Foto: Peter Lindegren

Ersmarkskyrkan

Ersmarkskyrkan är en samarbetskyrka mellan Svenska kyrkan och EFS. Ersmarkskyrkan vill låta ledorden vila, växande och omsorg prägla verksamheten. Ursprungligen var byggnaden ett missionshus som byggdes ut och blev invigt som kyrka 1992. Idag är Ersmarkskyrkan på många sätt ”kyrkan mitt i byn”.

Det händer i Ersmarkskyrkan

Ta med hela familjen och ät tillsammans, lyssna på föredrag lär dig scouting eller träffa andra föräldrar och barn. Det finns mycket att upptäcka här.

Vi som arbetar i Ersmarkskyrkan

Vi är många som tillsammans bär arbetet i Ersmarkskyrkan; som ledare i olika grupper, engagerade i gudstjänster och olika praktiska uppgifter.

Om Ersmarkskyrkan

Ersmarkskyrkan är en levande samarbetskyrka mitt i Ersmark. Hit är alla välkomna! Kyrkan styrs av en EFS-förening.

Volontäruppdrag i Ersmarkskyrkan

Vi är många som tillsammans bär arbetet i Ersmarkskyrkan. Vill du också vara med och göra något meningsfullt för andra som ideell i Ersmarkskyrkan?

Ge en gåva till Ersmarkskyrkans arbete

Vill du bidra till Ersmarkskyrkans arbete?

Ersmarkskyrkan finns på Facebook

Följ oss gärna där!

Aktuella och kommande arrangemang

Sommargåvan

Alla som bor i Umeå och Tavelsjö borde få sätta guldkant på sommaren. Din gåva gör det möjligt!

Konserter och musik i kyrkan

Ladda ner musikfoldern och planera vårens och sommarens musikäventyr i kyrkan!

Årsberättelse 2023

Ett år har passerat. Det kom att präglas av en omvärld i krig. En oro för ett ökat säkerhetshot mot Sverige. Ökad kriminalitet bland riktigt unga och inte minst av en cyberattack. Mitt i denna orostid har kyrkan ändå stått stadigt. När nästan alla digitala system var kapade fortsatte ändå all verksamhet, nästan, som vanligt. Om oro var nyckelordet för omvärlden blir ändå beskrivningen för Svenska kyrkan i Umeå 2023, stabilitet.

Hitta till Ersmarkskyrkan

Ersmarkskyrkan är en samarbetskyrka mellan EFS Ersmark och Umeå stadsförsamling

Gamla Ersbodavägen 114
Busshållplats Ersmark Bron

E-post  umea.stadsforsamling@svenskakyrkan.se
Ersmarkskyrkans bankgiro 5386-7594,
swish 123 699 12 77

Koordinater
Latitud 63.882872
Longitud 20.317467
Klicka här för att se en karta>

Bli volontär

Lys upp någons dag genom att ge av din tid och engagemang. Som ideell engagerar du dig för en särskild uppgift under en bestämd tid. Det kan vara längre eller kortare uppdrag.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen har bytt plats. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.