En kvinnlig präst talar teckenspråk. Några besökare i förgrunden och två kvinnliga präster i bakgrunden.

Teckenspråkig verksamhet

Är du teckenspråkig? I Svenska kyrkan i Umeå finns en teckenspråkig verksamhet ledd av teckenspråkig personal med allt från gudstjänster till samvaro, middagar och mycket mer.

Vår organisation – våra möjligheter

Vårt mål är att du tillsammans med andra ska få möjligt att hitta en sammankomst som ger mening och roar. Teckenspråkig verksamhet i Umeå vill försöka ge ett innehåll som kan leda till nya tankar om livet och meningen med det.

Dövas arbetsgrupp i Umeå ska bevaka dina intressen och behov och framföra dina förslag. Vi vill gärna att du hör av dig till oss om du har kritik, tips eller idéer på hur vi tillsammans kan göra teckenspråkig verksamhet ännu bättre.

Vi som ingår i arbetsgruppen är: Carina Sehlström, Mia Johansson, Pia Jonsson, Britt Holmgren och Carola Jatko, Lina Gullbran (präst).

Bibelberättelser för barn

Här kan du se inspelade bibelberättelser på teckenspråk  (nytt fönster)

För mer information, kontakta:

Kors med händer i mitten

Teckenspråkig verksamhet i Luleå stift

Läs mer om de övriga teckenspråkiga mötesplatserna i Luleå stift och läs nyhetsbrev och tidningen Händer i kyrkan här.

Teckenspråkiga filmer

På Svenska kyrkans youtubekanal för teckenspråkigt arbete finns filmer om dop, bröllop, konfirmation, medlemskap, gudstjänst med mera.

Gudstjänst hemma

Fira andakt här varje söndag kl 10. Andakterna kommer från Umeå, Vännäs-Bjurholm, Bygdeå, Nordmaling, Holmsund, Sävar-Holmön och Hörnefors.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen har bytt plats. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

Bli volontär

Lys upp någons dag genom att ge av din tid och engagemang. Som ideell engagerar du dig för en särskild uppgift under en bestämd tid. Det kan vara längre eller kortare uppdrag.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.