Foto: Lina Eriksson

Carlskyrkan

Carlskyrkan invigdes 1984 och ligger i stadsdelen Carlshem. Kyrkan är en del av Ålidhems församling, och för verksamheten ansvarar Carlskyrkans EFS-förening. Många ideella medarbetare, samhällsengagemang och omsorg om människor i utanförskap kännetecknar kyrkan.

Det händer i Carlskyrkan

Lär dig babymassage, öva med ditt band i replokalen eller lovsjung tillsammans med andra. Vad passar dig?

Vi som arbetar i Carlskyrkan

Kontakta oss med frågor mellan himmel och jord

Om Carlskyrkan

Aktuella och kommande arrangemang

Konserter och musik i kyrkan

Hösten bjuder på brett konsertprogram i Umeås kyrkor. Nu kan du ladda hem ett eget exemplar av programmet här. Prenumerera också gärna på vårt musiknyhetsbrev, som kommer varje månad.

Tröstekväll i Ålidhemskyrkan

Söndag 13 november kl 18.00 i Ålidhemskyrkan. Förlust och sorg i samtal med Anderas Lundberg.

Frälsarkransen

Livets pärlor - För dig mitt i livet. 8 onsdagskvällar klockan 18.30-20.30. Start 12 oktober. Anmälan.

En frostig gräsmatta i motljus.

Retreat i vardagen online

Hitta din egen bön och stillhet i vardagen. Retreaten pågår mellan den 22-30/11. Frågor och anmälan till Lars-Martin.

Senaste Spira

Spira nr 2 har temat ”Möt musiken”. Musiken i Umeås kyrkor under 400 år. Fönsterquiz. Möt Ann-Helén Andersson som slutat skämmas.

P.S.UNG

Personlig samtalsmottagning för dig mellan 13 och 25 år. Öppet för alla oavsett tro, kön eller sexuell läggning.

Hitta till Carlskyrkan

Carlskyrkan är en del av Ålidhems församling

Kvartsvägen 1
Busshållplats Kvartsvägen

E-post Carlskyrkan

Koordinater
Latitud 63.79877
Longitud 20.31558
Klicka här för att se en karta>

Gudstjänst hemma

Under sommaren kan du fira andakt här varje söndag kl 11. I sommar kommer andakterna från Umeå, Vännäs-Bjurholm, Holmsund, Sävar-Holmön och Hörnefors.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen byter plats under hösten. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

Du behövs!

Det finns många sätt som du kan hjälpa andra medmänniskor på. Att bli medlem, engagera dig som volontär och att ge en gåva är några.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.