Foto: Lina Eriksson

Mötesplatser och missionshus

Besök Kyrkhörnan i Sjöfruskolan, ha körövning i Församlingsgården, fira gudstjänst eller bröllop i ett missionshus eller kom förbi Kyrkstugan vid Nydalasjön till sommaren.

Församlingsgården

I Församlingsgården öst på stan finns lokaler för barn- och ungdomsverksamhet, samlingslokaler för dopfika och minnesstunder samt kontor för Umeå stadsförsamling och pastoratskansliet.

Backens prästgård

Huset från 1790 är ett av Umeås äldsta hus. Det renoverades under 2016-17 och innehåller nu verksamhets- och samlingslokaler samt kontor. Bredvid prästgården ligger den nybyggda paviljongen.

Kyrkstugan vid Nydalasjön

Kyrkstugan är ett trevligt utflyktsmål för hela familjen under sommaren. Kom förbi och köp hembakat fika eller glass i kaféet, sola, bada och paddla kanot. Kanske vill du delta i något av våra kulturcaféer eller lyssna till Musik vid sjön? Alla kulturarrangemang sker i samverkan med Sensus. Kaféet har stängt för säsongen.

Kyrkhörnan, Sjöfruskolan

En mötesplats på Tomtebo där vi regelbundet har barn- och vuxenverksamhet. Varannan söndag firar vi Kvällsmässa kl 18 och några gånger per termin firar vi Gudstjänst med små och stora kl 10. Titta i kalendern så ser du tid och plats. Välkommen!

En kort bit från vägen ligger Bösta bönhus omgivet av grönska.

Bösta bönhus

I Bösta bönhus bedrivs verksamheten i en ekumenisk anda. Här firas gudstjänster och huset fungerar också som samlingspunkt för byns invånare.

Degernäs missionshus

I missionshuset mitt i byn firas gudstjänst regelbundet och det hålls missionsauktioner två gånger per år, fest till jul och varje vecka är det öppet hus för alla åldrar.

Hissjö missionshus

Hissjös missionshus ägs av EFS som tillsammans med Umeå landsförsamling regelbundet bedriver verksamhet såsom gudstjänster, öppen förskola, dagträffar varannan vecka och middagar två gånger per termin.

Hössjö missionshus

I det stora kyrkliknande missionshuset firar Tegs församling regelbundet gudstjänst. Här hålls också midsommarfirande, loppis och adventskonserter varje år.

Innersjö-Degersjö missionshus

I sluttningen ner mot Bjännsjön ligger missionshuset, en före detta skola. Här hålls missionsauktion, julgransplundring och fettisdagsfest varje år. Tegs församling firar också gudstjänster här några gånger per år.

Innertavle missionshus

Missionshuset ligger i byn Innertavle, några kilometer utanför Umeå. Här bedrivs barnverksamhet och en söndag i månaden under terminerna firas Gudstjänst med stora och små.

Klabböle missionshus

Mitt i byn Klabböle ligger det vita missionshuset. Här sjunger Klabbölekören och EFS-föreningen har regelbundet verksamhet här.

Kyrkans hus med kyrksal till vänster och samlings- och verksamhetslokaler i huskroppen till höger.

Kyrkans hus i Yttersjö

Mitt i byn Yttersjö finns Kyrkans hus. EFS-föreningen i Yttersjö tog över huset hösten 2020 och driver verksamheten vidare.

Stöcksjö missionshus

Välkommen in i ett över 100 år gammalt missionshus med spår av en 70-talsrenovering. Ett levande missionshus med ca 10 sammankomster varje år.

Sörfors Betel

Granne med skolan i Sörfors ligger Betel. Här firas det regelbundet gudstjänst och ordnas till exempel sångaftnar och soppluncher.

Kapell

Runt om i Umeå finns vackra kapell perfekta att använda vid dop, bröllop och begravningar.

Boka dop, bröllop eller begravning

Telefontid: 090-200 26 00, helgfri måndag-torsdag kl 10-12, 13-15
Besökstid: Ring eller mejla för tidsbokning.

E-post: umea.administration@svenskakyrkan.se
Besöksadress: Östra Esplanaden 9 2tr, Umeå
Postadress: Svenska kyrkan i Umeå, Administrativa enheten, Box 525, 901 10 Umeå

Boka dop på webben: Hitta lediga tider för dop

Du behövs!

Det finns många sätt som du kan hjälpa andra medmänniskor på. Som att engagera dig som volontär, ge en gåva och bli medlem i Svenska kyrkan.

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Kontakta oss

Vill du boka ett dop, gifta dig, prata med en präst? Har du frågor om gravar eller undrar något om Svenska kyrkan i Umeås verksamhet?