Foto: Alex Giacomini /Ikon

Konfirmationen handlar om allt som är viktigt

Konfirmation handlar om Gud och om det du tycker är viktigt i livet. Vi vill ge dig en chans att lära dig mer om kristen tro och det är okej att fråga om allt.

Funderar du någon gång på livet? På vem du är eller vem du vill vara? På vad som gör dig lycklig eller vad en riktig vän är? Kanske funderar du på vad tro är, på vad som händer när vi dör, om Gud finns och vad det har med ditt liv att göra?

Konfirmationstiden är en möjlighet för dig att själv och tillsammans med andra fundera kring dessa frågor, skratta och ha roligt tillsammans och få ett minne för livet.

Inga frågor eller funderingar om tro eller livet är dumma eller konstiga, du kan fråga om vad du vill.

Under höstterminen, det år du fyller fjorton/går i åk 8, får du en inbjudan till konfirmation från Svenska kyrkan. Men om du går i årskurs 9 men missade att konfirmera dig förra året är du också välkommen att vara med.

Ordet konfirmation betyder bekräftelse och med det menar man i kyrkan bekräftelse av ditt dop och dig. Du måste inte vara döpt för att anmäla dig till konfirmationen - du kan bli det under konfirmationstiden. När du döps får du löftet att Gud alltid finns med dig genom livet, oavsett vad som händer. Under konfirmandtiden får du möjlighet att upptäcka vad det betyder.

NYA KOMPISAR OCH MER KUNSKAP

Om du väljer att konfirmera dig hoppas vi att du efteråt ska känna att du fått svar på dina frågor, att du fått många nya kompisar och haft en jätterolig tid, och att du lärt dig mer om Gud, Jesus, livet och världen. Kanske var kristen tro något för dig, kanske inte, men du vet vad det handlar om.

Foto: Petter Lundström

Konfirmation med läger på Norrbyskär

I Hörnefors sträcker sig konfirmationstiden från 15 december 2021 till början av september 2022. Under året blir det terminsträffar i Hörnefors, egna gudstjänstbesök, läger på Norrbyskär, konfirmationsgudstjänst och återträff.

15 december 19.00: Informationsträff i Hörnefors församlingsgård för blivande konfirmander och föräldrar med möjlighet att anmäla sig till konfirmationen på plats. Alla ungdomar födda 2007 sombor i Hörnefors församling får en personlig inbjudan, men skulle den inte ha kommit fram eller du bor någon annanstans är du välkommen ändå.

Januari - maj: Konfaträffar varannan vecka

Maj: Läger på Norrbyskär torsdag till söndag under Kristihimmelsfärdshelgen.

5 juni: Konfirmationsgudstjänst i Rosornas kyrka, Hörnefors

September: Återträff på Norrbyskär

Anmälan

Anmälan till konfirmationen 2022 skickar du via webbformuläret nedan senast den 20 december.