Foto: Lina Eriksson

Ersbodakyrkan

Ersbodakyrkan stod klar 1982 i ett område som kännetecknas av kulturell mångfald. Ett uttryck för närvaron av olika kulturer är att det i gudstjänsten talas både svenska och engelska. Ersbodakyrkans profilområden omfattar diakoni, dialog med olika religioner och kulturer samt ett arbete med ideella medarbetare.

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva

Behöver du en medmänniska? Hör av dig till någon av församlingens präster eller diakoner. Du når dem via växeln tel 090-200 25 00.

Det händer i Ersbodakyrkan

Häng med kompisar, lär dig mer om bibeln och ät soppa. Sjunger du helst i duschen, kom och sjung med oss istället.

Vi som arbetar i Ersbodakyrkan

Kontakta oss med frågor mellan himmel och jord

Om Ersbodakyrkan

Ersbodakyrkan invigdes den 10 oktober kl 10.00 1982. Kyrkan är byggd i tegel med ett fristående klocktorn. Kyrkorummet är sammanbyggt med församlingssalen och har en korvägg utformad som ett ljusschakt.

Aktuella och kommande arrangemang

Sportlovstips i Umeåtrakten

Här kan du hitta vad som händer under sportlovet i våra kyrkor med omnejd.

Sång för alla i Ersbodakyrkan

Terminsstart 13 februari. Tisdagar kl. 18.30–19.45. En kör för dig som vill ha roligt och sjunga tillsammans med andra utan krav. Vi blir gärna fler – Välkommen!

Tacolov i Ersbodakyrkan

Torsdag 4 april kl 17.00. Vi lagar mat och äter tillsammans. Pris 50 kr

Frälsarkransen

Livets pärlor - För dig mitt i livet. Räcker jag till? Är jag älskad? Vad är min roll? Vad har kristen tro att säga? Vad har jag för bild av Gud? Vi ses under 8 vardagkvällar och ett helgläger och funderar över detta och mycket mer. Start 26 oktober. Anmälan.

Kören Turbulens sjunger på en körfestival

Det händer i Umeå stads kyrka

Kom in och upptäck något nytt i Umeås största kyrka. Mycket verksamhet pågår också i Församlingsgården, Östra Esplanaden 9, 500 meter från kyrkan.

Benet på ett litet barn som sitter på golvet.

Öppen torsdag i Församlingsgården

Torsdagar kl 13.30-16.30, En kravlös mötesplats för barn och föräldrar i Församlingsgården, Östra Esplanaden 9. Start 25 januari.

Hitta till Ersbodakyrkan

Ersbodakyrkan är en del av Umeå stadsförsamling

Trattgränd 1G
Busshållplats Västra Ersboda centrum

Öppettider
Vardagar kl 10.00–12.00, tisdagar kl 9.00 - 15.00 och i samband med gudstjänster och andra arrangemang.

E-post  umea.stadsforsamling@svenskakyrkan.se

Koordinater
Latitud 63.85739
Longitud 20.31206
Klicka här för att se en karta>

Bli volontär

Lys upp någons dag genom att ge av din tid och engagemang. Som ideell engagerar du dig för en särskild uppgift under en bestämd tid. Det kan vara längre eller kortare uppdrag.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen har bytt plats. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.