Foto: Lina Eriksson

Carlskyrkan

Carlskyrkan invigdes 1984 och ligger i stadsdelen Carlshem. Kyrkan är en del av Ålidhems församling, och för verksamheten ansvarar Carlskyrkans EFS-förening. Många ideella medarbetare, samhällsengagemang och omsorg om människor i utanförskap kännetecknar kyrkan.

Saker att göra i sommar

Sommar i Umeå

Friluftsgudstjänster, andakter, promenader och kaféer med låga priser. Träffar inne och ute, runt om i stan. För barn, ungdomar och vuxna. För dig som vill sitta ner och njuta av vacker musik, meditera eller skapa själv. Här ser du vad som händer i Svenska kyrkan i Umeå i sommar.

Sommarens bucketlist

Upptäck Umeås kyrkor eller gå en kort pilgrimsvandring på ett nytt sätt. Hinner du bocka av alla? Du kan gör allt på en dag, eller låt det ta hela sommaren.

Kyrkstugan vid Nydalasjön

Kyrkstugan, en pärla vid Nydalasjön. Umeås mysigaste kafé med stans bästa ananaspaj och flera olika verksamheter som t ex Öppen förskola, Musik vid sjön och gudstjänster. Kaféet är öppet från 17 juni till 11 augusti.

Det händer i Carlskyrkan

Var med på sittgympa, gå bönepromenader eller lovsjung tillsammans med andra. Sjung i barnkör eller träffa andra föräldrar och barn på öppna förskolan. Vad passar dig?

Vi som arbetar i Carlskyrkan

Kontakta oss med frågor mellan himmel och jord

Om Carlskyrkan

Carlskyrkan invigdes 1984 och ligger i stadsdelen Carlshem. Kyrkan är en del av Ålidhems församling, och för verksamheten ansvarar Carlskyrkans EFS-förening.

Aktuella och kommande arrangemang

Orden om livet i Ålidhemskyrkan

Tisdagar kl 18.30, ojämna veckor. En samtalsgrupp om livets stora frågor. Första tillfället 24 september och sista 3 december.

OPEN DOOR!

Onsdagar kl 15-17 för dig som går i årskurs 6 eller är äldre i Ålidhemskyrkan, Ungdomslokalen. Varje onsdag från 4 september till 18 december.

Film & existens

Tisdagar kl 18.00 i Ålidhemskyrkan. Åtta filmer visas under hösten, den första 3 september och sista 10 december.

Sommarens musikprogram

Klicka här för att ladda hem det samlade programmet för musik och konserter i Svenska kyrkan i Umeå som pdf.

Gudstjänster vid Kyrkstugan

Under sommaren flyttar gudstjänsterna i Ålidhems församling till Kyrkstugan. Söndagar kl 18.00 firar vi mässa och onsdagar kl 18.00 Kvällsandakt.

Sommargåvan

Alla som bor i Umeå och Tavelsjö borde få sätta guldkant på sommaren. Din gåva gör det möjligt!

Carlskyrkan finns på Facebook

Följ oss gärna där!

Carlskyrkans nyhetsbrev.

Varje månad får du senaste nyheterna från kyrkan direkt i din e-post. 

Prenumerera här!

Hitta till Carlskyrkan

Carlskyrkan är en del av Ålidhems församling

Adress
Kvartsvägen 1
907 41 Umeå
Busshållplats Kvartsvägen

E-post info@carlskyrkan.nu
Telefon
 090-19 01 74

Koordinater
Latitud 63.79877 
Longitud 20.31558
Klicka här för att se en karta>

Bli volontär

Lys upp någons dag genom att ge av din tid och engagemang. Som ideell engagerar du dig för en särskild uppgift under en bestämd tid. Det kan vara längre eller kortare uppdrag.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen har bytt plats. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker? 

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.