Foto: Alex Giacomini /Ikon

Konfirmationen handlar om allt som är viktigt

Konfirmation handlar om Gud och om det du tycker är viktigt i livet. Vi vill ge dig en chans att lära dig mer om kristen tro och det är okej att fråga om allt.

Webbanmälan till konfirmation 2020/2021 är nu stängd. Skulle du vilja göra en sen anmälan ber vi dig kontakta någon av våra konfirmandledare, kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan.

Funderar du någon gång på livet? På vem du är eller vem du vill vara? På vad som gör dig lycklig eller vad en riktig vän är? Kanske funderar du på vad tro är, på vad som händer när vi dör, om Gud finns och vad det har med ditt liv att göra?

Konfirmationstiden är en möjlighet för dig att själv och tillsammans med andra fundera kring dessa frågor, skratta och ha roligt tillsammans och få ett minne för livet.

Inga frågor eller funderingar om tro eller livet är dumma eller konstiga, du kan fråga om vad du vill.

Under höstterminen, det år du fyller fjorton/går i åk 8, får du en inbjudan till konfirmation från Svenska kyrkan. Men om du går i årskurs 9 men missade att konfirmera dig förra året är du också välkommen att vara med.

Ordet konfirmation betyder bekräftelse och med det menar man i kyrkan bekräftelse av ditt dop och dig. Du måste inte vara döpt för att anmäla dig till konfirmationen - du kan bli det under konfirmationstiden. När du döps får du löftet att Gud alltid finns med dig genom livet, oavsett vad som händer. Under konfirmandtiden får du möjlighet att upptäcka vad det betyder.

NYA KOMPISAR OCH MER KUNSKAP

Om du väljer att konfirmera dig hoppas vi att du efteråt ska känna att du fått svar på dina frågor, att du fått många nya kompisar och haft en jätterolig tid, och att du lärt dig mer om Gud, Jesus, livet och världen. Kanske var kristen tro något för dig, kanske inte, men du vet vad det handlar om.

Foto: Petter Lundström

Konfirmaton i Hörnefors församling 2021

I Hörnefors finns en lång tradition med konfirmationsläger på Norrbyskär och läger blir det självklart även 2020! Har du varit på Norrbyskär tidigare vet du att det är ett härligt och spännande ställe att vara på. Lägret bjuder på sol (hoppas vi :), bad (kallt!!!) och massor av kul samtidigt som du får lära dig mer om både dig själv och Gud.

I vinter och under våren blir det träffar i Hörnefors så du kommer att vara väl förberedd när det är dags för lägret.

Att konfirmera sig i Hörnefors församling är kostnadsfritt, även lägerveckan på Norrbyskär.

Datum och annat viktigt

• Sista anmälningsdag: 1 januari 2021 (OBS! Nytt datum)
  • Uppstartsträff:  7 december 15.00 (Nytt datum) Denna träff sker digitalt, länk skickas via mejl till dig som är  intresseanmäld.
  • Måndagsträffar: 18 januari, 15 februari, 15 mars, 12 april 14.10–15.40 i Hörnefors församlingsgård
  • Extra måndagträff: 3 maj – För dig som missat några tidigare träffar.
  • Söndagsträffar: 31 januari, 28 februari, 28 mars, 25 april 10.30–14.30
    Vi går på gudstjänst tillsammans, äter lunch och har konfapass.
  • Gudstjänster: Förutom vid söndagsträffarna kommer du också att gå på gudstjänst på egen hand vid några tillfällen.
  • Digital träff med vårdnadshavare inför lägret: Måndag 26 april 18:45–19.30
  • Konfaläger: 13–16 maj åker vi på sommarläger ute på Norrbyskär (Stiftelsen Norrbyskärs ungdomsgård).
  • Konfirmationsgudstjänst: 23 maj i Rosornas kyrka, Hörnefors. (Om coronarestriktioner sätter stopp för deltagande av släkt och vänner kommer konfirmationsgudstjänsten att hållas under lägret istället:)
  • Återträff: 4–5 september

Har du fler frågor än vi gett svar på här hittar du kontaktuppgifter till ledarna längre ner.

Konfirmandteamet

Petter Lundström