Foto: Lina Eriksson

Tavelsjö kyrka

Kyrkan ligger vackert vid Tavelsjön. Granne med kyrkan ligger församlingsgården där mycket av verksamheten sker.

Behöver du en medmänniska?

Hör av dig till någon i personalen i församlingen. Du når dem via växeln tel 090-200 25 00. Du kan även kontakta Väntjänst i Tavelsjö. Monika Sandström 070-5590317 monika.sandstrom@tavelsjo.se eller Rolf Appelblad 070-6813571 rolf.appelblad@tavelsjo.se 

Det händer i Tavelsjö kyrka

Kyrkan och församlingsgården är fulla av verksamhet. Kom in och upptäck något nytt.

Vi som arbetar i Tavelsjö kyrka

Kontakta oss med frågor mellan himmel och jord

Om Tavelsjö kyrka

Tavelsjö kyrka ligger vid Tavelsjön. Den är ritad av Carl Hampus Bergman och byggd i rödbrunt tegel med ett brant, skifferbelagt sadeltak.

Aktuella och kommande arrangemang

Drop in-dop

Välkommen den 14 oktober 2023 i Tegs kyrka. Dopdagen är ett enkelt alternativ där du, utan en massa praktiska förberedelser, kan låta döpa dig eller ditt barn. Vi ordnar präst, musiker, lokal och fika. Barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas. Allt är gratis. 

Drop in-vigsel

Det är drop in-vigsel två gånger per år i Umeå. Nästa gång är fredag 29 september kl 15-20, i samband med Umepride. Och sedan igen på nyårsafton!

Konserter och musik i kyrkan

Dags att boka in höstens konsertbesök. Välj mellan ett 70-tal konserter i Umeås kyrkor. Det blir nyskrivet och klassiskt. Avskalat och pampigt. Meditativt och fartfyllt. Och det allra mesta är gratis.

Hållbara människor

Hållbara människor är en föreläsningsserie som vill lyfta fram olika perspektiv som främjar människan. Under hösten kommer tre föreläsare till Tegs kyrka i Umeå. Hur gör vi för att bli mer hållbara människor?

Pop-up öppen förskola

Fredagar 9.30-10.30. Höstterminen startar 18 augusti och pågår till 6 oktober. En mötesplats utomhus för er som vill leka, sjunga och fika tillsammans. Personal finns på plats kl. 9.30-10.30. Kom när ni vill, gå när ni vill.

P.S.UNG

Personlig samtalsmottagning för dig mellan 13 och 25 år. Öppet för alla oavsett tro, kön eller sexuell läggning.

Hitta Till Tavelsjö kyrka och församlingsgård

Tavelsjö kyrka är huvudkyrka i Tavelsjö församling

Besöksadress
Strandvägen 40
922 62 Tavelsjö
Busshållplats Tavelsjö skola

Öppettider: Kyrkan är öppen alla dagar kl 9.00-15.00 och i samband med gudstjänster och förrättningar.

E-post tavelsjo.forsamling@svenskakyrkan.se
Telefon 090-200 25 00

Koordinater
Latitud 64.03687
Longitud 20.05348
Klicka här för att se en karta>

Husen på Kyrkans lägergård med Husmorsvillan till vänster, huvudbyggnaden i mitten och logementet till höger

Kyrkans lägergård i Tavelsjö

Svenska kyrkan i Umeå har en lägergård som ligger vackert belägen vid Tavelsjöns strand. Där finns ett kapell, sängplatser för upp till 40 personer, samt matsal och samlingslokaler.

Pilgrim

En pilgrimsvandring är både en inre och yttre vandring. Det finns flera sätt att pilgrimsvandra.

Bli volontär

Lys upp någons dag genom att ge av din tid och engagemang. Som ideell engagerar du dig för en särskild uppgift under en bestämd tid. Det kan vara längre eller kortare uppdrag.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen har bytt plats. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker? 

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.