Dopfunt med texten "Jag har kallat dig".
Foto: Marcus Gustafsson

Välkommen till Svenska kyrkan i Hörnefors. Våra kyrkor och mötesplatser är öppna för alla och ger plats för glädje, ro, gemenskap, och stöd när livet brister.

På gång

Nybakta lussebullar på ett galler.

Adventscafé med musik

Lördag 10 december 18.00 bjuder de olika kyrkorna i Hörnefors in till ett gemensamt adventscafé i församlingsgården. Förutom gott fika blir det också advents- och julmusik. Intäkterna går till ACT Svenska kyrkans arbete runt om i världen.

Julkonsert med Synkop! och Hörnefors manskör

Söndag 18 december klockan 18.00 är det dags för årets stora julkonsert i Rosornas kyrka där Hörnefors körsångare gemensamt bjuder på stämningsfull julmusik. Välkommen!

Rosornas kyrka vinterstänger efter nyår – gudstjänsterna flyttar till församlingsgården

För att spara energi väljer Hörnefors församling att åter vinterstänga Rosornas kyrka under årets kallaste månader. Totalt väntas det ge en energibesparing på omkring 20 000 kWh.

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva

Veckans webbandakt

Söndag 4 december – Andra söndagen i advent

Andra advent får vi fira andakt från sakristian i Holmsunds kyrka med Margaretha Rehnberg, präst i Holmsunds församling. Monica Selander sjunger och spelar "Koppången" skriven av Py Bäckman och Per-Erik Moraeus.

Församlingsliv

Några nattvardskalkar står på ett bord. Människor i bakgrunden.

Fira gudstjänst

Mitt i allt som pågår i livet samlas vi till gudstjänst. Du är välkommen att vara med oavsett vem du är, hur gammal du är och om du är en van gudstjänstfirare eller aldrig har besökt kyrkan tidigare.

Dopet är en gåva till dig

Dopet är en högtid som är förknippad med stor glädje. En gåva öppen för alla, för små barn såväl som för vuxna.

Bröllop

Att gifta sig är en av livets viktigaste och gladaste händelser och i vigselgudstjänsten får ni bekräfta er kärlek till varandra!

Begravning

Mötet med döden är en av människans svåraste livskriser och väcker ofta många frågor. Här kan du läsa mer om de praktiska frågorna kring ett dödsfall men också hur vi kan hjälpa dig att hantera sorgen och saknaden.

Expeditionens öppettider

Hörnefors församlings expedition är öppen tisdag 10.00-12.00, onsdag 10.00-12.00 och torsdag 13.00-15.00. Vi hjälper dig med alla ärenden på även på telefon eller via e-post. All information om expeditionen hittar du här.

Har du sett något som är trasigt?

FELANMÄLAN Församlingen har många lokaler och ytor att hålla reda på. Därför är det inte säker att vi alltid upptäcker om något gått sönder eller inte fungerar. Hjälp oss genom att klicka här och göra en felanmälan. Då lovar vi att vi ska rätta till felet så snart som möjligt.

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig.
Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva

Aktuellt från Svenska kyrkan

Prenumerera via RSS

Ärkebiskop Martins predikan vid mottagandet

Publicerad:

Predikan vid mottagandet av Martin Modéus som ärkebiskop, i Uppsala domkyrka 4 december.

Interfilms filmpris till Boy from heaven

Publicerad:

Boy from heaven av svenske regissören Tarik Saleh har tilldelats Interfilms pris 2022 vid Nordiska filmdagarna i Lübeck. Svenska kyrkan är en av medlemmarna i Interfilm och finns med i juryn.

Nära livet

Publicerad:

Tony Mellgren är begravningsentreprenör med finskt ursprung. Han har mött många landsmän i sorgesammanhang.

Hopp om liv bortom liv - en betraktelse i allhelgonatid

Publicerad:

Jesus talar ofta om sig själv som ett ljus i mörkret, en påminnelse om Guds synsätt. Där Gud är, där är liv. Hos Gud finns inte mörkret, utan ljus.

Kirkon työntekijät kertovat

Publicerad:

Mikä antaa voimaa työarjessa? Mikä on tärkein työtehtäväsi? Kuusi työntekijää eri puolilta maata kertoo, mikä heitä työssä kantaa ja motivoi.