Två tjejer ligger på golvet och pratar med huvudena tätt ihop.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Häng här

Fika, film, spela wii, biljard och mys, andakt och häng, helt enkelt. Det finns flera ställen i stan att välja mellan. För dig som går i högstadiet och uppåt. Klicka på rubrikerna nedan för att läsa mer om respektive grupp.

Vill du veta mer?

Klicka på bilderna/rubrikerna nedan för att läsa mer om respektive verksamhet och vem du ska kontakta om du har frågor.

Blå träffen i Grisbackakyrkan

Onsdagar kl 18–20. Blå träffen är en öppen verksamhet för dig med eller utan funktionsnedsättningar. Vi använder enkla ord, bilder och tecken till stöd. Vårterminen pågår: 24/1–15/5.

Röd ballong på blå himmel

Blå fredag i Tegs kyrka

Varannan fredag kl 18–21 i Tegs församlingsgård. En öppen mötesplats för dig med funktionsvariation. Aktiviteter och fika med fredagskänsla. Vårterminen pågår: 26/1-31/5

En grupp ungdomar sitter runt ett bord. En tjej och en kille tittar varandra i ögonen.

Centralen i Församlingsgården

Magiska kvällar för dig som går i årskurs 9 och gymnasiet. Vi ses tisdagar 18.00-22.00. Terminsstart 23 januari.

FREDAG! i Ersbodakyrkan

Varannan fredag. Vi har öppet mellan kl 14–18 och du kan komma och gå som du vill. För dig i årskurs 4–6. Vi vill erbjuda en plats där alla blir sedda och får utrymme att vara den man är! Pizza, andakt, aktiviteter eller bara lugn och ro. Kostnadsfritt. Vårterminen startar 19 januari.

Läxhjälp på Ersbodakyrkan

Torsdagar kl 18.30-20.00 under vårterminen, med undantag för lov och helgdagar. Du som går i årskurs 4–9, språkintroduktion, Komvux, gymnasiet eller SFI – Kom och få hjälp med din läxa! Ingen anmälan behövs.

Några ungdomar sitter runt ett bord och spelar Uno.

Merea i Grisbackakyrkan

Lördagar jämna veckor kl 18–23 ses unga vuxna i kyrkan. Vi börjar med middag tillsammans, pratar om tro och liv, gör lite utflykter, skapar på olika sätt, tävlar mm. Vårterminen pågår 13/1-18/5.

Te och tankar i Mariakyrkan

En söndag i månaden kl 16-18. För dig som är 16-25 år. Vi dricker te och pratar om livet och tron. Vårterminens datum är inte bestämda.

Några glada ungdomar spelar kort tillsammans.

Tuben i Mariakyrkan

Torsdagskvällar ojämna veckor kl 17-21 för dig som går i åk 9 och uppåt. Vi äter pizza, firar Taizémässa, spelar spel, pysslar och gör andra roliga saker. Följ oss gärna på Instagram där vi heter ungimariakyrkan. Vårterminen pågår 18 januari - 23 maj.

Ungdomskvällar i Backens prästgård

Tisdagar drop-in efter skolan fram till kl 20. För dig i högstadiet och gymnasiet. Gillar du att pyssla, fika och hänga? Kom hit! Det kostar inget att vara med. Vårterminen börjar 23 januari

En grupp ungdomar i svarta tjocktröjor gör freds-tecken med händerna.

Ålidhäng i Ålidhemskyrkan

Onsdagar från kl 16. För dig som går i årskurs 8, 9 eller på gymnasiet. Varje kväll innehåller någon aktivitet, fika och andakt. Däremellan finns möjlighet till att spela spel, samtala och bara hänga! Terminen pågår: 17/1 till 29/5.

Swap 'til you drop – Klädbytardag!

Förnya din garderob genom swapping istället för shopping! Våren 2024 ordnar vi klädbytardag vid två tillfällen, 11/2 och 14/4. Hitta kläder som du inte längre behöver eller vill ha, vi tar emot allt som är helt och rent. För varje inlämnat plagg får du en tillgodobiljett som du sedan kan byta mot ett nytt plagg.

Du kanske också är intresserad av:

Ungdomskör och replokal

Husband eller gospel? Sjunga eller spela musik? Vilken är din musik? Vilken kör passar dig?

Två unga tjejer skrattar.

Ledarutbildning för unga ledare – LUB

Du som är konfirmerad och själv vill vara ledare på exempelvis konfirmandläger kan gå vår ledarutbildning. Vi fördjupar oss i den kristna tron och utvecklar vårt ledarskap.

Konfirmation 2023/2024

Konfirmation handlar om de stora frågorna – tro, liv och kärlek. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmationen är så mycket mer.