Foto: Lina Eriksson

Klabböle missionshus

Mitt i byn Klabböle ligger det vita missionshuset. Här sjunger Klabbölekören och EFS-föreningen har regelbundet verksamhet här.

Julkrubba med stickade figurer

Advent och jul

Under advent och jul sjuder våra kyrkor av aktiviteter. Det är allt från luciatåg, levande julkrubbor och julfiranden till konserter, gudstjänster och midnattsmässor.

En alternativ adventskalender

Ljuset lyser i mörkret

Aktuella och kommande arrangemang

Konserter och musik i kyrkan

December bjuder på ett brett konsertprogram i Umeås kyrkor. Välkommen på traditionella julkonserter, körsång, Luciatåg, carols och gospel. De allra flesta är gratis.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen byter plats under hösten. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

P.S.UNG

Personlig samtalsmottagning för dig mellan 13 och 25 år. Öppet för alla oavsett tro, kön eller sexuell läggning.

Om Klabböle missionshus

EFS-föreningen bildades 1918 och missionshuset byggdes under åren 1927-28. Huset har renoverats senare, bland annat har vatten och avlopp dragits in. För att få plats med en toalett har trappen upp till övervåningen tagits bort. De runda fönstren i koret, synliga utifrån, har också satts igen. Klabböle missionshus ligger i Tegs församling.

Missionshuset går bra att hyra för t ex dop, vigsel, dopfika och andra alkoholfria sammankomster, se kontaktperson nedan. Det finns piano och tramporgel. Köket har spis och kaffekokare, ingen kyl/frys. Det går även att hyra klubblokalen som ligger granne med missionshuset. Där finns ett ordentligt kök och plats för 60-70 personer.

Kyrksalen rymmer ca 100 personer och ca 20 personer ryms i fikadelen.

Hitta till Klabböle missionshus

Klabböle missionshus ligger i Tegs församling

Klabböle 416
905 87 Umeå

Kontaktpersoner Elin Örebrand-Frost 070-214 74 51, elin@sensibelle.se, Anna Lillieroth 070-320 11 00 och Helena Harding 070-512 04 96, helena.harding@ent.umu.se (EFS Klabböle)

Koordinater
Latitud 63.830721
Longitud 20.116601
Klicka här för att se en karta>

Fira gudstjänst

Varje vecka firas gudstjänster runt om i Umeås kyrkor. Du är alltid välkommen! Under året infaller också många viktiga högtider i kyrkan.

Tegs kyrka

Den karaktäristiska kyrkan med sin församlingsgård har sedan den stod färdig 1969 varit en samlingsplats för såväl Tegsbor som olika föreningar i Umeå. Olika kulturella uttryck, öppen barn-, familje- och ungdomsverksamhet samt verksamhet för äldre är uttryck för det.

Tegs kyrka

Tegs församling

Tegs församling på södra sidan av Ume älv består av både landsbygd och tätort. Gudstjänster firas och verksamhet bedrivs i tre kyrkor och sex missionshus samt i Kyrkans Hus i Yttersjö.

Gudstjänst hemma

Fira andakt här varje söndag kl 10. Andakterna kommer från Umeå, Vännäs-Bjurholm, Bygdeå, Nordmaling, Holmsund, Sävar-Holmön och Hörnefors.

Håll koll på vad som händer

Bli volontär

Lys upp någons dag genom att ge av din tid och engagemang. Som ideell engagerar du dig för en särskild uppgift under en bestämd tid. Det kan vara längre eller kortare uppdrag.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.