Foto: Lina Eriksson

Ersbodakyrkan

Ersbodakyrkan stod klar 1982 i ett område som kännetecknas av kulturell mångfald. Ett uttryck för närvaron av olika kulturer är att det i gudstjänsten talas både svenska och engelska. Ersbodakyrkans profilområden omfattar diakoni, dialog med olika religioner och kulturer samt ett arbete med ideella medarbetare.

En alternativ adventskalender

Ljuset lyser i mörkret

Julkrubba med stickade figurer

Advent och jul

Under advent och jul sjuder våra kyrkor av aktiviteter. Det är allt från luciatåg, levande julkrubbor och julfiranden till konserter, gudstjänster och midnattsmässor.

Behöver du en medmänniska? Hör av dig till någon av församlingens präster eller diakoner. Du når dem via växeln tel 090-200 25 00.

Det händer i Ersbodakyrkan

Häng med kompisar, lär dig mer om bibeln och ät soppa. Sjunger du helst i duschen, kom och sjung med oss istället.

Vi som arbetar i Ersbodakyrkan

Kontakta oss med frågor mellan himmel och jord

Om Ersbodakyrkan

Ersbodakyrkan invigdes den 10 oktober kl 10.00 1982. Kyrkan är byggd i tegel med ett fristående klocktorn. Kyrkorummet är sammanbyggt med församlingssalen och har en korvägg utformad som ett ljusschakt.

Aktuella och kommande arrangemang

Konserter och musik i kyrkan

December bjuder på ett brett konsertprogram i Umeås kyrkor. Välkommen på traditionella julkonserter, körsång, Luciatåg, carols och gospel. De allra flesta är gratis.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen byter plats under hösten. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

P.S.UNG

Personlig samtalsmottagning för dig mellan 13 och 25 år. Öppet för alla oavsett tro, kön eller sexuell läggning.

Öppen förskola i Ersbodakyrkan

Tisdagar klockan 9.00-11.45. Vi leker, skapar och sjunger tillsammans. Inställt 29 november.

Behöver du ekonomisk hjälp inför julen?

Du som bor i Umeå. Så här gör du:

Dagkören i Församlingsgården

Kom och sjung, ingen anmälan, vi kör igång igen 23 november. Vid frågor kontakta arbetsledare Anna Saxin 090-200 26 08

Hitta till Ersbodakyrkan

Ersbodakyrkan är en del av Umeå stadsförsamling

Trattgränd 1G
Busshållplats Västra Ersboda centrum

Öppettider
Vardagar kl 10.00–12.00, tisdagar kl 13.00-15.00 och i samband med gudstjänster och andra arrangemang.

E-post  Umeå stadsförsamling

Koordinater
Latitud 63.85739
Longitud 20.31206
Klicka här för att se en karta>

Gudstjänst hemma

Fira andakt här varje söndag kl 10. Andakterna kommer från Umeå, Vännäs-Bjurholm, Bygdeå, Nordmaling, Holmsund, Sävar-Holmön och Hörnefors.

Håll koll på vad som händer

Du behövs!

Det finns många sätt som du kan hjälpa andra medmänniskor på. Som att engagera dig som volontär, ge en gåva och bli medlem i Svenska kyrkan.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.