Foto: Lina Eriksson

Hissjö missionshus

Hissjös missionshus ägs av EFS som tillsammans med Umeå landsförsamling regelbundet bedriver verksamhet såsom gudstjänster, öppen förskola, dagträffar varannan vecka och middagar två gånger per termin.

En alternativ adventskalender

Ljuset lyser i mörkret

Julkrubba med stickade figurer

Advent och jul

Under advent och jul sjuder våra kyrkor av aktiviteter. Det är allt från luciatåg, levande julkrubbor och julfiranden till konserter, gudstjänster och midnattsmässor.

En mor och hennes barn bakar med blå lera.

Öppen förmiddag i Hissjö missionshus

Fredagar kl 9.30–11.30. Drop in – kom när det passar. Vi leker, sjunger och fikar tillsammans.

Aktuella och kommande arrangemang

Konserter och musik i kyrkan

December bjuder på ett brett konsertprogram i Umeås kyrkor. Välkommen på traditionella julkonserter, körsång, Luciatåg, carols och gospel. De allra flesta är gratis.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen byter plats under hösten. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

P.S.UNG

Personlig samtalsmottagning för dig mellan 13 och 25 år. Öppet för alla oavsett tro, kön eller sexuell läggning.

Om Hissjö missionshus

En EFS missionsförening bildades 1908 i Hissjö. Från början hölls mötena i skolhuset. Föreningen köpte en tomt 1936 och började bygga ett missionshus 1939. Huset stod färdigt 1941 och genom sin storlek fick det under andra världskriget fungera som militärförläggning.

Det händer att bybor döper sina barn och håller minnesstunder i missionshuset. Huset går bra att hyra för t ex dop, vigsel och andra alkoholfria sammankomster, se kontaktperson nedan. Synt och tramporgel finns i kyrksalen och i köket finns mikro och spis, ingen kyl.

Missionshuset rymmer ca 70 personer i bänkarna och ca 50 personer runt fikaborden.

Hitta till Hissjö missionshus

Hissjö missionshus ligger i Umeå landsförsamling

Hissjö 72

Kontaktperson Maria Karlsson 070-321 40 58, makhagn@hotmail.com

Post skickas till:
Hissjö bönhus c/o Maria Karlsson
Hissjö 325

Koordinater
Latitud 63.938911
Longitud 20.161867
Klicka här för att se en karta>

Fira gudstjänst

Varje vecka firas gudstjänster runt om i Umeås kyrkor. Du är alltid välkommen! Under året infaller också många viktiga högtider i kyrkan.

Backens kyrka och kyrkogård

Backens kyrka

Backens kyrka är Umeås äldsta kyrkobyggnad. Den första stenkyrkan på platsen invigdes redan 1508. Historia, tradition och vackra omgivningar har gjort Backens kyrka till en omtyckt vigselkyrka.

Umeå landsförsamling

Umeå landsförsamling är belägen i den västra delen av Umeå och omfattar både stadsdelar och byar. Verksamheten bedrivs i kyrkorna samt i missionshusen i Hissjö och Sörfors.

Gudstjänst hemma

Fira andakt här varje söndag kl 10. Andakterna kommer från Umeå, Vännäs-Bjurholm, Bygdeå, Nordmaling, Holmsund, Sävar-Holmön och Hörnefors.

Håll koll på vad som händer

Bli volontär

Lys upp någons dag genom att ge av din tid och engagemang. Som ideell engagerar du dig för en särskild uppgift under en bestämd tid. Det kan vara längre eller kortare uppdrag.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.