Foto: Lina Eriksson

Ersbodakyrkan

Ersbodakyrkan stod klar 1982 i ett område som kännetecknas av kulturell mångfald. Ett uttryck för närvaron av olika kulturer är att det i gudstjänsten talas både svenska och engelska. Ersbodakyrkans profilområden omfattar diakoni, dialog med olika religioner och kulturer samt ett arbete med ideella medarbetare.

Kyrkan är öppen alla dagar kl.10-12 förutom lördagar. Tisdagar även kl. 13-15 och torsdagar kl. 18-20. Söndagar hålls andakt kl. 10.30, 11.00, 11.30

Välkommen in för att tända ljus, be eller samtala med någon av de ansvariga.

Du kan även maila in en bön så tänder vi ett ljus och ber för dig.

Mejl till kersti.sundquist@svenskakyrkan.se, eller ring 090-2002676

Nu hjälps vi åt att minska smittspridningen!

Även om vi inte kan ses som vanligt fortsätter ändå gudstjänstens hjärta att slå i kyrkan.

Ersbodakyrkan är öppen för enskild bön och ljuständning söndag-fredag kl 10-12, tisdagar 13-15. Välkommen att sitta ner en stund. Tänk på att hålla avstånd och inte vara fler än åtta personer i kyrkorummet samtidigt.

Kyrkklockorna fortsätter att ringa till eftertanke och bön på söndagarna. Gudstjänst får du fira hemma, eftersom vi inte kan vara fler än åtta personer samtidigt i kyrkorummet.

Fira gudstjänst hemma med inspelad gudstjänst varje söndag från någon av Umeås kyrkor.

De flesta av våra verksamheter är pausade, vissa pågår digitalt eller på andra sätt.

Behöver du en medmänniska? Hör av dig till någon av församlingens präster eller diakoner. Du når dem via växeln tel 090-200 25 00.

Behöver du hjälpa att handla eller hämta medicin? Kontakta Hjälplinjen på telefon 090-16 64 72, vardagar kl 10-12. Det går också bra att mejla: tillsammans@umeakretsen.se

Vill du göra något för någon annan, men vet inte hur? Hör gärna av dig så hittar vi vägar tillsammans. Eller bara ring någon du tänker på!

Film om promenader på Ersboda

Så här trevligt har vi på våra promenader. Vi utgår från Ersbodakyrkan tisdagar kl 10 under november månad.

Hitta till Ersbodakyrkan

Ersbodakyrkan är en del av Umeå stadsförsamling

Trattgränd 1G
Busshållplats Västra Ersboda centrum