Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon:+46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Konfirmation

Konfirmation handlar om de stora frågorna – tro, liv och kärlek. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmationen är så mycket mer.

Konfirmation

Vad är viktigt i mitt liv? Hur är jag en bra människa? Vem vill jag vara? Finns Gud? Kan jag tro? Vad betyder det i så fall för mig? Konfirmation är din möjlighet att fundera på allt det här både själv och tillsammans med andra ungdomar och vuxna.

Konfirmation handlar om tro. Och tro handlar om livet: om dig och alla du bryr dig om och hur det är att vara människa bland alla andra människor här på jorden. Och så mycket mer. Konfirmation är också träffar, skratt, allvar, sommar, sol, läger, Bibeln, andakt, gudstjänst, nära vänner och nya vänner. Det är så mycket mer. Hur mycket mer? Våga utmana dig själv och ta reda på det. Läs mer på www.samycketmer.info

De flesta alternativen är numera gratis. Det innebär att du kan åka till ett kloster i Frankrike eller på läger på Norrbyskär utan kostnad!

Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmationen är så mycket mer. Konfirmation handlar om de stora frågorna – tro, liv och kärlek. Dessutom får många konfirmander vänner för livet.

 

Konfirmationen bekräftar ditt dop

Konfirmera dig som vuxen

Det kanske aldrig blev av att du konfirmerade dig som tonåring? Men det är aldrig för sent. Det finns regelbundet samtalsgrupper i kyrkorna runt om i Umeå där du kan lära dig mer och fördjupa din tro. Det kan, om du vill, leda fram till att du sedan väljer att konfirmera dig. Läs mer nedan eller ta kontakt med din närmaste kyrka så kan de berätta mer. 

Du måste vara döpt för att konfirmeras. Om du inte döptes som barn är du välkommen att bli döpt som vuxen. Dopet är en gåva till dig där Gud lovar att dela ditt liv alla dagar till tidens slut och att gå med dig på alla dina vägar.

Maria Hammarström

Maria Hammarström

Svenska kyrkan i Umeå

Umeå stads församlingsgård, Församlingspedagog