Dopfunt med texten "Jag har kallat dig".
Foto: Marcus Gustafsson

Hörnefors församling

Välkommen till Svenska kyrkan i Hörnefors. Våra kyrkor och mötesplatser är öppna för alla och ger plats för glädje, ro, gemenskap, och stöd när livet brister.

På gång

Konfirmation - för att du är viktig!

6 september öppnar anmälan till konfirmation 2023/2024. Missa inte chansen att få djupdyka i vem du är och vad som är viktigt för dig. Samtidigt får du vänner och upplevelser för livet.

Nu börjar vi göra höst på kyrkogården

Frostnätterna är snart här så under vecka 38 påbörjas arbetet med att ta bort årets sommarblommor på Hörnefors kyrkogård.

Var med i en samtalsgrupp om sorg

Att förlora en nära anhörig kan väcka starka känslor och många tankar. 10 oktober startar en samtalsgrupp där du får hjälp att bearbeta sorgen tillsammans med vana samtalsledare och andra i samma situation.

Extra välkommen till alla familjer söndag 1 oktober

Hösten är här och med den också terminens första familjegudstjänst för både små och stora. Det blir sång av barnkören Gospelkids och barn från måndagsverkstan medverkar också.

Närbild på en ungdomskör som sjunger. Några har armarna i luften.

Gospelkonsert i Sörmjöle

Söndag 8 oktober 18.00 släpper vi loss körsångare från både Hörnefors och Nordmaling som under den senaste månaden övat gospel tillsammans. Nu avslutar de sitt körprojekt med en gemensam konsert.

Veckans webbandakt

Söndag 24 september - Sextonde söndagen efter trefaldighet

Medan han ännu talade kom det bud till synagogföreståndaren från hans hem: ”Din dotter är död. Du skall inte besvära Mästaren längre”. En predikan från 2021 av Gun-Marie Spett Lindgren. Dagens bön och textläsning av Ingrid Hammarberg, numera präst i Bygdeå församling. Musik av Maria Axell och kör av nuvarande och gamla medarbetare i Umeå landsförsamling, med gästspel av Lena Fagéus, kyrkoherde i Svenska kyrkan i Umeå.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem

Församlingsliv

Några nattvardskalkar står på ett bord. Människor i bakgrunden.

Fira gudstjänst

Mitt i allt som pågår i livet samlas vi till gudstjänst. Du är välkommen att vara med oavsett vem du är, hur gammal du är och om du är en van gudstjänstfirare eller aldrig har besökt kyrkan tidigare.

Någon sänker en bebis ner i dopfunten medan prästen håller sin hand på barnets huvud.

Dopet är en gåva

Dopet är en högtid som är förknippad med stor glädje. En gåva öppen för alla, för små barn såväl som för vuxna.

Bröllop

Att gifta sig är en av livets viktigaste och gladaste händelser och i vigselgudstjänsten får ni bekräfta er kärlek till varandra!

Begravning

Mötet med döden är en av människans svåraste livskriser och väcker ofta många frågor. Här kan du läsa mer om de praktiska frågorna kring ett dödsfall men också hur vi kan hjälpa dig att hantera sorgen och saknaden.

Expeditionens öppettider

Hörnefors församlings expedition är öppen tisdag 10.00-12.00, onsdag 10.00-12.00 och torsdag 13.00-15.00. Vi hjälper dig med alla ärenden på även på telefon eller via e-post. All information om expeditionen hittar du här.

Har du sett något som är trasigt?

FELANMÄLAN Församlingen har många lokaler och ytor att hålla reda på. Därför är det inte säker att vi alltid upptäcker om något gått sönder eller inte fungerar. Hjälp oss genom att klicka här och göra en felanmälan. Då lovar vi att vi ska rätta till felet så snart som möjligt.

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig.
Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.


Aktuellt från Svenska kyrkan

Prenumerera via RSS

Ärkebiskopens program på Bokmässan 2023

Publicerad:

Den 28 september–1 oktober är det dags för årets upplaga av Bokmässan i Göteborg. Ärkebiskop Martin Modéus medverkar i flera programpunkter. Här är hans program:

LVF:s generalförsamling avslutad: "Särskilt viktigt att komma samman i en väldigt polariserad tid"

Publicerad:

Idag avslutades Lutherska världsförbundets (LVF) trettonde generalförsamling. Uppemot 1000 deltagare från hela världen har samlats under sju intensiva dagar för gemensam bön, gudstjänstfirande, samtal och beslut om framtidsinriktning. Här är några av slutsatserna och resultaten från veckan.

Workshop: Berättelser av hopp i klimatkrisens tid

Publicerad:

Under måndagen genomfördes det andra tillfället av workshops för generalförsamlingens deltagare. Svenska kyrkan lyfte de brännande klimatfrågorna med utgångspunkt i hur att omsätta tro och hopp till handling.

Antje Jackelén: "Hoppet kräver ett språng av tro och kärlek"

Publicerad:

Under måndagen höll ärkebiskop emerita Antje Jackelén den tredje och sista temaföreläsningen under Lutherska världsförbundets generalförsamling. På temat ”Ett hopp” uppmanade Jackelén de samlade att kultivera det egna hoppet för att kunna främja hopp bland andra.

Intryck från några av Svenska kyrkans delegater

Publicerad:

Vi är lite mer än halvvägs igenom Lutherska världsförbundets generalförsamling. Ta del av intryck och reflektioner kring arbetet så här långt från några av Svenska kyrkans delegater.