Teckenspråkig verksamhet

Är du teckenspråkig? I Svenska kyrkan i Umeå finns en teckenspråkig verksamhet ledd av teckenspråkig personal med allt från gudstjänster till samvaro, middagar och mycket mer.

Regelbunden verksamhet

Gudstjänst, svenskt teckenspråk

I Församlingsgården firas andakt, gudstjänst och mässa på svenskt teckenspråk. Efteråt serveras kyrksoppa, kaffe och kaka till en kostnad av 30 kr, alternativt enklare fika.
Onsdag 5 januari mässa kl 18.30 (fika)
Onsdag 9 februari andakt kl 18.30 (fika)
Söndag 27 februari gudstjänst kl 11.00 (soppa)
Onsdag 16 mars andakt kl 18.30 (fika)
Söndag 27 mars gudstjänst kl 11.00 (soppa)
Söndag 24 april gudstjänst kl 11.00 (soppa)
Söndag 29 maj gudstjänst, Umeå stads kyrka kl 11.00 (soppa)

Gudstjäsnt, skrivtolkad

I Umeå stads kyrka firas skrivtolkade högmässor följade söndagar:
Söndag 13 mars kl 11.00
Söndag 3 april kl 11.00
Söndag 15 maj kl 11.00

After work

Vi äter middag tillsammans i Församlingsgården.
Kostnad 40 kr/vuxen och 20 kr/barn.
Fredag 4 mars kl 17.00
Fredag 1 april kl 17.00
Fredag 6 maj kl 17.00

Gemenskapskafé

Vi ses på Kafé Fika i Väven där det bjuds på te,
kaffe eller läsk.
Lördag 12 mars kl 13.00
Lördag 9 april kl 13.00
Lördag 14 maj kl 13.00
Lördag 11 juni kl 13.00

Stickkafé

Vi träffas i Församlingsgården för att
handarbeta och fika tillsammans.
Måndag 28 februari kl 18.00
Måndag 14 mars kl 18.00
Måndag 28 mars kl 18.00
Måndag 11 april kl 18.00
Måndag 25 april kl 18.00
Måndag 9 maj kl 18.00
Måndag 23 maj kl 18.00

Tacotorsdag

Middag i Församlingsgården. Anmäl dig senast två dagar
innan till carina.sehlstrom@svenskakyrkan.se
Torsdag 24 februari kl 17.00
Torsdag 24 mars kl 17.00
Torsdag 28 april kl 17.00

Övriga träffar

Tisdag 22 mars Teater Alice i underlandet, Väven kl 14.00. Biljetter släpps 29 januari. Anmälan till carina.sehlstrom@svenskakyrkan.se

Måndag 20 juni Sommarresan med Umeå stads
församling. Mer information kommer.

Vår organisation – våra möjligheter

Vårt mål är att du tillsammans med andra ska få möjligt att hitta en sammankomst som ger mening och roar. Teckenspråkig verksamhet i Umeå vill försöka ge ett innehåll som kan leda till nya tankar om livet och meningen med det.

Dövas arbetsgrupp i Umeå ska bevaka dina intressen och behov och framföra dina förslag. Vi vill gärna att du hör av dig till oss om du har kritik, tips eller idéer på hur vi tillsammans kan göra teckenspråkig verksamhet ännu bättre.

Vi som ingår i arbetsgruppen är: Carina Sehlström, Mia Johansson, Pia Jonsson, Britt Holmgren och Carola Jatko.

En rolig nyhet är att Lina Gullbrand har börjat som teckenspråkig präst.

Bibelberättelser för barn

Här kan du se inspelade bibelberättelser på teckenspråk  (nytt fönster)

Kors med händer i mitten

Teckenspråkig verksamhet i Luleå stift

Läs mer om de övriga teckenspråkiga mötesplatserna i Luleå stift och läs nyhetsbrev och tidningen Händer i kyrkan här.

Teckenspråkiga filmer

På Svenska kyrkans youtubekanal för teckenspråkigt arbete finns filmer om dop, bröllop, konfirmation, medlemskap, gudstjänst med mera.

Gudstjänst hemma

Söndagar kl 11 och på vissa kyrkliga helgdagar kan du se en förinspelad andakt här på webben.

Här kan du läsa vad som händer i veckan

Detta händer under veckan i Svenska kyrkan i Umeå

Du behövs!

Det finns många sätt som du kan hjälpa andra medmänniskor på. Att bli medlem, engagera dig som volontär och att ge en gåva är några.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Senaste Spira

Spira nr 1 har temat ”Heliga rum”. Umeås kyrkor under 400 år. Så hittar du tjuffe. Möt Anna Hjälm som tror på religionsmöten.