Foto: Lina Eriksson

Församlingsgården

I Församlingsgården öst på stan finns lokaler för barn- och ungdomsverksamhet, samlingslokaler för dopfika och minnesstunder samt kontor för Umeå stadsförsamling och pastoratskansliet.

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva
Ett litet barn håller i en hjärtformad våffla.

Det händer i Församlingsgården

Häng med kompisar, kom på stickkafé, sjung i kör. Kom in och upptäck gemenskaperna i Församlingsgården, Östra Esplanaden 9.

Kören Turbulens sjunger på en körfestival

Det händer i Umeå stads kyrka

Kom in och upptäck något nytt i Umeås största kyrka. Mycket verksamhet pågår också i Församlingsgården, Östra Esplanaden 9, 500 meter från kyrkan.

Om Församlingsgården

I Församlingsgården på Östra Esplanaden 9 finns lokaler för dopfika och minnesstunder, andaktsrum och kontor för stadsförsamlingen och pastoratskansliet.

Vi som arbetar i Församlingsgården och Umeå stads kyrka

Kontakta oss med frågor mellan himmel och jord.

Aktuella och kommande arrangemang

Sång för alla i Ersbodakyrkan

Terminsstart 13 februari. Tisdagar kl. 18.30–19.45. En kör för dig som vill ha roligt och sjunga tillsammans med andra utan krav. Vi blir gärna fler – Välkommen!

Frälsarkransen

Livets pärlor - För dig mitt i livet. Räcker jag till? Är jag älskad? Vad är min roll? Vad har kristen tro att säga? Vad har jag för bild av Gud? Vi ses under 8 vardagkvällar och ett helgläger och funderar över detta och mycket mer. Start 26 oktober. Anmälan.

Kören Turbulens sjunger på en körfestival

Det händer i Umeå stads kyrka

Benet på ett litet barn som sitter på golvet.

Öppen torsdag i Församlingsgården

Torsdagar kl 13.30-16.30, En kravlös mötesplats för barn och föräldrar i Församlingsgården, Östra Esplanaden 9. Start 25 januari.

Littsöndag på Gammlia 17 mars

Littsöndag arrangeras för sjätte året i rad och handlar om våra inre och yttre landskap. Om ursprung, ansvar och om platsen dit man längtar.

Sång för världens barn

Lördag 24 februari 12.30 i Utopia. Barnkörerna Näktergalarna och Sångfåglarna från Umeå stads kyrka sjunger till förmån för ACT svenska kyrkans internationella arbete.

Hitta till Församlingsgården

Församlingsgården är en del av Umeå stadsförsamling

Östra Esplanaden 9
Busshållplats Församlingsgården

E-post  umea.stadsforsamling@svenskakyrkan.se

Koordinater
Latitud 63.824797
Longitud 20.275734
Klicka här för att se en karta>

Bli volontär

Lys upp någons dag genom att ge av din tid och engagemang. Som ideell engagerar du dig för en särskild uppgift under en bestämd tid. Det kan vara längre eller kortare uppdrag.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen har bytt plats. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.