Foto: Ulrika Ljungblahd

Det händer i Backens prästgård

Prästgården och paviljongen som ligger precis bredvid är fulla av olika verksamheter. Vill du pyssla, sjunga i kör eller fika?

För barn och familjer

En bebis ligger på mage på golvet och tuggar på en skallra.

Babykafé i Backens prästgård

En träffpunkt för små och stora - för barn i alla åldrar med sina vuxna. Ingen anmälan, kom när det passar! Klicka på rubriken för mer info. OBS! Vecka 41, 11-13/10, är Babykaféet inställt pga personalutbildning. Nya öppettider fr o m v. 42: torsdagar kl 09:30-11:30 och 13:00-15:00. Tisdagar dessvärre stängt fr o m nu.

En grupp kvinnor sitter i en ring och lyfter tillsammans ett färgglatt tak. Inne i ringen, under taket, leker små bebisar.

Familjekören på Backen

Nyhet! Fyra lördagar i höst kl 8:45-10:15. För barn upp till och med förskoleklass (0-6 år) tillsammans med föräldrar eller annan vuxen. Frukost, sång och lek, drop-in, ingen föranmälan. Välkommen!

Lågstadiekören Strössel i Backens prästgård

Onsdagar 17.30-18.15. En kör för dig som går i åk 1-3. Du som vill sjunga, fika och umgås - välkommen hit! I december kommer vi även att ha Luciatåg i Backens kyrka tillsammans med mellanstadiekören Choklad! Vi är ca 30 barn i kören - fler är välkomna - både tjejer och killar! Höststart 31/8 - 2022. Anmälan - se nedan.

Mellanstadiekören Choklad i Backens prästgård

Vi övar onsdagar 15.30-16.30 för dig som går i årskurs 4-6. Kören fyller 1 år i höst och har nu ca 30 medlemmar. Fler är välkomna, både killar och tjejer. Vi fikar, sjunger och umgås. Anmälan se nedan. Höststart den 31 augusti 2022.

För unga

Ungdomskvällar i Backens prästgård

Tisdagar kl 18-21. En kväll med gemenskap, kreativitet (tex musik, handarbete, spel) samt fika, stillhet och bön. Ingen kostnad och ingen anmälan. Välkommen!

En låda tepåsar står bredvid några muggar med Svenska kyrkans emblem.

Te och tankar i Backens Prästgård

Varje onsdag under terminerna. Vi går på mässan i Paviljongen tillsammans. Efteråt blir det fika och samtal i Prästgården.

För vuxna

Vuxentid i Backens prästgård

Torsdagar kl 12-14.30 i Paviljongen vid Backens prästgård. En mötesplats där vi äter lunch tillsammans och sedan lyssnar på ett föredrag eller musik. Anmälan enligt nedan - max 70 personer.

En man från Svenska kyrkan lämnar en matkasse till en äldre dam vid ytterdörren.

Aktuella volontäruppdrag i Umeå

Vill du finnas där som medmänniska, läsa sagor för barn eller hjälpa unga med läxor? Du kanske har något eget förslag på vad du kan och vill bidra med? Läs mer om de uppgifter som vi behöver hjälp med just nu.

Gudstjänst i Backens kyrka

Söndagar, onsdagar eller varför inte börja dagen med en facebookandakt?

Det händer i Backens kyrka

Kyrkan är full av liv och rörelse. Vill du lära dig spela orgel, sjunga i kör eller meditera?