Foto: Lina Eriksson

Församlingsgården

I Församlingsgården öst på stan finns lokaler för barn- och ungdomsverksamhet, samlingslokaler för dopfika och minnesstunder samt kontor för Umeå stadsförsamling och pastoratskansliet.

Saker att göra i sommar

Sommar i Umeå

Friluftsgudstjänster, andakter, promenader och kaféer med låga priser. Träffar inne och ute, runt om i stan. För barn, ungdomar och vuxna. För dig som vill sitta ner och njuta av vacker musik, meditera eller skapa själv. Här ser du vad som händer i Svenska kyrkan i Umeå i sommar.

Sommarens bucketlist

Upptäck Umeås kyrkor eller gå en kort pilgrimsvandring på ett nytt sätt. Hinner du bocka av alla? Du kan gör allt på en dag, eller låt det ta hela sommaren.

Kyrkstugan vid Nydalasjön

Kyrkstugan, en pärla vid Nydalasjön. Umeås mysigaste kafé med stans bästa ananaspaj och flera olika verksamheter som t ex Öppen förskola, Musik vid sjön och gudstjänster. Kaféet är öppet från 17 juni till 11 augusti.

Ett litet barn håller i en hjärtformad våffla.

Det händer i Församlingsgården

Häng med kompisar, kom på stickkafé, sjung i kör. Kom in och upptäck gemenskaperna i Församlingsgården, Östra Esplanaden 9.

Kören Turbulens sjunger på en körfestival

Det händer i Umeå stads kyrka

Kom in och upptäck något nytt i Umeås största kyrka. Mycket verksamhet pågår också i Församlingsgården, Östra Esplanaden 9, 500 meter från kyrkan.

Om Församlingsgården

I Församlingsgården på Östra Esplanaden 9 finns lokaler för dopfika och minnesstunder, andaktsrum och kontor för stadsförsamlingen och pastoratskansliet.

Vi som arbetar i Församlingsgården och Umeå stads kyrka

Kontakta oss med frågor mellan himmel och jord.

Aktuella och kommande arrangemang

Årsberättelse 2023

Ett år har passerat. Det kom att präglas av en omvärld i krig och oro för ett ökat säkerhetshot mot Sverige. Mitt i denna orostid har kyrkan ändå stått stadigt.

Livsberättargrupp i Västerslättskyrkan

Tisdagar kl 13-15.30. Dela berättelser ur ditt liv och lyssna till andras. För seniorer. Tio träffar med start 24 september.

Trädgårdskafé vid Västerslättskyrkan

Välkommen till vår innergård, onsdagar klockan 13-15 under perioden 12 juni-22 augusti. Gott och prisvärt fika.

Sommarens musikprogram

Klicka här för att ladda hem det samlade programmet för musik och konserter i Svenska kyrkan i Umeå som pdf.

Sommargåvan

Alla som bor i Umeå och Tavelsjö borde få sätta guldkant på sommaren. Din gåva gör det möjligt!

Konserter och musik i kyrkan

Ladda ner musikfoldern och planera vårens och sommarens musikäventyr i kyrkan!

Hitta till Församlingsgården

Församlingsgården är en del av Umeå stadsförsamling

Östra Esplanaden 9
Busshållplats Församlingsgården

E-post  umea.stadsforsamling@svenskakyrkan.se

Koordinater
Latitud 63.824797
Longitud 20.275734
Klicka här för att se en karta>

Bli volontär

Lys upp någons dag genom att ge av din tid och engagemang. Som ideell engagerar du dig för en särskild uppgift under en bestämd tid. Det kan vara längre eller kortare uppdrag.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen har bytt plats. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.