Foto: Jan Lindmark

Mariakyrkan

Kyrkan, i gult tegel, invigdes 1982. Den är sammanbyggd med församlingssal och verksamhetslokaler och utgör den öppna mötesplats församlingen strävar efter att vara.

Nu hjälps vi åt att minska smittspridningen!
Även om vi inte kan ses som vanligt fortsätter ändå gudstjänstens hjärta att slå i kyrkan.

Mariakyrkan är öppen för enskild bön och ljuständning vardagar kl 10-12. Välkommen att sitta ner en stund. Tänk på att hålla avstånd och inte vara fler än åtta personer i kyrkorummet samtidigt. 

Kyrkklockorna fortsätter att ringa till eftertanke och bön på söndagarna. Gudstjänst får du fira hemma, eftersom vi inte kan vara fler än åtta personer samtidigt i kyrkorummet.

De flesta av våra verksamheter är pausade, vissa pågår digitalt eller på andra sätt.

Fira gudstjänst

Du kan fira gudstjänst hemma. En inspelad gudstjänst sänds varje söndag på Mariakyrkans facebook, se flödet längre ner på sidan, och på vår Youtube-kanal som du hittar här >

Du kan också se en gudstjänst från någon av Umeås kyrkor. 
Du hittar gudstjänsterna här >

Behöver du hjälp?

Behöver du en medmänniska? Hör av dig till någon av församlingens präster eller diakoner. Du når dem via växeln tel 090-200 25 00.

Behöver du hjälpa att handla eller hämta medicin? Kontakta Hjälplinjen på telefon 090-16 64 72, vardagar kl 10-12. Det går också bra att mejla: tillsammans@umeakretsen.se

Vill du göra något för någon annan, men vet inte hur? Hör gärna av dig så hittar vi vägar tillsammans. Eller bara ring någon du tänker på!  

 

Hitta till Mariakyrkan

Mariakyrkan är huvudkyrka i Umeå Maria församling

Adress
Älgvägen 1
906 43 Umeå
Busshållplats Marieberg

Öppettider: 11 november - tillsvidare
Vardagar kl. 10 - 12

 

E-post  Umeå Maria församling
Telefon 090-200 25 00

Koordinater
Latitud 63.84476
Longitud 20.32863
Klicka här för att se en karta>