Tegs kyrka

Den karaktäristiska kyrkan med sin församlingsgård har sedan den stod färdig 1969 varit en samlingsplats för såväl Tegsbor som olika föreningar i Umeå. Olika kulturella uttryck, öppen barn-, familje- och ungdomsverksamhet samt verksamhet för äldre är uttryck för det.

Öppen kyrka
Kyrkan är öppen för enskild bön och ljuständning vardagar kl. 9 – 15 och söndagar kl. 15-17, med undantag för begravning, dop och vigslar

Gudstjänst
Vi firar gudstjänst i Tegs kyrka kl. 16. 

Följ oss på Facebook
På facebook kan du följa våra måndagsböner, lyssna på inspelningar med våra musiker och annat som händer i Teg församlings facebooksida.
Länk till facebook .

Behöver du prata med någon?
Ring växeln 090-200 25 00 dagtid så ser de till att du får kontakt med någon av församlingens präster eller diakoner.

Det händer i Tegs kyrka

Kom in och upptäck något nytt i kyrkan. Besök vårt populära bebiscafé, häng med kompisarna, sjung, prata om att hitta Gud eller sitt ner till dukat bord vid vår tacotorsdagar.

Vi som arbetar i Tegs kyrka

Kontakta oss med frågor mellan himmel och jord

Tegs kyrka

Om Tegs kyrka

Tegs kyrka invigdes 1969 efter ritningar av Carl Hampus Bergman. Det är en modernistisk kyrka av betong, som utgör norra delen av ett byggnadskomplex med församlingslokaler i de östra och södra längorna.

Aktuella och kommande arrangemang

Konserter och musik i kyrkan

Dags att boka in höstens konsertbesök. Välj mellan ett 70-tal konserter i Umeås kyrkor. Det blir nyskrivet och klassiskt. Avskalat och pampigt. Meditativt och fartfyllt. Och det allra mesta är gratis.

Pop-up öppen förskola

Fredagar 9.30-10.30. Höstterminen startar 18 augusti och pågår till 6 oktober. En mötesplats utomhus för er som vill leka, sjunga och fika tillsammans. Personal finns på plats kl. 9.30-10.30. Kom när ni vill, gå när ni vill.

P.S.UNG

Personlig samtalsmottagning för dig mellan 13 och 25 år. Öppet för alla oavsett tro, kön eller sexuell läggning.

Konfirmation 2023/2024

Är din ungdom född 2009? Välkommen på informationsträff 7/9, Tegs kyrka kl 18.30. På plats finns chansen att föranmäla sig till de alternativ som erbjuds för 23/24. Kvarvarande platser släpps 11/9 på webben.

Ett grönt löv. Ett kyrkfönster i bakgrunden.

SEE hållbarhetsvecka

Den 18-24 september 2023. SEE hållbarhetsvecka vill låta dig känna, prata, smaka, utmana, utveckla och nätverka hållbart. Svenska kyrkan i Umeå är med och anordnar tre föreläsningar under veckan.

Drop in-vigsel

Det är drop in-vigsel två gånger per år i Umeå. Nästa gång är fredag 29 september kl 15-20, i samband med Umepride. Och sedan igen på nyårsafton!

Hållbara människor

Hållbara människor är en föreläsningsserie som vill lyfta fram olika perspektiv som främjar människan. Under hösten kommer tre föreläsare till Tegs kyrka i Umeå. Hur gör vi för att bli mer hållbara människor?

Fred med jorden - samtalscirkel

Start måndag 9 oktober kl 18-21 i Martasalen, Umeå stads kyrka. Fem måndagar under hösten får vi utforska hur hållbara relationer mellan människan och resten av skapelsen kan se ut och hur det kan ta sig uttryck i hållbara sätt att leva som gynnar hela Guds skapelse. Anmälan.

Hälsopeppen- ett hälsosamt liv som senior i Västerslättskyrkan

Tisdagar kl. 13-15 och torsdagar kl. 13-14. Vi träffas två gånger i veckan och har dels ett teoripass om hälsa och dels har aktiviteter. Start 22 augusti. Anmälan.

Hitta till Tegs kyrka

Tegs kyrka är huvudkyrka i Tegs församling

Besöksadress
Jägarvägen 16
Busshållplats Tegs centrum

Öppettider under sommaren: Vardagar 9-15, söndagar 15-17 förutom under förrättningar och övriga gudstjänster. 

E-post teg.forsamling@svenskakyrkan.se 
Telefon 090-200 25 00

Koordinater
Latitud 63.81963 
Longitud 20.25449
Klicka här för att se en karta>

Bli volontär

Lys upp någons dag genom att ge av din tid och engagemang. Som ideell engagerar du dig för en särskild uppgift under en bestämd tid. Det kan vara längre eller kortare uppdrag.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen har bytt plats. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker? 

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.