Foto: Lina Eriksson

Det händer i Mariakyrkan

Kom in och upptäck något nytt. Sjung i kör, dreja, hänga med kompisar, promenera eller dansa heliga danser, vad passar dig?

För barn och unga

Öppen förskola i Mariakyrkan

Tisdagar kl 9-11.30. En plats för barn med förälder eller annan vuxen. Vi leker, har sångstund, pysslar, fikar och möts.

Lekträffen i Mariakyrkan

Har du valt att i huvudsak ha omsorgen om barnen hemma? En del som valt att vänta med eller delvis hoppa över förskola, känner behov av att träffa andra hemmaföräldrar och barn i olika åldrar. Höstterminen pågår 10 oktober - 5 december.

En kvinnlig ledare sitter i en ring och spelar gitarr och sjunger för en grupp barn och deras föräldrar.

Minikör i Mariakyrkan

Torsdagar, udda veckor, kl. 16-16.30. Sångkör för barn 3–6 år. Det ska vara kul att sjunga! Barnvisor, rörelsesånger blandat med nya sånger. Höstterminen pågår 29 september - 8 december.

Några glada ungdomar spelar kort tillsammans.

Tuben i Mariakyrkan

Ungdomskvällar för dig som går i årskurs 9 eller äldre. Torsdagskvällar jämna veckor. Vi hänger, äter pizza och firar Taizémässa. Följ oss gärna på ungimariakyrkan på insta.

Torsdagsmiddag i Mariakyrkan

Varannan torsdag, udda veckor, är det middag i Mariakyrkan. Anmälan senast söndag före middagen. Höstterminen pågår 29 september - 8 december.

En skål soppa och en brödbit står framdukat på ett bord.

Sopplunch i Mariakyrkan

Måndagar kl. 11.30-12.30. Kom och ät en god vegetarisk soppa och umgås med gamla och nya bekantskaper. Höstterminen pågår 12 september - 5 december.

För vuxna

Mariakören i Mariakyrkan

Tisdagar kl 19.00–21.00. En kör för kvinnor, både vana och lite mer ovana sångare.

Sång till hälsa i Mariakyrkan

Sång till hälsa-julspecial 7 december. Vi ses och sjunger julsånger. Nästa termin startar 18 januari kl.13.

Keramikverkstad i Mariakyrkan

Keramikverkstad för dig som upplever utmattningssyndrom eller nedstämdhet och ångest. Vi träffas varannan vecka i mindre grupper. Varje träff är tre timmar. Anmälan.

Andrum i Mariakyrkan

Måndagar kl. 12.30-12.45. Andakt i Mariakyrkan. Höstterminen pågår 12 september - 5 december.

Vardagstankar i Mariakyrkan

Måndagar kl. 12.45-14.30. Vardagstankar, som är en mötesplats för vardagssamtal. Höstterminen pågår 12 september - 5 december.

Tisdagskafé i Mariakyrkan

Tisdagar kl. 13-14.30. Gemenskap, andakt, fika och omväxlande program. Höstterminen pågår 13 september - 6 december.

Fotograf är Alibin Hillert/ikon.

Daglig bön i Mariakyrkan

Vill du vara med och be tillsammans med andra? I Mariakyrkan finns ett nätverk av människor som ber.

Centrerande bön i Mariakyrkan

Onsdagar kl. 12.00. Vi sitter i tyst meditation under 20 min. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av centrerande bön, meditation eller kyrka för att delta. Introduktion för dig som är ovan en kvart innan vi börjar. Höstterminen pågår 14 september - 14 december.

En stilla sjö omgiven av skog

Heliga danser i Mariakyrkan

En söndag i månaden kl. 18, oftast den andra söndagen i månaden. Meditativa cirkeldanser, ingen förkunskap behövs.

Världsviktigt i Mariakyrkan

Träff för internationella frågor. Höstterminens träffar den 29 september och den 10 november kl. 18.30 -20.

En grusväg mellan två åkrar. I vägkanten står en blå skylt med bokstaven M för mötesplats.

Katekumenatet- en vuxenväg till tro

Om du fick möjlighet att samtala om tro - vad skulle du fråga om? Om Gud finns - vad kan Gud ha för plats i ditt liv?

Gudstjänst i Mariakyrkan

Gudstjänst i Mariakyrkan firas söndagar kl. 10 och torsdagar kl. 18.