Foto: Lina Eriksson

Ålidhemskyrkan

Ålidhemskyrkan byggdes 1973 för att vara en vardagskyrka för alla. Här finns grupper för barn i alla åldrar, en stor verksamhet för vuxna med samtals- och fördjupningsgrupper.

Ålidhems församling fyller 5TIO+!

I år fyller Ålidhems församling 52 år och Ålidhemskyrkan 50 år. Detta kommer församlingen uppmärksamma under 2023.

Behöver du en medmänniska?
Hör av dig till någon av församlingens präster eller diakoner. Du når dem via växeln tel 090-200 25 00.

Ålidhemskyrkans exteriör karaktäriseras av den röda fasaden.

Det händer i Ålidhemskyrkan

Kyrkan är full av verksamhet. Kom in och upptäck något nytt. Här finns bland annat barngrupper, finska kören och gospelkörer. På sommaren sker mycket av verksamheten i Kyrkstugan vid Nydalasjön. Klicka på rubrikerna nedan för att läsa mer om verksamheten.

Vi som arbetar i Ålidhemskyrkan

Kontakta oss med frågor mellan himmel och jord

Om Ålidhemskyrkan

Ålidhemskyrkan är byggd för att vara en ”vardagskyrka”, öppen för alla. Den stod klar och invigdes på Tacksägelsedagen i oktober 1973.

Aktuella och kommande arrangemang

Öppet hus - öppna förskolan TilLiten

Lördag 18 februari kl 10-12 i Församlingsgården, Östra Esplanaden 9. Ta med hela familjen och en kompis och kom på öppet hus! Träffa ledarna Johan, Carina och Lina, lek, titta på lokalerna och den som vill kan vara med på en sångstund. Vi bjuder på fika.

Sommarjobb i Kyrkstugan

Tycker du om varierade arbetsuppgifter och vill jobba på ett sommarkafé, mysig beläget vid Nydalasjön? Ålidhems församling söker dig som är 18–24 år och vill jobba i Kyrkstugan.

Swap 'til you drop – Klädbytardag!

Testa Swapping! Söndag 26/2 kl 13-15. Hitta kläder som du inte längre behöver eller vill ha, vi tar emot allt som är helt och rent. För varje inlämnat plagg får du en tillgodobiljett som du sedan kan byta mot ett nytt plagg. Om du hittar fler plagg än vad du har biljetter betalar du 10 kr/extra plagg.

Frida Selander - Du är redan där

7 februari kl 18.00 i Ålidhemskyrkan - programkväll Kafé NyFiket

P.S.UNG

Personlig samtalsmottagning för dig mellan 13 och 25 år. Öppet för alla oavsett tro, kön eller sexuell läggning.

Activities in English

The Swedish Church in Umeå wants to be a place of faith and spiritual maturity, commitment, tranquility and gatherings, in the midst of everyday life. 

Konserter och musik i kyrkan

Nu presenteras hela vårens musikprogram för Svenska kyrkan i Umeå. Det blir cirka 50 konserter med körer, solister, orgel och olika musikensembler. De flesta har gratis inträde. 

Sök stipendium

Är du student och bor i Umeå? Går du en gymnasieutbildning inom handel, hantverk eller husligt arbete? Eller vill du fara på retreat eller läger? Då kan du söka stipendium från en av de fonder som Svenska kyrkan i Umeå förvaltar. Klicka här och läs mer om urvalskriterier och hur du ansöker!

Livsstegen, dagtid i Västerslättskyrkan

Tisdagar kl 9.30-11.30. Livsstegen är en självhjälpsgrupp som träffas 14 gånger. Här får vi möjlighet att jobba med det som känns svårt i våra liv utifrån Olle Carlssons bok. Vårens träffar pågår: 7 februari-30 maj. Anmälan

Hitta till Ålidhemskyrkan

Ålidhemskyrkan är huvudkyrka i Ålidhems församling

Adress
Studentvägen 2
90738 Umeå
Busshållplats Laboratorvägen

E-post Ålidhems församling
Telefon 090-200 25 00

Koordinater
Latitud 63.81251
Longitud 20.30363
Klicka här för att se en karta>

Innertavle missionshus

Missionshuset ligger i byn Innertavle, några kilometer utanför Umeå. Här bedrivs barnverksamhet och en söndag i månaden under terminerna firas Gudstjänst med stora och små.

Kyrkhörnan, Sjöfruskolan

En mötesplats på Tomtebo där vi regelbundet har barn- och vuxenverksamhet. En söndag i månaden firar vi Kvällsmässa kl 18 och några gånger per termin firar vi Gudstjänst med små och stora kl 10. Titta i kalendern så ser du tid och plats. Välkommen!

Carlskyrkan

Carlskyrkan invigdes 1984 och ligger i stadsdelen Carlshem. Kyrkan är en del av Ålidhems församling, och för verksamheten ansvarar Carlskyrkans EFS-förening. Många ideella medarbetare, samhällsengagemang och omsorg om människor i utanförskap kännetecknar kyrkan.

Umeå universitets campusområde

Kyrkan på campus

Kyrkan på campus finns till för alla vid Umeå universitetet och SLU. Kom till oss och prata om det som berör dig, oavsett livsåskådning. Delta i en grupp, prova på meditation eller kom förbi vårt vardagsrum och sitt ner och andas en stund. Du hittar oss i Naturvetarhuset, 1 trappa upp från entréplan. 

Kyrkstugan vid Nydalasjön

Kyrkstugan är ett trevligt utflyktsmål för hela familjen under sommaren. Kom förbi och köp hembakat fika eller glass i kaféet, sola, bada och paddla kanot. Kanske vill du delta i något av våra kulturcaféer eller lyssna till Musik vid sjön? Alla kulturarrangemang sker i samverkan med Sensus. Kaféet har stängt för säsongen.

Gudstjänst hemma

Fira andakt här varje söndag kl 10. Andakterna kommer från Umeå, Vännäs-Bjurholm, Bygdeå, Nordmaling, Holmsund, Sävar-Holmön och Hörnefors.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen har bytt plats. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

Bli volontär

Lys upp någons dag genom att ge av din tid och engagemang. Som ideell engagerar du dig för en särskild uppgift under en bestämd tid. Det kan vara längre eller kortare uppdrag.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker? 

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.