Foto: Lina Eriksson

Ålidhemskyrkan

Ålidhemskyrkan byggdes 1973 för att vara en vardagskyrka för alla. Här finns grupper för barn i alla åldrar, en stor verksamhet för vuxna med samtals- och fördjupningsgrupper.

Behöver du en medmänniska?
Hör av dig till någon av församlingens präster eller diakoner. Du når dem via växeln tel 090-200 25 00.

Ålidhemskyrkans exteriör karaktäriseras av den röda fasaden.

Det händer i Ålidhemskyrkan

Kyrkan är full av verksamhet. Kom in och upptäck något nytt. Här finns bland annat barngrupper, finska kören och gospelkörer. På sommaren sker mycket av verksamheten i Kyrkstugan vid Nydalasjön.

Vi som arbetar i Ålidhemskyrkan

Kontakta oss med frågor mellan himmel och jord

Om Ålidhemskyrkan

Ålidhemskyrkan är byggd för att vara en ”vardagskyrka”, öppen för alla. Den stod klar och invigdes på Tacksägelsedagen i oktober 1973.

Aktuella och kommande arrangemang

Kulturfest 2022

Umeå fyller 400 år och Svenska kyrkan firar med en nio dagar lång kulturfest den 28 maj till 5 juni. Det blir musik, poesi och konst.

Gudstjänster vid Kyrkstugan

Vecka 25 flyttar gudstjänsterna i Ålidhems församling till Kyrkstugan med start onsdag 22 juni kl 19.00, Vardagsmässa. Varmt välkommen!

Podden Angeläget!

Nytt avsnitt med temat "Musik som livsrum och motstånd". Kyrkoherde Lena Fagéus samtalar med Andeas Winterstam, organist och musiker i Tavelsjö kyrka och Kjell Fagéus, klarinettist om musik och hur musik kan påverka människor på olika sätt i olika skeenden i livet.

Gökotta på Hamrinsberget

Välkommen att fira gudstjänst med utsikt över Umeå. Gökotta på Hamrinsberget kl 8.00 26 maj. Ta med fikakorg och något att sitta på. Kläder efter väder!

Elfordon vid kyrkor - vad tycker du? Svara på en enkät om hållbar rörlighet

I tre städer undersöker Svenska kyrkan nu intresset för att elfordonspooler vid kyrkorna. Svara gärna på enkäten om resvanor. Det tar ett par minuter.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Café NyFiket Filmkväll

17 maj i Ålidhemskyrkan kl 18.30 - "Manchester by the Sea”

Några mammor sitter på golvet med sina bebisar.

Babysång Ålidhemskyrkan

Start 25 april! Måndagar kl 9.30-11.00 för föräldrar och barn 3-12 månader.

Några äldre personer sitter vid ett bord och äter soppa och samtalar.

Tankesmedja - i pandemins fotspår

6 träffar med start 5 maj kl 14-15.30 i Diakonicentralen, ingång Skolgatan 75. För dig som vill samtala om hur pandemin har påverkat oss som individer och samhälle. Ta gärna med eget fika.

Hitta till Ålidhemskyrkan

Ålidhemskyrkan är huvudkyrka i Ålidhems församling

Studentvägen 2
90738 Umeå
Busshållplats Laboratorvägen

E-post  Ålidhems församling
Telefon 090-200 25 00

Koordinater
Latitud 63.81251
Longitud 20.30363
Klicka här för att se en karta>

Innertavle missionshus

Missionshuset ligger i byn Innertavle, några kilometer utanför Umeå. Här bedrivs barnverksamhet och en söndag i månaden under terminerna firas Gudstjänst med stora och små.

Kyrkhörnan, Sjöfruskolan

En mötesplats på Tomtebo där vi regelbundet har barn- och vuxenverksamhet. En gång i månaden firar vi Gudstjänst för stora och små på söndag kl 10. Likaså firar vi kvällsmässa kl 18 en gång i månaden.

Carlskyrkan

Carlskyrkan invigdes 1984 och ligger i stadsdelen Carlshem. Kyrkan är en del av Ålidhems församling, och för verksamheten ansvarar Carlskyrkans EFS-förening. Många ideella medarbetare, samhällsengagemang och omsorg om människor i utanförskap kännetecknar kyrkan.

Umeå universitets campusområde

Kyrkan på campus

Kyrkan på campus finns till för alla vid Umeå universitetet och SLU. Kom till oss och prata om det som berör dig, oavsett livsåskådning. Delta i en grupp, prova på meditation eller kom förbi vårt vardagsrum och sitt ner och andas en stund. Du hittar oss i Naturvetarhuset, 1 trappa upp från entréplan.

Kyrkstugan vid Nydalasjön

Kyrkstugan är ett trevligt utflyktsmål för hela familjen under sommaren. Kom förbi och köp hembakat fika eller glass i kaféet, sola, bada och paddla kanot. Kaféet öppnar 20 juni kl 10.00 - Välkomna!

Gudstjänst hemma

Söndagar kl 11 och på vissa kyrkliga helgdagar kan du se en förinspelad andakt här på webben.

Här kan du läsa vad som händer i veckan

Detta händer under veckan i Svenska kyrkan i Umeå

Du behövs!

Det finns många sätt som du kan hjälpa andra medmänniskor på. Att bli medlem, engagera dig som volontär och att ge en gåva är några.

Samtal och stöd genom hela livet

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Senaste Spira

Spira nr 1 har temat ”Heliga rum”. Umeås kyrkor under 400 år. Så hittar du tjuffe. Möt Anna Hjälm som tror på religionsmöten.