Tegs kyrka

Den karaktäristiska kyrkan med sin församlingsgård har sedan den stod färdig 1969 varit en samlingsplats för såväl Tegsbor som olika föreningar i Umeå. Olika kulturella uttryck, öppen barn-, familje- och ungdomsverksamhet samt verksamhet för äldre är uttryck för det.

Öppen kyrka
Kyrkan är öppen för enskild bön och ljuständning vardagar kl. 9 – 15 och söndagar kl. 15-17, med undantag för begravning, dop och vigslar

Gudstjänst
Vi firar gudstjänst i Tegs kyrka kl. 16. 

Följ oss på Facebook
På facebook kan du följa våra måndagsböner, lyssna på inspelningar med våra musiker och annat som händer i Teg församlings facebooksida.
Länk till facebook .

Behöver du prata med någon?
Ring växeln 090-200 25 00 dagtid så ser de till att du får kontakt med någon av församlingens präster eller diakoner.

Det händer i Tegs kyrka

Kom in och upptäck något nytt i kyrkan. Besök vårt populära bebiscafé, häng med kompisarna, sjung, prata om att hitta Gud eller sitt ner till dukat bord vid vår tacotorsdagar.

Vi som arbetar i Tegs kyrka

Kontakta oss med frågor mellan himmel och jord

Tegs kyrka

Om Tegs kyrka

Tegs kyrka invigdes 1969 efter ritningar av Carl Hampus Bergman. Det är en modernistisk kyrka av betong, som utgör norra delen av ett byggnadskomplex med församlingslokaler i de östra och södra längorna.

Aktuella och kommande arrangemang

Sommargåvan

Alla som bor i Umeå borde få sätta guldkant på sommaren. Din gåva gör det möjligt!

Konserter och musik i kyrkan

Ladda ner musikfoldern och planera vårens musikäventyr i kyrkan! I vår kan du gå på 70 konserter i Holmsunds och Umeås kyrkor med körer, solister, orkester och orgel.

Sinnesrogudstjänster i Umeå

Sinnesrogudstjänsten kan se olika ut på olika platser, men den avslutas alltid med Sinnesrobönen. Vi träffas i Umeå stads kyrka, Mariakyrkan och Tegs kyrka.

Dagar tillsammans, läger 14-16 juni på Norrmjölegården

Ett läger för dig, ensamstående mamma och ditt/dina barn 0-10 år. Aktiviteter för barn och vuxna. Skapande, andakt, lek, massage, samtal, föredrag m.m. Kostnadsfritt, max 10 familjer, mat och övernattning ingår.

En rad människor står med sånghäften och sjunger i Uppsala domkyrka.

Kör för alla

Kom precis som du är, oavsett om du tycker att du kan sjunga eller inte. Ingen anmälan, det är bara att dyka upp på utsatt tid. Vi övar i Musikrummet fyra torsdagar under våren: 11 april, 25 april, 9 maj och 23 maj kl 16.15–17.15.

12 steg som en väg till ett andligt liv

Nu startar en ny tolvstegsinspirerad grupp i Umeå. Den första gruppen startar tisdag 9 april kl 16.00 i Tegs kyrka. Vi delar en andlig resa som börjar med att vi sätter ord på det som vi är maktlösa inför: kanske vardagens krav, livspusselet eller få relationer.

Hållbara människor

Hållbara människor är en serie föreläsningar som vill lyfta fram olika perspektiv som främjar människan. Under våren kommer tre föreläsare till Tegs kyrka i Umeå. Hur gör vi för att bli mer hållbara människor?

Livsstegen cirkel i Tegs kyrka

En självhjälpsgrupp för oss alla som känner att livsproblem, stora som små, har gjort tillvaron komplicerad. För dig som vill gå eller som gått Livsstegen. Anmälan.

Tre personer sitter och pratar runt ett bord. En av dem sitter i rullstol.

Med hela mig

Torsdagar jämna veckor kl 18.30-20 i Tegs kyrka. En samtalsgrupp om tro och liv för oss med fysiska funktionsnedsättningar/diagnoser. Vi delar gemenskap och samtalar om existentiella frågor, tro, liv och vardag, utifrån egna erfarenheter, bibeltexter och dikter. Ingen anmälan, kom när du vill och kan.

Tegs församling finns på Facebook

Följ oss gärna där!

Hitta till Tegs kyrka

Tegs kyrka är huvudkyrka i Tegs församling

Besöksadress
Jägarvägen 16
Busshållplats Tegs centrum

Öppettider under sommaren: Vardagar 9-15, söndagar 15-17 förutom under förrättningar och övriga gudstjänster. 

E-post teg.forsamling@svenskakyrkan.se 
Telefon 090-200 25 00

Koordinater
Latitud 63.81963 
Longitud 20.25449
Klicka här för att se en karta>

Bli volontär

Lys upp någons dag genom att ge av din tid och engagemang. Som ideell engagerar du dig för en särskild uppgift under en bestämd tid. Det kan vara längre eller kortare uppdrag.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen har bytt plats. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker? 

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.