Ersboda 2.3 – vad vill du?

I höstas firade Ersbodakyrkan 40 år. Nu är det dags för Ersboda 2.3. Vad längtar du efter, vad ger dig hopp? Dela med dig av dina tankar så bygger vi kyrka tillsammans.

Projektet Ersboda 2.3 startar våren 2023. Det handlar om att:

  • engagera fler boende på Ersboda genom att ge möjlighet att själva medverka till det som händer i kyrkan.
  • engagera redan församlingsaktiva att bli inbjudare och förebilder
  • skapa en fortsättning på 40-årsfirandet som ett gemensamt projekt för oss som församling, över generationsgränser, över verksamhetsgränser och som en del av att sprida hopp

Ersboda 2.3 syftar på året 2023 och kommer att pågå året ut. 

Diakonerna Kikki Högdahl och Elin Broadhall kommer tillsammans med församlingsengagerade och andra medarbetare försöka prata med så många föreningar och organisationer som möjligt under året. De kommer att ställa frågor om vad människor längtar efter, drömmer om och vad som ger hopp. Tanken är att prata med folk i vardagen vid busshållplatser, gångstråk och lekparker. Kanske till och med hälsa på hemma hos någon.

Skicka in dina tankar och idéer!

Ersboda 2.3 i tidningen Spira

De vill prata med alla på Ersboda i år

I höstas firade Ersbodakyrkan 40 år. Nu är det dags för Ersbodakyrkan 2.3. Under året vill diakonerna Kikki Högdahl och Elin Broadhall prata med så många Ersbodabor som möjligt.

Det händer i Ersbodakyrkan

Häng med kompisar, lär dig mer om bibeln och ät soppa. Sjunger du helst i duschen, kom och sjung med oss istället.

Vi som arbetar i Ersbodakyrkan

Kontakta oss med frågor mellan himmel och jord

Om Ersbodakyrkan

Ersbodakyrkan invigdes den 10 oktober kl 10.00 1982. Kyrkan är byggd i tegel med ett fristående klocktorn. Kyrkorummet är sammanbyggt med församlingssalen och har en korvägg utformad som ett ljusschakt.

Aktuella och kommande arrangemang

Vardagmiddag i Ersmarkskyrkan

En torsdag i månaden. Kom till färdiglagad mat och slipp stöket hemma i köket. Drop-in middag kl 16.30-18.00 med tacobuffé. 25 april första tillfället efter renovering!

Hållbara människor

Hållbara människor är en serie föreläsningar som vill lyfta fram olika perspektiv som främjar människan. Under våren kommer tre föreläsare till Tegs kyrka i Umeå. Hur gör vi för att bli mer hållbara människor?

Konserter och musik i kyrkan

Ladda ner musikfoldern och planera vårens musikäventyr i kyrkan! I vår kan du gå på 70 konserter i Holmsunds och Umeås kyrkor med körer, solister, orkester och orgel.

Livsberättargrupp i Västerslättskyrkan

Tisdagar kl 13-15.30. En mötesplats för dig i pensionsåldern eller äldre där du får dela erfarenheter ur det egna livet och prata om vad ett gott liv kan innebära. Tio träffar, start 16 januari. Anmälan.

12 steg om vår stund på jorden

Vad tror du händer när vi dör? Finns det någon som tar emot oss? Och vad är viktigt för oss att hinna med innan livet är över. För oss som funderar över hur livet kan levas. Vi delar utifrån de tolv stegen med ett tema varje vecka.

Sång för alla i Ersbodakyrkan

Terminsstart 13 februari. Tisdagar kl. 18.30–19.45. En kör för dig som vill ha roligt och sjunga tillsammans med andra utan krav. Vi blir gärna fler – Välkommen!

Hitta till Ersbodakyrkan

Ersbodakyrkan är en del av Umeå stadsförsamling

Adress
Trattgränd 1G
906 24 Umeå
Busshållplats Västra Ersboda centrum

Öppettider 
Vardagar kl 10.00–12.00, tisdagar kl 9.00 - 15.00 och i samband med gudstjänster och andra arrangemang. 

E-post  umea.stadsforsamling@svenskakyrkan.se
Telefon
 090-200 25 00

Koordinater
Latitud 63.85739
Longitud 20.31206
Klicka här för att se en karta>

Bli volontär

Lys upp någons dag genom att ge av din tid och engagemang. Som ideell engagerar du dig för en särskild uppgift under en bestämd tid. Det kan vara längre eller kortare uppdrag.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen har bytt plats. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker? 

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.