Foto: Peter Lindegren

Ersmarkskyrkan

Ersmarkskyrkan är en samarbetskyrka mellan Svenska kyrkan och EFS. Ersmarkskyrkan vill låta ledorden vila, växande och omsorg prägla verksamheten.

En alternativ adventskalender

Ljuset lyser i mörkret

Julkrubba med stickade figurer

Advent och jul

Under advent och jul sjuder våra kyrkor av aktiviteter. Det är allt från luciatåg, levande julkrubbor och julfiranden till konserter, gudstjänster och midnattsmässor.

Ursprungligen var byggnaden ett missionshus som byggdes ut och blev invigt som kyrka 1992. Idag är Ersmarkskyrkan på många sätt ”kyrkan mitt i byn”.

Vi som arbetar i Ersmarkskyrkan

Vi är många som tillsammans bär arbetet i Ersmarkskyrkan; som ledare i olika grupper, engagerade i gudstjänster och olika praktiska uppgifter.

Om Ersmarkskyrkan

Ersmarkskyrkan är en levande samarbetskyrka mitt i Ersmark. Hit är alla välkomna! Kyrkan är en samarbetskyrka som styrs av en EFS-förening.

Volontäruppdrag i Ersmarkskyrkan

Vi är många som tillsammans bär arbetet i Ersmarkskyrkan. Vill du också vara med och göra något meningsfullt för andra som ideell i Ersmarkskyrkan?

Ge en gåva till Ersmarkskyrkans arbete

Vill du bidra till Ersmarkskyrkans arbete?

Aktuella och kommande arrangemang

P.S.UNG

Personlig samtalsmottagning för dig mellan 13 och 25 år. Öppet för alla oavsett tro, kön eller sexuell läggning.

Behöver du ekonomisk hjälp inför julen?

Du som bor i Umeå. Så här gör du:

Konserter och musik i kyrkan

Hösten bjuder på brett konsertprogram i Umeås kyrkor. Nu kan du ladda hem ett eget exemplar av programmet här. Prenumerera också gärna på vårt musiknyhetsbrev, som kommer varje månad.

Hitta till Ersmarkskyrkan

Ersmarkskyrkan är en samarbetskyrka mellan EFS Ersmark och Umeå stadsförsamling

Gamla Ersbodavägen 114
Busshållplats Ersmark Bron

E-post  Umeå stadsförsamling
Ersmarkskyrkans bankgiro 5386-7594,
swish 123 699 12 77

Koordinater
Latitud 63.882872
Longitud 20.317467
Klicka här för att se en karta>

Gudstjänst hemma

Fira andakt här varje söndag kl 10. Andakterna kommer från Umeå, Vännäs-Bjurholm, Bygdeå, Nordmaling, Holmsund, Sävar-Holmön och Hörnefors.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen byter plats under hösten. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

Du behövs!

Det finns många sätt som du kan hjälpa andra medmänniskor på. Som att engagera dig som volontär, ge en gåva och bli medlem i Svenska kyrkan.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.