Foto: Lina Eriksson

Hissjö missionshus

Hissjös missionshus ägs av EFS som tillsammans med Umeå landsförsamling regelbundet bedriver verksamhet såsom gudstjänster, öppen förskola, dagträffar varannan vecka och middagar två gånger per termin.

En mor och hennes barn bakar med blå lera.

Öppen förmiddag i Hissjö missionshus

Fredagar kl 9.30–11.30. Drop in – kom när det passar. Vi leker, sjunger och fikar tillsammans.

Aktuella och kommande arrangemang runt om i Umeå

Konserter och musik i kyrkan

Dags att boka in höstens konsertbesök. Välj mellan ett 70-tal konserter i Umeås kyrkor. Det blir nyskrivet och klassiskt. Avskalat och pampigt. Meditativt och fartfyllt. Och det allra mesta är gratis.

Pop-up öppen förskola

Fredagar 9.30-10.30. Höstterminen startar 18 augusti och pågår till 6 oktober. En mötesplats utomhus för er som vill leka, sjunga och fika tillsammans. Personal finns på plats kl. 9.30-10.30. Kom när ni vill, gå när ni vill.

P.S.UNG

Personlig samtalsmottagning för dig mellan 13 och 25 år. Öppet för alla oavsett tro, kön eller sexuell läggning.

Om Hissjö missionshus

En EFS missionsförening bildades 1908 i Hissjö. Från början hölls mötena i skolhuset. Föreningen köpte en tomt 1936 och började bygga ett missionshus 1939. Huset stod färdigt 1941 och genom sin storlek fick det under andra världskriget fungera som militärförläggning. 

Det händer att bybor döper sina barn och håller minnesstunder i missionshuset. Huset går bra att hyra för t ex dop, vigsel och andra alkoholfria sammankomster, se kontaktperson nedan. Synt och tramporgel finns i kyrksalen och i köket finns mikro och spis, ingen kyl. 

Missionshuset rymmer ca 70 personer i bänkarna och ca 50 personer runt fikaborden. 

Hitta till Hissjö missionshus

Hissjö missionshus ligger i Umeå landsförsamling

Besöksadress
Hissjö 72
905 91 Umeå

Kontaktperson Maria Karlsson 070-321 40 58, makhagn@hotmail.com 

Post skickas till:
Hissjö bönhus c/o Maria Karlsson  
Hissjö 325 
905 91 Umeå

Koordinater
Latitud 63.938911 
Longitud 20.161867
Klicka här för att se en karta>

Fira gudstjänst

Varje vecka firas gudstjänster runt om i Umeås kyrkor. Du är alltid välkommen! Under året infaller också många viktiga högtider i kyrkan.

Backens kyrka och kyrkogård

Backens kyrka

Backens kyrka är Umeås äldsta kyrkobyggnad. Den första stenkyrkan på platsen invigdes redan 1508. Historia, tradition och vackra omgivningar har gjort Backens kyrka till en omtyckt vigselkyrka.

Umeå landsförsamling

Umeå landsförsamling är belägen i den västra delen av Umeå och omfattar både stadsdelar och byar. Verksamheten bedrivs i kyrkorna samt i missionshusen i Hissjö och Sörfors.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker? 

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.