Foto: Lina Eriksson

Klabböle missionshus

Mitt i byn Klabböle ligger det vita missionshuset. Här sjunger Klabbölekören och EFS-föreningen har regelbundet verksamhet här.

Aktuella och kommande arrangemang runt om i Umeå

Sportlovstips i Umeåtrakten

Här kan du hitta vad som händer under sportlovet i våra kyrkor med omnejd.

Orgelkonsert

Lördag 2 mars kl 18.00 i Tegs kyrka. Med storslagen musik av Johann Sebastian Bach och Charles-Marie Widor. Organist Daniel Larsson, Gävle

Littsöndag på Gammlia 17 mars

Littsöndag arrangeras för sjätte året i rad och handlar om våra inre och yttre landskap. Om ursprung, ansvar och om platsen dit man längtar.

Om Klabböle missionshus

EFS-föreningen bildades 1918 och missionshuset byggdes under åren 1927-28. Huset har renoverats senare, bland annat har vatten och avlopp dragits in. För att få plats med en toalett har trappen upp till övervåningen tagits bort. De runda fönstren i koret, synliga utifrån, har också satts igen. Klabböle missionshus ligger i Tegs församling.

Missionshuset går bra att hyra för t ex dop, vigsel, dopfika och andra alkoholfria sammankomster, se kontaktperson nedan. Det finns piano och tramporgel. Köket har spis och kaffekokare, ingen kyl/frys. Det går även att hyra klubblokalen som ligger granne med missionshuset (röda huset i bildspelet). Där finns ett ordentligt kök och plats för 60-70 personer.

Kyrksalen rymmer ca 100 personer och ca 20 personer ryms i fikadelen.

Hitta till Klabböle missionshus

Klabböle missionshus ligger i Tegs församling

Klabböle 416
905 87 Umeå

Kontaktpersoner Elin Örebrand-Frost 070-214 74 51, elin@sensibelle.se, Anna Lillieroth 070-320 11 00 och Helena Harding 070-512 04 96, helena.harding@ent.umu.se (EFS Klabböle)

Koordinater
Latitud 63.830721
Longitud 20.116601
Klicka här för att se en karta>

Fira gudstjänst

Du är alltid välkommen att fira gudstjänst! Vi firar gudstjänst vissa dagar för att leva i Guds tjänst alla dagar. Bön och arbete behöver gå hand i hand för att tro och liv ska höra ihop.

Tegs kyrka

Den karaktäristiska kyrkan med sin församlingsgård har sedan den stod färdig 1969 varit en samlingsplats för såväl Tegsbor som olika föreningar i Umeå. Olika kulturella uttryck, öppen barn-, familje- och ungdomsverksamhet samt verksamhet för äldre är uttryck för det.

Tegs kyrka

Tegs församling

Tegs församling på södra sidan av Ume älv består av både landsbygd och tätort. Gudstjänster firas och verksamhet bedrivs i två kyrkor, fem missionshus och i Kyrkans hus i Yttersjö.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.