Foto: Lina Eriksson

Paviljongen vid Backens prästgård

Paviljongen, som invigdes hösten 2017, ligger granne med Backens prästgård. Den används till körövningar, musik, servering, sammankomster och som neutral begravningslokal.

Arkitekt Lennart Sjögren har valt enkla material för att passa den robusta och enkla platsen. Målet har varit att skapa en samtida byggnad, anpassad till platsen, som ansluter till den naturromantiska traditionen i nordisk arkitektur. Väggarna är klädda med svarvat klentimmer. Spaljén som avgränsar mot sluttningen ska ge känsla av en skyddad skogsglänta. Timret i taket för tankarna till flottningen längs älven nedanför kyrkan.

Paviljongen rymmer maximalt 150 personer. Paviljonen är utrustad med:

• Flygel
  • Högtalaranläggning med mikrofoner
  • Projektor och duk, anslutning för hdmi

Paviljongen som neutral begravningslokal

I Paviljongen finns inga religiösa symboler. Vid möblering för begravning ryms 50 personer, se skiss nedan.

Det finns möjlighet att hyra bårtäcke vid begravningar, läs mer här >

Hitta till Backens prästgård och paviljong

Backens prästgård ligger längs Backenvägen. Infarten är precis efter busshållplatsen Kyrkvägen. Nerifrån Backens kyrka leder en trapp uppför kullen till prästgården. Den tillhör Umeå landsförsamling

Backenvägen 121
Busshållplats Kyrkvägen

E-post  Umeå landsförsamling
Telefon 090-200 25 00

Koordinater
Latitud 63.8316
Longitud 20.1677
Klicka här för att se en karta>

Har du frågor, kontakta oss

Öppettider: helgfria vardagar kl 10.00-12.00

Telefon: 090-200 26 00
E-post: umea.administration@svenskakyrkan.se

Besöksadress: Skolgatan 75, 903 30 Umeå
Postadress: Umeå pastorat, Administrativa enheten, Box 525, 901 10 Umeå

Gudstjänst hemma

Söndagar kl 11 och på vissa kyrkliga helgdagar kan du se en förinspelad andakt här på webben.

Här kan du läsa vad som händer i veckan

Detta händer under veckan i Svenska kyrkan i Umeå

Du behövs!

Det finns många sätt som du kan hjälpa andra medmänniskor på. Att bli medlem, engagera dig som volontär och att ge en gåva är några.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Senaste Spira

Spira nr 1 har temat ”Heliga rum”. Umeås kyrkor under 400 år. Så hittar du tjuffe. Möt Anna Hjälm som tror på religionsmöten.