Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon:+46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Ledarutbildning för unga ledare – LUB

Du som är konfirmerad och själv vill vara ledare på exempelvis konfirmandläger kan samma år som du börjar 9:an också börja vår ledarutbildning. Vi fördjupar oss i den kristna tron och jobbar tillsammans med att utveckla vårt ledarskap.

Ta chansen att utvecklas som ledare och som person. Genom teori och praktik får du lära dig mer och i slutet på utbildningen får du ett diplom. Ledarutbildningen är en chans att bli en bättre ledare genom att reflektera över såväl dig själv som din syn på ledarskap och din personliga tro i en trygg och öppen miljö.

Tillsammans går vi under året igenom följande teman: pedagogik, ledarskap och kommunikation, tro och gudstjänst, grupprocess och personlig utveckling. Vi har även en träff med fokus på första hjälpen. Du får handledning och möjlighet att gör praktik i församlingens verksamhet.

Läs mer och se vem du ska kontakta under respektive församling nedan.

Umeå landsförsamling

Backens kyrka, Grisbackakyrkan
Utbildningen pågår under tre år och startar varje hösttermin.

Malin Lithner

Backens prästgård, Församlingspedagog

Umeå Maria församling

Mariakyrkan
3–4 tillfällen under hösten.

Christer Rosenqvist

Mariakyrkan, Församlingspedagog

Umeå stadsförsamling

Umeå stads kyrka, Västerslättskyrkan, Ersbodakyrkan, Ersmarkskyrkan
Utbildningen pågår under tre år och startar varje hösttermin.

Fredrik Lundberg

Församlingspedagog, Umeå stads församlingsgård

Tegs församling

Tegs kyrka, Böleängskyrkan, Röbäcks kyrka, Kyrkans hus i Yttersjö
Vi träffas varannan söndag och far på läger/övernattning varje år.
Ledarutbildningen vänder sig till dig som har konfirmerat dig och går i årskurs 9 eller år 1 på gymnasiet.

My Jonsson

Församlingsassistent, Tegs kyrka

Ålidhems församling

Ålidhems kyrka

Under läsåret ses vi under två helger; 19–21 oktober och 15–17 februari. Vi träffas också kvällstid 4–5 december samt 12–13 mars.
Ledarutbildningen vänder sig till dig som går i årskurs 9 eller är äldre.

Jeanette Brodin

Ålidhemskyrkan, Församlingspedagog