Foto: Lina Eriksson

Västerslättskyrkan S:t Staffan

Mitt i ett stadsdelscentrum står den särpräglade rundkyrkan som ursprungligen var en Konsumbutik. Den invigdes som kyrka 1977. Gudstjänstlivet formas tillsammans med deltagare från barngrupper, körer samt bibelstudier.

En alternativ adventskalender

Ljuset lyser i mörkret

Julkrubba med stickade figurer

Advent och jul

Under advent och jul sjuder våra kyrkor av aktiviteter. Det är allt från luciatåg, levande julkrubbor och julfiranden till konserter, gudstjänster och midnattsmässor.

Det händer i Västerslättskyrkan

Vi är äntligen tillbaka i Västerslättskyrkan och startar med verksamheterna under hösten. Välkommen till gudstjänst varannan söndag jämna veckor med start 28 augusti klockan 11.00.

Vi som arbetar i Västerslättskyrkan

Kontakta oss med frågor mellan himmel och jord

Om Västerslättskyrkan S:t Staffan

Kyrkan, invigd 1977 har tidigare varit en Konsumbutik. Västerslättskyrkan ingår i det ekumeniska arbetet ”Tre kyrkor väst på stan”.

Aktuella och kommande arrangemang

Torsdagsmiddag med mässa i Västerslättskyrkan

Kom och ät tillsammans! 9 februari, 16 mars och 6 april klockan 17.00.

Solen lyser upp kanten på molnen framför

Andrum - kvällsretreat med mässa i Västerslättskyrkan

Under några torsdagar under våren, klockan 17.00-20.00. Terminstart 26 januari.

Två bebisar ligger på golvet och skrattar.

Öppen förskola i Västerslättskyrkan

Fredagar kl 9.00–12.00 En förmiddag för barn och deras vuxna. Sång, lek, skapande, umgås. Möjlighet att köpa fika. Höstterminen startar den 16 september, välkommen då!

En grupp barn står i ring och leker.

Torsdagskul i Västerslättskyrkan

Torsdagar kl 15.00-16.30. För dig som går i årskurs 3–6. Frukt, samling med Bibelberättelse, skapande och häng. Anmälan.

Livsberättargrupp i Västerslättskyrkan

Tisdagar kl. 13.00-15.30. För deltagare 63+, som gått i pension. Anmälan.

AllaKanSjunga-kören i Västerslättskyrkan

Kom och sjung med oss! Du behöver inte ha någon sångvana, vi övar måndagar klockan 12.30, alla är välkomna. Terminsstart 12 september.

Hitta till Västerslättskyrkan

Västerslättskyrkan är en del av Umeå stadsförsamling

Västerslättskyrkan S:t Staffan
Timotejvägen 2
Busshållplats Västerslätt Centrum

E-post  Umeå stadsförsamling

Koordinater
Latitud 63.836538
Longitud 20.232751
Klicka här för att se en karta>

Gudstjänst hemma

Fira andakt här varje söndag kl 10. Andakterna kommer från Umeå, Vännäs-Bjurholm, Bygdeå, Nordmaling, Holmsund, Sävar-Holmön och Hörnefors.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen byter plats under hösten. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

Du behövs!

Det finns många sätt som du kan hjälpa andra medmänniskor på. Som att engagera dig som volontär, ge en gåva och bli medlem i Svenska kyrkan.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.