Dopfunt med texten "Jag har kallat dig".
Foto: Marcus Gustafsson

Välkommen till Svenska kyrkan i Hörnefors. Våra kyrkor och mötesplatser är öppna för alla och ger plats för glädje, ro, gemenskap, och stöd när livet brister.

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

På gång

Kalendern - allt som händer i Svenska kyrkan på ett ställe

I webbkalendern hittar du gudstjänster, barnverksamhet, konserter och allt annat som händer i Hörnefors församling och i hela Svenska kyrkan runt om i landet.

4x lunchmusik och soppa under fastan

Fyra torsdagar under fastan, från den 29 februari till den 21 mars bjuder församlingens musiker på lunchmusik i Hörnefors församlingsgård klockan 12.00. Efter en stunds musik finns möjlighet att äta sopplunch. Läs mer om varje spelning här.

Vasaloppsgudstjänst: Vem vinner segerkransen?

Söndag 3 mars startar vi gudstjänsten i församlingsgården redan klockan 10.00 för att tillsammans hinna fika och se målgången av Vasaloppet på storbildsskärm. Välkommen oavsett om du kommer med skidor, spark, bil eller till fots.

Sportlovskul: Lillvasan i Hörnefors

Tisdag 5 mars får alla sportlovslediga barn (och tävlingssugna vuxna) chansen att åka lagom många varv i spåret vid församlingsgården.

Byafrukost om Vi-skogen

Lördag 16 mars har du möjlighet att äta en riktigt härlig frukost i Sörmjöle Missionshus och samtidigt lyssna på Gudrun Boström som berättar om Vi-skogens viktiga arbete i Kenya och hur det förbättrar både miljö och levnadsvillkor.

Veckans webbandakt

Söndag 25 februari - Andra söndagen i fastan

”Den kämpande tron” är temat idag och i Holmsunds kyrka har några ungdomar spelat in en andakt där de läser dagens text och berättar vad kyrkan och tro har för betydelse för dem. Kanske håller du med Olivia Lindberg om hennes anledningar att komma till kyrkan ”För att det är en anledning att gå upp ur sängen, stänga av TV:n, jag får prata med trevliga människor och vara i en trevlig byggnad.” Emil Turborn spelar Blackbird på gitarr och Mikael Sjöström läser för oss.

Församlingsliv

Några nattvardskalkar står på ett bord. Människor i bakgrunden.

Fira gudstjänst

Mitt i allt som pågår i livet samlas vi till gudstjänst. Du är välkommen att vara med oavsett vem du är, hur gammal du är och om du är en van gudstjänstfirare eller aldrig har besökt kyrkan tidigare.

Någon sänker en bebis ner i dopfunten medan prästen håller sin hand på barnets huvud.

Dopet är en gåva

Dopet är en högtid som är förknippad med stor glädje. En gåva öppen för alla, för små barn såväl som för vuxna.

Bröllop

Att gifta sig är en av livets viktigaste och gladaste händelser och i vigselgudstjänsten får ni bekräfta er kärlek till varandra!

Begravning

Mötet med döden är en av människans svåraste livskriser och väcker ofta många frågor. Här kan du läsa mer om de praktiska frågorna kring ett dödsfall men också hur vi kan hjälpa dig att hantera sorgen och saknaden.

Expeditionens öppettider

Hörnefors församlings expedition är öppen tisdag 10.00-12.00, onsdag 10.00-12.00 och torsdag 13.00-15.00. Vi hjälper dig med alla ärenden på även på telefon eller via e-post. All information om expeditionen hittar du här.

Har du sett något som är trasigt?

FELANMÄLAN Församlingen har många lokaler och ytor att hålla reda på. Därför är det inte säker att vi alltid upptäcker om något gått sönder eller inte fungerar. Hjälp oss genom att klicka här och göra en felanmälan. Då lovar vi att vi ska rätta till felet så snart som möjligt.

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig.
Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.

Gåvorna gör skillnad i Ukraina

Situationen för Ukrainas befolkning är fortsatt mycket svår. Din gåva behövs.

Ge en gåva

Aktuellt från Svenska kyrkan

Prenumerera via RSS

Ny rapport hur kyrkans skog påverkas av EU:s klimatlagstiftning

Publicerad:

Svenska kyrkans skogsutredning har gett Magnus Nilsson, miljökonsult och klimatpolitisk analytiker, i uppdrag att analysera hur kyrkans skog påverkas av EU:s nya klimatlagstiftning. Tydligt är att EU:s reglering i högsta grad blir viktigt för kyrkan att fortsätta följa.

Gå med i nätverket för Meningen med mig-ledare

Publicerad:

Nu startas MMM-supporten, ett nätverk där vi möts kring Meningen med mig. Välkommen på en första träff den 22 mars kl. 09-09.45. Nätverket samordnas tillsammans med Sensus studieförbund.

Skogsutredningen vill ha synpunkter från församlingar

Publicerad:

Skogsutredningen vill ha synpunkter om kyrkans skogsförvaltning – särskilt från barn och unga. Utredningen behöver få in synpunkterna senast den 15 maj 2024

Skogens betydelse för biologisk mångfald och klimatet – se rundabordssamtal

Publicerad:

I veckan genomförde Skogsutredningen ett första rundabordssamtal med experter. Skogens betydelse för den biologiska mångfalden och klimatet var temat. Här kan du titta på samtalet.

Svenska kyrkan på DN debatt idag: ”Höj dagersättningen för asylsökande”

Publicerad:

En majoritet av svenska folket, sex av tio, tycker att dagersättningen till asylsökande, inklusive ukrainska flyktingar, bör höjas. Det visar en färsk Novusundersökning som genomförts på uppdrag av Svenska kyrkan, Svenska Röda Korset, Sveriges stadsmissioner, Bris och Rädda barnen. Nu uppmanar organisationerna regeringen att tänka om.