Teckenspråkig verksamhet

Är du teckenspråkig? I Svenska kyrkan i Umeå finns en teckenspråkig verksamhet ledd av teckenspråkig personal med allt från gudstjänster till samvaro, middagar och mycket mer.

På grund av coronaviruset är mycket av vår verksamhet pausad just nu. Vill du fira andakt hemifrån kommer biskop Eva att sända en teckenspråkstolkad andakt varje vecka under våren. Här nedan är den första.

GUDSTJÄNST, svenskt teckenspråk
I Församlingsgården hålls gudstjänster på svenskt teckenspråk. Efteråt serveras kyrksoppa, kaffe och kaka till en kostnad av 30 kr.

GUDSTJÄNST, skrivtolkad
I Umeå stads kyrka hålls skrivtolkade högmässor. Efteråt serveras kyrkkaffe/fika.

AFTER WORK
Vi äter middag tillsammans i Församlingsgården. Kostnad 40 kr/vuxen, 20 kr/barn.

UNGDOMSGRUPPEN
För dig i högstadiet eller gymnasiet som har kunskaper i svenskt teckenspråk. Vi träffas i Församlingsgården.

GEMENSKAPSKAFÈ
Vi ses på Kafé Station där det bjuds på te, kaffe eller läsk.

TACOTORSDAG
Middag i Församlingsgården. Anmäl dig senast två dagar
i förväg till: johan.x.andersson@svenskakyrkan.se

TRIVSELTRÄFFEN
Grupp för vuxendöva i Martasalen, Umeå stads kyrka. Skrivtolkas och TSS. Anmälan till Carina Sehlström.

Vår organisation – våra möjligheter

Vårt mål är att du tillsammans med andra ska få möjligt att hitta en sammankomst som ger mening och roar. Teckenspråkig verksamhet i Umeå vill försöka ge ett innehåll som kan leda till nya tankar om livet och meningen med det.

Dövas arbetsgrupp i Umeå ska bevaka dina intressen och behov och framföra dina förslag. Vi vill gärna att du hör av dig till oss om du har kritik, tips eller idéer på hur vi tillsammans kan göra teckenspråkig verksamhet ännu bättre.

Vi som ingår i arbetsgruppen är: Carina Evefors, Mia Johansson, Pia Jonsson, Britt Holmgren och Carola Jatko.

Bibelberättelser för barn

Här kan du se inspelade bibelberättelser på teckenspråk  (nytt fönster)

För mer information, kontakta

Carina Sehlström