Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon:+46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Om Församlingsgården

I Församlingsgården på Östra Esplanaden 9 finns lokaler för dopfika och minnesstunder, andaktsrum och kontor för stadsförsamlingen och pastoratskansliet.

Klicka på bilden för att se en panoramabild inifrån Stora salen. Du kan snurra runt i 360 grader och förstora bilden för att titta närmare.

I huset finns

En trappa ner finns barn- och ungdomslokaler som även går att låna för dopkalas. Här finns ungdomsrummet med bord och stolar för ett trettiotal personer, en soffgrupp och tillhörande kök. Bredvid finns ett stort lekrum och toalett med skötbord. Se bilder nedan.

På bottenvåningen finns stadsförsamlingens kontor, andaktsrummet och en stor aula där körerna övar.

En trappa upp ligger Lilla och Stora salen. Den senare går till exempel att boka för minnesstunder. Se hur salen ser ut i panoramat ovan.

Två trappor upp finns Kyrkogårdsexpeditionen och Pastoratskansliet där bland annat Kyrkoherden har sitt kontor.

I huset, men med ingång från Skolgatan 75, finns Diakonicentralen, Kyrkans familjerådgivning, Umeå stads ungdomsenhet och Administrativa enheten dit du bland annat går för att hämta nycklar till bokade lokaler.

Vill du boka en av våra lokaler, läs mer här >

Tillgänglighet

• Byggnad i flera våningar med hiss. Här finns samlingssalar, andaktsrum, barn- och ungdomslokaler, kök och kontor.
  • Dörröppnare på entrédörren
  • Hiss till alla våningsplanen
  • Handikappanpassade toaletter
  • Mobil hörslinga finns