Foto: Jan Lindmark

Mariakyrkan

Kyrkan, i gult tegel, invigdes 1982. Den är sammanbyggd med församlingssal och verksamhetslokaler och utgör den öppna mötesplats församlingen strävar efter att vara.

Behöver du en medmänniska? Hör av dig till någon av församlingens präster eller diakoner. Du når dem via växeln tel 090-200 25 00.

Mariakyrkan fyller 40 år!

I september 1982 invigdes Mariakyrkan som då var en del av Ålidhems församling. Mycket har hänt under dessa 40 år och vi kommer att spegla detta på olika sätt under året. Vi vill minnas – men också vara i nutiden – och vi vill titta framåt!

En alternativ adventskalender

Ljuset lyser i mörkret

Julkrubba med stickade figurer

Advent och jul

Under advent och jul sjuder våra kyrkor av aktiviteter. Det är allt från luciatåg, levande julkrubbor och julfiranden till konserter, gudstjänster och midnattsmässor.

Det händer i Mariakyrkan

Kom in och upptäck något nytt. Sjung i kör, dreja, hänga med kompisar, promenera eller dansa heliga danser, vad passar dig?

Vi som arbetar i Mariakyrkan

Kontakta oss med frågor mellan himmel och jord

Om Mariakyrkan

Mariakyrkan invigdes den 5 september 1982. Den är uppförd i gult tegel med fristående klockstapel, tillbyggd 2002.

Aktuella och kommande arrangemang

Konserter och musik i kyrkan

December bjuder på ett brett konsertprogram i Umeås kyrkor. Välkommen på traditionella julkonserter, körsång, Luciatåg, carols och gospel. De allra flesta är gratis.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen byter plats under hösten. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

Två små flickor i luciadräkt och glitter i hår skrattar mot kameran.

Gudstjänst med luciatåg

Söndag 11 december kl 10-13 i Mariakyrkan. Samling kl 9.15 för dig som vill öva sångerna. Vill du vara med i luciatåget har vi även en övning torsdag 8 december kl 16. Efter gudstjänsten serveras korv med bröd och lussebulle och sedan kan den som vill stanna kvar och pysslar inför julen.

P.S.UNG

Personlig samtalsmottagning för dig mellan 13 och 25 år. Öppet för alla oavsett tro, kön eller sexuell läggning.

Behöver du ekonomisk hjälp inför julen?

Du som bor i Umeå. Så här gör du:

Dag om sorg

Lördag 19 november kl 10-16. För dig som förlorat någon genom döden. Under denna dag delar vi med oss av kunskaper och erfarenheter om sorg.

Ge fler julklappar

Inför julen finns det här i Umeå familjer som oroar sig för hur de ska ha möjlighet att köpa julmat och julklappar. Swisha en gåva eller köp ett presentkort och lys upp julen för någon annan.

Ett målat rött hjärta på en vit vägg.

Ge en gåva

Ekonomin kan vara tuff för människor, här i Umeå och ute i världen. Tillsammans kan vi göra skillnad. Så här kan du ge en gåva.

Värme och vila

I vinter håller Umeå stads kyrka eller Vasakyrkan öppen kalla nätter kl 22-08 så att människor slipper frysa.

Hitta till Mariakyrkan

Mariakyrkan är huvudkyrka i Umeå Maria församling

Älgvägen 1
Busshållplats Marieberg

Mariakyrkan håller öppet i samband med gudstjänster och förrättningar samt vardagar kl. 9.00-16.00.

Övriga tider, ring Svenska kyrkans växel, 090-200 25 00.

Ring på klockan om kyrkan skulle vara låst under ordinarie öppettid.

www.svenskakyrkan.se/umea/mariakyrkan

E-post  Umeå Maria församling

Koordinater
Latitud 63.84476
Longitud 20.32863
Klicka här för att se en karta>

Gudstjänst hemma

Fira andakt här varje söndag kl 10. Andakterna kommer från Umeå, Vännäs-Bjurholm, Bygdeå, Nordmaling, Holmsund, Sävar-Holmön och Hörnefors.

Håll koll på vad som händer

Du behövs!

Det finns många sätt som du kan hjälpa andra medmänniskor på. Som att engagera dig som volontär, ge en gåva och bli medlem i Svenska kyrkan.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.