Foto: Jan Lindmark

Mariakyrkan

Kyrkan, i gult tegel, invigdes 1982. Den är sammanbyggd med församlingssal och verksamhetslokaler och utgör den öppna mötesplats församlingen strävar efter att vara.

Behöver du en medmänniska? Hör av dig till någon av församlingens präster eller diakoner. Du når dem via växeln tel 090-200 25 00.

Det händer i Mariakyrkan

Kom in och upptäck något nytt. Sjung i kör, dreja, hänga med kompisar, promenera eller dansa heliga danser, vad passar dig?

Vi som arbetar i Mariakyrkan

Kontakta oss med frågor mellan himmel och jord

Om Mariakyrkan

Mariakyrkan invigdes den 5 september 1982. Den är uppförd i gult tegel med fristående klockstapel, tillbyggd 2002.

Aktuella och kommande arrangemang

Frälsarkransen

Livets pärlor - För dig mitt i livet. Räcker jag till? Är jag älskad? Vad är min roll? Vad har kristen tro att säga? Vad har jag för bild av Gud? Vi ses under 8 vardagkvällar och ett helgläger och funderar över detta och mycket mer. Start 26 oktober. Anmälan.

Littsöndag på Gammlia 17 mars

Littsöndag arrangeras för sjätte året i rad och handlar om våra inre och yttre landskap. Om ursprung, ansvar och om platsen dit man längtar.

Konserter och musik i kyrkan

Ladda ner musikfoldern och planera vårens musikäventyr i kyrkan! I vår kan du gå på 70 konserter i Holmsunds och Umeås kyrkor med körer, solister, orkester och orgel.

Hyllningskonsert Jussi Björling

Lördag 24 februari kl 18.00 i Umeå stads kyrka. Tenor Mats Carlsson, Flygel Lowe Derwinger. Inträde 100 kr, förköp via Biljettcentrum eller Swish i entrén

Dansa för livet!

Lördag 16 mars 12.30-15.00 arrangeras Dansa för livet! i Tegs kyrka. Insläpp fr. kl.12. Dans till storbandet VA Big Band – Från Basie till Beatles. Entré 200 kr inkl. fika. Alla intäkter går till Act Svenska kyrkans insamling för allas rätt till mat.

Hållbara människor

Hållbara människor är en serie föreläsningar som vill lyfta fram olika perspektiv som främjar människan. Under våren kommer tre föreläsare till Tegs kyrka i Umeå. Hur gör vi för att bli mer hållbara människor?

Hitta till Mariakyrkan

Mariakyrkan är huvudkyrka i Umeå Maria församling

Älgvägen 1
Busshållplats Marieberg

Mariakyrkan håller öppet i samband med gudstjänster och förrättningar samt vardagar kl 9–16.
Övriga tider, ring Svenska kyrkans växel: 090-200 25 00.
Ring på klockan om kyrkan skulle vara låst under ordinarie öppettid.

E-post  umeamaria.forsamling@svenskakyrkan.se

Koordinater
Latitud 63.84476
Longitud 20.32863
Klicka här för att se en karta>

Bli volontär

Lys upp någons dag genom att ge av din tid och engagemang. Som ideell engagerar du dig för en särskild uppgift under en bestämd tid. Det kan vara längre eller kortare uppdrag.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen har bytt plats. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.