Det händer i Västerslättskyrkan

Vi är äntligen tillbaka i Västerslättskyrkan och startar med verksamheterna under hösten. Välkommen till gudstjänst varannan söndag jämna veckor med start 28 augusti klockan 11.00.

För barn och unga

En grupp barn står i ring och leker.

Torsdagskul i Västerslättskyrkan

Torsdagar kl 15.00-16.30. För dig som går i årskurs 3–6. Frukt, samling med Bibelberättelse, skapande och häng. Anmälan.

Två bebisar ligger på golvet och skrattar.

Öppen förskola i Västerslättskyrkan

Fredagar kl 9.00–12.00 En förmiddag för barn och deras vuxna. Sång, lek, skapande, umgås. Möjlighet att köpa fika. Höstterminen startar den 16 september, välkommen då!

Tisdagskul i Västerslättskyrkan

Tisdagar kl 14.30-16.00. För dig som går i förskoleklass och till årskurs 2. Frukt, samling kring liv och bibel, skapande och lek. Möjlig hämtning från Rödängsskolan och Hedlundaskolan. Anmälan.

En flickkör övar.

Barnkören Young Voices S:t Staffan

Från 6 år och uppåt. Vi sjunger och har roligt tillsammans. Kort andakt/samling. Torsdagar 15.40-18.00. Faktisk körtid 17.00-17.40 på Församlingsgården. Gemensam taxi för de som behöver.

För vuxna

Frälsarkransen

Livets pärlor - För dig mitt i livet. 8 onsdagskvällar klockan 18.30-20.30. Start 12 oktober. Anmälan.

AllaKanSjunga-kören i Västerslättskyrkan

Kom och sjung med oss! Du behöver inte ha någon sångvana, vi övar måndagar klockan 12.30, alla är välkomna. Terminsstart 12 september.

Gruppträning till svängig musik i Hedlundaparken

Torsdagar kl 10 följande datum i sommar: 8/9, 15/9, 22/9 och 29/9. Kostnadsfritt. Samling vid rutschkanan.

Solen lyser upp kanten på molnen framför

Andrum - kvällsretreat med mässa i Västerslättskyrkan

Under några torsdagar under våren, klockan 17.00-20.00. Terminstart 26 januari.

Landa mjukt – Rörelse för kropp och själ!

Onsdagar kl 14.00-15.30 i Västerslättskyrkan. Inga förkunskaper krävs. Kostnadsfritt. Anmälan. Terminsstart 14 september.

Internationella gruppen i Umeå stadsförsamling

En tisdag i månaden kl 18.30-20.30 i Församlingsgården, Ö Esplanaden 9. Gruppen är ett forum för internationella frågor och engagemang.

En man från Svenska kyrkan lämnar en matkasse till en äldre dam vid ytterdörren.

Aktuella volontäruppdrag i Umeå

Vill du finnas där som medmänniska, läsa sagor för barn eller hjälpa unga med läxor? Du kanske har något eget förslag på vad du kan och vill bidra med? Läs mer om de uppgifter som vi behöver hjälp med just nu.

Två personer håller upp kyrkohandboken i luften. En flickkör syns suddigt i bakgrunden.

Strong voices S:t Staffan i Västerslättskyrkan

Barnkör för barn i åk 3-6, torsdagar klockan 15.50-17.00. Vi sjunger och har samling. Kören medverkar i gudstjänsten några gånger/termin.

Frälsarkransen

Öppna förskolan - TilLiten

Terminsstart 6 september. Tisdagar klockan 9-12. Har du ett litet barn 0-6 år med funktionsnedsättning eller en sjukdom som leder till anpassningar i det dagliga livet? ​Då är öppna förskolan TilLiten en plats för ditt barn och dig.

Anonyma ensamma

Måndagar kl 18–20 i församlingsgården Ö. Esplanaden 9. En trygg grupp för vuxna där vi delar erfarenheter och förhoppningar.

Musikandakter

från Umeå stads kyrka.

Vardagmiddag med plusmeny i Ersmarkskyrkan

En torsdag i månaden. Kom till färdiglagad mat och slipp stöket hemma i köket. Drop-in middag kl 16.30-18.00 och sedan en plusmeny med ett intressant föredrag kl 18.00-18.30.