Foto: Ulrika Ljungblahd

Det händer i Backens prästgård

Prästgården och paviljongen som ligger precis bredvid är fulla av olika verksamheter. Vill du pyssla, sjunga i kör eller fika?

Vill du veta mer?

Klicka på bilderna/rubrikerna nedan för att läsa mer om respektive verksamhet och vem du ska kontakta om du har frågor.

För barn och familjer

En bebis ligger på mage på golvet och tuggar på en skallra.

Babykafé i Backens prästgård

Torsdagar förmiddag kl 9.30–11.30 och eftermiddag kl 13–15. En träffpunkt för små och stora - för barn i alla åldrar med sina vuxna. Ingen anmälan, kom när det passar! Höstterminen pågår: 7/9–14/12.

Familjekören på Backen

Ca en lördag i månaden, kl 8.45–10.30. För barn upp till förskoleklass (0-6 år) tillsammans med föräldrar eller annan vuxen. Frukostbuffé, sång och lek. Drop-in, ingen föranmälan. Höstens tillfällen: 16/9, 7/10, 21/10, 11/11 och 25/11.

Lågstadiekören Strössel i Backens prästgård

Onsdagar kl 17.45–18.30. En kör för dig som går i åk 1–3. Du som vill sjunga, fika och umgås. Vi är ca 30 barn i kören - fler är välkomna - både tjejer och killar! Terminsstart 30 augusti 2023. Anmälan.

Mellanstadiekören Choklad i Backens prästgård

Onsdagar kl 15.30-16.30. En kör för dig som går i årskurs 4-6. Kören fyllder två år och har nu ca 30 medlemmar. Fler är välkomna, både killar och tjejer. Vi fikar, sjunger och umgås. Anmälan. Terminsstart 30 augusti 2023. Välkommen!

För unga

Ungdomskvällar med kör i Backens prästgård

Tisdagar drop-in efter skolan fram till kl 20. För dig i högstadiet och gymnasiet. Gillar du att pyssla, sjunga och hänga? Kom hit! Det kostar inget att vara med. Höstterminen pågår: 12/9–19/12.

En låda tepåsar står bredvid några muggar med Svenska kyrkans emblem.

Te och tankar i Backens prästgård

Onsdagar kl 19–20.30. För dig som vill ta en kopp te/kaffe med några andra och sen samtala om bibelns texter, böcker eller något annat som vi väljer. Höstterminen pågår: 6/9–6/12.

För vuxna

Vuxentid i Backens prästgård

Torsdagar kl 12–14.30 i Paviljongen vid Backens prästgård. En mötesplats med tema livskvalitet. Vi äter lunch tillsammans och sedan lyssnar vi på ett föredrag eller musik. Anmälan enligt nedan - max 70 personer. Höstterminen pågår: 7/9–21/12.

Gudstjänst i Backens kyrka

Söndagar, onsdagar eller varför inte börja fredagen med en facebookandakt?

En man från Svenska kyrkan lämnar en matkasse till en äldre dam vid ytterdörren.

Aktuella volontäruppdrag i Umeå

Vill du finnas där som medmänniska, läsa sagor för barn eller hjälpa unga med läxor? Du kanske har något eget förslag på vad du kan och vill bidra med? Läs mer om de uppgifter som vi behöver hjälp med just nu.

Det händer i Backens kyrka

Kyrkan är full av liv och rörelse. Vill du lära dig spela orgel, sjunga i kör eller meditera? Det händer också mycket i prästgården som ligger på kullen ovanför kyrkan.