Det händer i Carlskyrkan

Var med på sittgympa, gå bönepromenader eller lovsjung tillsammans med andra. Sjung i barnkör eller träffa andra föräldrar och barn på öppna förskolan. Vad passar dig?

Carlskyrkan är en samarbetskyrka mellan Svenska kyrkan och EFS. I kyrkan firas gudstjänst varje söndag kl. 11.00. För information om övriga gudstjänster och sammankomster kan du läs mer på Carlskyrkans egen hemsida

Vill du veta mer?

Klicka på bilderna/rubrikerna nedan för att läsa mer om respektive verksamhet och vem du ska kontakta om du har frågor.

För barn och unga

Babymassage i Carlskyrkan

I den lilla gruppen lär du dig massera din baby. Under fikat samtalar vi om olika ämnen som rör massagen och föräldraskapet. Vi träffas vid 6 tillfällen. Grupperna startar kontinuerligt under terminen. Anmälan

Öppen förskola i Carlskyrkan

Måndagar kl 9–11.30. Välkommen du som är 0-100 år gammal på öppen förskola. Fika finns kl 9-10. Vi umgås, leker, sjunger och pysslar. Drop-in, kom när det passar. Ingen föranmälan.

Några barn blundar och står med knäppta händer över ett altarräcke.

Barnkyrka i Carlskyrkan

Ungefär varannan vecka finns det möjlighet för barnen att vara med på ”barnkyrkan” i anslutning till söndagens gudstjänst. För barn från ca 4 års ålder och uppåt.

Scouter i Carlskyrkan

Torsdagar udda veckor kl 18-19.30. För barn i åk 3-6. Är du redo för roliga äventyr? Sugen på att träffa nya kompisar? Vill du lära dig mer om naturen? Då har du kommit rätt, välkommen till Salt Scout!

After school i Carlskyrkan

Fredagar jämna veckor, 14.30-16 för åk 3-4 och 15.30-17.30 för åk 5-7. Häng för dig som slutat skolan för dagen, vi börjar med mellis.

Sing It i Carlskyrkan

Onsdagar kl 15.15–16.15. En kör för barn mellan 6 och 9 år. Vi sjunger, leker, och har kul tillsammans. Vi sjunger också på gudstjänster några gånger per termin.

En kvinnlig körledare står framför en barnkör. En keyboard med ett nothäfte står i förgrunden.

Join Us i Carlskyrkan

Onsdagar kl 15.30–16.30. En kör för barn i årskurs 4–7. Vi sjunger tillsammans, i stämmor och solo om man vill. Anmälan.

Ungdomskören i Carlskyrkan

Måndagar, udda veckor, kl 18.30–20.30. För dig som går i 8:an, 9:an eller gymnasiet. Välkommen med i vår ungdomskör med sång och gemenskap. Anmälan.

Replokal i Carlskyrkan

Vi har en replokal i kyrkans källare. Spelar du i ett band eller vill du starta ett, är du välkommen att boka en tid i lokalen.

För vuxna

En stapel av hjärtformade våfflor på en tallrik, toppade med grädde och sylt.

Våffelkafé och öppen kyrka i Carlskyrkan

Måndag–torsdag kl 10-15 är kyrkan öppen. För dig som vill komma och sitta ner i vår foajé eller hitta en lugn pluggmiljö. Det finns kaffe och fikabröd med självservering, tidningar att läsa, leksaker för barnen, samtala gärna och tänd ljus i kyrkan. Onsdagar kl 13–15 är det våffelkafé.

Unga vuxna och studenter i Carlskyrkan

För dig som är ung vuxen eller student, klicka här för att se vad som är på gång.

Ett gäng kvinnor i olika åldrar och en kvinnlig diakon sitter i en soffa och skrattar tillsammans.

Hemgrupper i Carlskyrkan

Hemgrupperna är inte en verksamhet bland alla andra, de är själva hjärtat i Carlskyrkans arbete. Grupperna samlas i hemmen till gemenskap, samtal om livets frågor och bön.

Tre män sjunger och spelar olika instrument tillsammans.

Lovsångsteamet i Carlskyrkan

Lovsången har en viktig plats i kyrkans gudstjänster och finns för att tillsammans med församlingen få tillbe och upphöja Gud genom sång.

En blandad ungdomskör sjunger och klappar händer i en kyrka.

Carlskören i Carlskyrkan

Carlskören är pausad denna termin. Du är välkommen att vara med i någon av våra projektkörer. Klicka för att läsa mer.

Några äldre kvinnor med notblad i händerna sjunger tillsammans.

Dagkören i Carlskyrkan

Tisdagar, jämna veckor, kl 13.30–15. Är du dagledig och tycker om att sjunga? Välkommen till dagkören! Vi sjunger en blandad repertoar. Allt från psalmer till poplåtar. Ingen anmälan. Kom de gånger det passar dig! Vårterminen pågår: 7/2–30/5.

En kvinna läser ur Bibeln.

Torsdagsträff med bibelsamtal i Carlskyrkan

Torsdagar udda veckor, kl 13-14.30. Fika och bibelsamtal utifrån kommande söndags bibeltext. Vi samtalar i liten grupp med fokus på att alla ska kunna delta.

Någon balanserar på en mossig stock i skogen.

Sitt- och balansgympa i Carlskyrkan

Måndagar kl 13.30-14.30. Kom och rör på kroppen och dela gemenskapen. Du blir varm, men inte svettig. Ta gärna med en vattenflaska (eller två om du vill ha det som hantlar).