Grisbackakyrkan

Bland villabebyggelsen på Grisbacka finns denna träkyrka som 1936 invigdes som missionshus. Sedan 1980 är det en samarbetskyrka mellan EFS och Svenska kyrkan.

Det händer i Grisbackakyrkan

Den gula träkyrkan är full av aktivitet. Gudstjänster, grupper för unga och äldre, musik och bön. Vi hoppas att du ska hitta en plats här. Välkommen!

Vi som arbetar i Grisbackakyrkan

Kontakta oss med frågor mellan himmel och jord.

Om Grisbackakyrkan

Grisbackakyrkans historia börjar före själva kyrkobyggnaden kom till. 1921 startades Grisbacka Kristliga Missions- och Ungdomsförening och bönhuset som delar av kyrkan består av invigdes 1936.

Aktuella och kommande arrangemang

Konserter och musik i kyrkan

Dags att boka in höstens konsertbesök. Välj mellan ett 70-tal konserter i Umeås kyrkor. Det blir nyskrivet och klassiskt. Avskalat och pampigt. Meditativt och fartfyllt. Och det allra mesta är gratis.

Pop-up öppen förskola

Fredagar 9.30-10.30. Höstterminen startar 18 augusti och pågår till 6 oktober. En mötesplats utomhus för er som vill leka, sjunga och fika tillsammans. Personal finns på plats kl. 9.30-10.30. Kom när ni vill, gå när ni vill.

P.S.UNG

Personlig samtalsmottagning för dig mellan 13 och 25 år. Öppet för alla oavsett tro, kön eller sexuell läggning.

Konfirmation 2023/2024

Är din ungdom född 2009? Välkommen på informationsträff 7/9, Tegs kyrka kl 18.30. På plats finns chansen att föranmäla sig till de alternativ som erbjuds för 23/24. Kvarvarande platser släpps 11/9 på webben.

Ett grönt löv. Ett kyrkfönster i bakgrunden.

SEE hållbarhetsvecka

Den 18-24 september 2023. SEE hållbarhetsvecka vill låta dig känna, prata, smaka, utmana, utveckla och nätverka hållbart. Svenska kyrkan i Umeå är med och anordnar tre föreläsningar under veckan.

Dag om sorg efter förlorad kroppsfunktion

Lördagen 23 september i Församlingsgården, Östra esplanaden 9. En dag för dig som förlorat kroppsfunktioner exempelvis genom olycka eller sjukdom. Det är lätt att glömma att det också handlar om sorgebearbetning efter sådana livsomställningar. Klicka för att läsa mer och hur du anmäler dig.

     

   

Gudstjänst i Grisbackakyrkan

Klicka här och läs mera om kommande gudstjänster i Grisbackakyrkan.

En man från Svenska kyrkan lämnar en matkasse till en äldre dam vid ytterdörren.

Volontäruppdrag i Grisbackakyrkan

Vi är många som tillsammans bär arbetet i Grisbackakyrkan. Vill du också vara med och göra något meningsfullt för andra som ideell?

Ge en gåva till Grisbackakyrkans arbete

Vill du bidra till Grisbackakyrkans arbete?

Hitta till Grisbackakyrkan

Grisbackakyrkan är en del av Umeå landsförsamling

Adress
Grubbevägen 4 
903 54 Umeå
Busshållplats Hartvigsgatan

E-post  grisbackakyrkan@svenskakyrkan.se
Telefon
 090-200 25 00
Swish 123 081 06 89
Bankgiro 5613-6732

 

Så här behandlar Grisbackakyrkan personuppgifter

 

Koordinater
Latitud 63.834223  
Longitud 20.217342
Klicka här för att se en karta>

Lekkyrkan vid Grisbackakyrkan

Lekkyrka för barn

Jag ska gifta mig med Ebba när jag blir stor! Bröllop, dop och begravning är ofta stora högtidliga händelser i ett barns liv. I Grisbackakyrkans lekkyrka kan barn själv leka präst.

Backens kyrka och kyrkogård

Backens kyrka

Backens kyrka är Umeås äldsta kyrkobyggnad. Den första stenkyrkan på platsen invigdes redan 1508. Historia, tradition och vackra omgivningar har gjort Backens kyrka till en omtyckt vigselkyrka.

Umeå landsförsamling

Umeå landsförsamling är belägen i den västra delen av Umeå och omfattar både stadsdelar och byar. Verksamheten bedrivs i kyrkorna samt i missionshusen i Hissjö och Sörfors.

Bli volontär

Lys upp någons dag genom att ge av din tid och engagemang. Som ideell engagerar du dig för en särskild uppgift under en bestämd tid. Det kan vara längre eller kortare uppdrag.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen har bytt plats. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker? 

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.