Ett litet barn håller i en hjärtformad våffla.

Det händer i Församlingsgården

Kom in och upptäck något nytt i Församlingsgården, Östra Esplanaden 9.

För barn och unga

Ett litet barn leker affär med en man.

Pappa & barn i centrum

Måndagar kl 9-12, drop-in, i Församlingsgården Öst på stan. Öppen förskola för pappor med barn. Terminsstart 29 augusti.

Öppna förskolan - TilLiten

Terminsstart 6 september. Tisdagar klockan 9-12. Har du ett litet barn 0-6 år med funktionsnedsättning eller en sjukdom som leder till anpassningar i det dagliga livet? ​Då är öppna förskolan TilLiten en plats för ditt barn och dig.

En grupp ungdomar sitter runt ett bord. En tjej och en kille tittar varandra i ögonen.

Centralen i Församlingsgården

Magiska kvällar för dig som går i årskurs 9 och gymnasiet. Vi ses tisdagar 18.30-22.00. Terminsstart 6 september.

Mitt i allt

Alla människor har en story som är värd att berätta. I podcasten "Mitt i allt" får unga människor utrymme att göra det.

En kvinna sitter med en flicka i knät. Bredvid sitter en liten tjej med en bok.

Småfåglarna i Församlingsgården

Torsdagar kl 18.00–18.40 i Församlingsgården, Östra Esplanaden 9. Kör för barn 5–6 år.

Några barn står bredvid varandra framme vid koret och sjunger.

Sångfåglarna i Församlingsgården

Onsdagar kl 15.00–15.40 samt torsdagar kl 17.00–17.40 i Församlingsgården, Östra Esplanaden 9. En kör för barn som är 6–9 år.

En flickkör övar i kyrkan. Flickornas ansikten speglas i flygelns lock.

Näktergalarna i Församlingsgården

Tisdagar kl 16.00–16.50 i Församlingsgården, Östra Esplanaden 9. Kör för dig som är 10 år och uppåt.

För vuxna

Dagkören i Församlingsgården

Kom och sjung, ingen anmälan, vi kör igång igen 23 november. Vid frågor kontakta arbetsledare Anna Saxin 090-200 26 08

Stickkafé för alla i Församlingsgården

Onsdagar jämna veckor kl 13.00-15.00. Östra Esplanaden 9. Terminsstart 14 september.

På trappan

Fredagar kl 13.30-15.30 på Vasakyrkans trappa precis vid Vasaplan. Kom förbi och drick en kopp kaffe, te eller varm choklad och prata med någon en stund.

En man från Svenska kyrkan lämnar en matkasse till en äldre dam vid ytterdörren.

Aktuella volontäruppdrag i Umeå

Vill du finnas där som medmänniska, läsa sagor för barn eller hjälpa unga med läxor? Du kanske har något eget förslag på vad du kan och vill bidra med? Läs mer om de uppgifter som vi behöver hjälp med just nu.

Internationella gruppen i Umeå stadsförsamling

En tisdag i månaden kl 18.30-20.30 i Församlingsgården, Ö Esplanaden 9. Gruppen är ett forum för internationella frågor och engagemang.

Kören Turbulens sjunger på en körfestival

Det händer i Umeå stads kyrka

Kom in och upptäck något nytt i Umeås största kyrka. Mycket verksamhet pågår också i Församlingsgården, Östra Esplanaden 9, 500 meter från kyrkan.