Foto: Ingela Eriksson

Välkommen till Svenska kyrkan i Hörnefors. Våra kyrkor och mötesplatser är öppna för alla och ger plats för glädje, ro, gemenskap, och stöd när livet brister.

Adventsstjärna i fönster

Play: Digital 1:a adventsgudstjänst

Välkommen att fira en digital 1:a advent här på webben. Gudstjänsten som denna söndag sänds från Nordmalings kyrka är ett samarbete mellan församlingarna i Nordmaling, Hörnefors, Sävar och Bygdeå

Lena Fageus är kontraktsprost för södra Västerbotten. Varje lördagkväll under advent tänder hon ljuset och delar några tankar här på webben. I denna första sändning skickar hon med lite hopp om framtiden.

En hälsning inför första advent

191221 Adventsstjärna i Christinae kyrka i Alingsås.

Allt är annorlunda – men ändå advent

Även om det inte går att träffas varken hemma hos släkt och vänner eller i kyrkan får vi glädjas åt att det är tid att tända adventsstjärnor, ljusslingor och ljusstakar. En påminnelse om att frälsaren kommer – ett ljus som lyser i mörkret.

Den alternativa julkalendern från Svenska kyrkan i Umeå har kommit i en ny version även pandemiåret 2020. Ladda ner kalendern och ta dig an utmaningarna som gör livet bättre får både dig själv och andra.

Gör december ljusare och världen lite varmare – ladda ner julkalendern

Ljusbäraren i Svenska kyrkan i Wien

Öppen kyrka istället för gudstjänst

Med anledning av de utökade pandemirestriktionerna blir det inte inga vanliga gudstjänster på söndagarna under advent. Istället håller Rosornas kyrka öppet med musik, enskild bön och ljuständning 10.00-12.00.

Knäppta händer med grönmålade naglar.

Fira en enkel gudstjänst hemma

Om du inte kan eller vill fira gudstjänst i kyrkan, kan du fira en gudstjänst hemma. Det blir inte samma sak, men det blir bra.

Pandemiinformation

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig.
Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.

Aktuellt från Svenska kyrkan

Prenumerera via RSS