Det händer i Västerslättskyrkan

Här får hela kroppen vara med. Lek och sjung som barn eller öka din kroppskännedom och balans som vuxen.

Vill du veta mer?

Klicka på bilderna/rubrikerna nedan för att läsa mer om respektive verksamhet och vem du ska kontakta om du har frågor.

För barn och unga

Två bebisar ligger på golvet och skrattar.

Öppen förskola i Västerslättskyrkan

Fredagar kl 9–12. En förmiddag för barn och deras vuxna. Sång, lek, skapande, umgås. Möjlighet att köpa fika. Vårterminen pågår 19 januari-17 maj. Den 24 maj ansluter vi till Pop-up öppen förskola och ses utomhus i Tåparken på Västerslätt, kl 9.30-10.30, ta med eget fika.

En grupp barn står i ring och leker.

Tisdagskul i Västerslättskyrkan

Tisdagar kl 14.30-16.15. För dig som går i årskurs 2-3. Frukt, samling kring livet och Bibeln, skapande och lek. Anmälan.

Torsdagskul i Västerslättskyrkan

Torsdagar kl 13.30-15.30. För dig som går i förskoleklass-åk 1. Vi startar med mellis, samling kring livet och Bibeln, skapande och lek. Anmälan.

En barnkör sjunger och gestikulerar med armarna i ett klassrum. En kvinnlig körledare i förgrunden.

Barnkören Young Voices S:t Staffan

Från 6 år och uppåt. Vi sjunger och har roligt tillsammans. Kort andakt/samling. Torsdagar 15.45-17.00

För vuxna

Torsdagsmiddag med mässa i Västerslättskyrkan

Slå dig ner vid dukat bord och ät med nya och gamla bekanta. Tre tillfällen under hösten. Anmälan.

Någon häller upp kaffe från en blommig termos till någon som håller fram sin kopp.

Kafé Ateljé i Västerslättskyrkan

Onsdagar kl 13.30-15.30. Hantverk, återbruk och skapande. Fika och andakt. Terminsstart 11 september.

Landa mjukt – rörelse för kropp och själ!

Onsdagar kl 14.00-15.45 i Västerslättskyrkan. Åtta tillfällen under hösten. Anmälan. Terminsstart 18 september.

Gospelgympa

Måndagar kl 14.15. Ta med egen matta och vattenflaska. Höstterminen startar 16 september.

Alla kan sjunga-kören i Västerslättskyrkan

Dagkör med sång för glädje och gemenskap. Måndagar kl 12.30-14.00. Avslutning med fika. Höstterminen startar 9 september.

Kyrkokören i Västerslättskyrkan

Torsdagar kl 18.30–20.00. Västerslättskyrkans nya kyrkokör startar 11 januari.

Frälsarkransen

Livets pärlor - för dig mitt i livet. Vi ses i under sju vardagkvällar och ett helgläger. Start 20 november i Västerslättskyrkan. Anmälan.

Livsberättargrupp i Västerslättskyrkan

Tisdagar kl 13-15.30. Dela berättelser ur ditt liv och lyssna till andras. För seniorer. Tio träffar med start 24 september.

Internationella gruppen i Umeå stadsförsamling

En tisdag i månaden kl 18.30-20.30 i Församlingsgården, Ö Esplanaden 9. Gruppen är ett forum för internationella frågor och engagemang.

En man från Svenska kyrkan lämnar en matkasse till en äldre dam vid ytterdörren.

Aktuella volontäruppdrag i Umeå

Vill du finnas där som medmänniska, läsa sagor för barn eller hjälpa unga med läxor? Du kanske har något eget förslag på vad du kan och vill bidra med? Läs mer om de uppgifter som vi behöver hjälp med just nu.