig vän är? Kanske funderar du på vad tro är, på vad som händer när vi dör, om Gud finns och vad det har med ditt liv att göra?

Konfirmationstiden är en möjlighet för dig att själv och tillsammans med andra fundera, skratta, gråta, ha roligt tillsammans och få ett minne för livet.

Inga frågor eller funderingar om tro eller livet är dumma eller konstiga, du kan fråga om vad du vill.

Det år du fyller fjorton/går i åk 8 får du en inbjudan till konfirmation från Svenska kyrkan. Men om du går i årskurs 9 men missade att konfirmera dig förra året är du också välkommen att vara med. Ordet konfirmation betyder bekräftelse och med det menar man i kyrkan bekräftelse av ditt dop och dig. Du måste inte vara döpt för att vara med på konfirmationen - du kan bli det i samband med konfirmationen. När du döps får du löftet att Gud alltid finns med dig genom livet, oavsett vad som händer. Under konfirmandtiden får du möjlighet att upptäcka vad det betyder.

NYA KOMPISAR OCH MER KUNSKAP

Om du väljer att konfirmera dig hoppas vi att du efteråt ska känna att du fått svar på dina frågor, att du fått många nya kompisar och haft en jätterolig tid, och att du lärt dig mer om Gud, Jesus, livet och världen. Kanske var kristen tro något för dig, kanske inte, men du vet vad det handlar om.

Konfirmation i Bygdeå församling 2018/2019

I Bygdeå församling erbjuder vi i år två olika konfirmationsalternativ - båda är helt gratis!

ALT 1: De 12 äventyren - Konfirmationsläger i Munkviken

Det här är konfan för dig som vill vara med andra ungdomar på läger två veckor under sommaren. Munkviken är en härlig lägergård vid stranden, nära hav och skog.

Tro handlar om livet och är något vi får uppleva, fördjupa och dela genom att använda alla våra sinnen! Därför vill vi att varje dag ska vara ett äventyr, där vi genom bland annat uteaktiviteter, musik, film och utmaningar för kropp och tanke får lära känna oss själva, varandra och Gud mer.

Så går konfirmationen till

• Konfirmationen startar med en Kick off lördag 17 november
  • Under vintern går man på egen hand på ett antal gudstjänster. Mer information om det får du när du anmält dig.
  • Torsdag 30 maj – söndag 2 juni åker vi på förläger. Då får du prova på lägerkänslan och lära känna din konfakompisar som kommer både från Robertsfors och Skellefteå.
  • Stora konfalägre äger rum måndag 24 juni – söndag 7 juli i Munkviken.
  • 7 juli avslutat lägret med konfirmationsgudstjänst.

Ledare på lägerkonfirmation

Katarina  Parment

Katarina Parment

Barn & ungdom

ALT 2: Veckoläsning i Robertsfors

Det här är konfan för dig som tycker att det passar bra med träffar efter skolan under hösten och våren istället för läger.

I det här alternativet kommer vi att mötas i Robertsfors kyrka. Så långt det är möjligt kommer vi försöka anpassa upplägget till de som anmäler sig. Det betyder att det kan bli antingen träffar direkt efter skolan där vi börjar med att fika tillsammans eller också blir det längre helgträffar två gånger per termin.

Så går konfirmationen till

• Konfirmationen startar med en ”Lär känna”-träff den 20 oktober.
  • Under vintern går man på egen hand eller tillsamman i grupp på ett antal gudstjänster. Mer information om det får du när du anmält dig.
  • Den 6 juni avslutas konfirmationen med en högtidlig konfirmationshögmässa i Robertsfors kyrka.

Ledare på veckokonfirmation

Urban Nordqvist