Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon: +46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Finskspråkig verksamhet

Ruotsin kirkon suomenkielinen seurakuntatyo – Svenska kyrkans Finskspråkiga församlingsarbete i Umeå

Det finskspråkiga församlingsarbetet är ett gemensamt åtagande inom Svenska kyrkan i Umeå. Ansvaret för verksamheten ligger inom Ålidhems församling, och präst och kantor ingår i arbetslaget i Ålidhem.

De flesta gudstjänsterna hålls också i Ålidhemskyrkan, ungefär var tredje vecka, oftast på söndag kl 15.30. Se kalendern nedan eller appen Kyrkguiden för datum och närmare information.

Det finns också en kuoro/kör för dig som tycker om att sjunga och vill göra det på finska. Den leds av Ingrid Engdahl

Finska församlingskretsens styrelse:
Ordförande Tarja Backman
tarja.backman@gmail.com, 070-39 26 399

Syysohjelma 2018 / Höstprogram 2018

Programmet kan komma att ändras, se kalendern nedan för aktuell information.

23/9 kl 16.00 Päämessu/Högmässa
Pappi Kimmo Sulila. Ingrid Engdahl

14/10 kl 16.00 Sunnuntaijumalanpalvelus/Söndagsgudstjänst
Pappi Kimmo Sulila. Ingrid Engdahl Kuoro esiinty.
Jumalanpalveluksen jälkeen sääntömääräinen syyskokous.

Präst Kimmo Sulila, Kören medverkar.
Stadgenligt Höstmöte efter gudstjänsten.

4/11 kl 16.00 Hautausmaavaellus/kyrkogårdsvandring
Teemme vaelluksen Uumajan vanhalla eli Läntisellä hautausmaalla
(Västra kyrkogården), käynti Storgatanin puolelta. Hautausmaalla saamme
tutustua Uumajan, kotikaupunkimme historiaan. Vaellus päättyy kappelissa
pidettävään hartauteen.

Vi gör vi en vandring på Umeås gamla kyrkogård, Västra kyrkogården. Vi startar vid ingången från Storgatan. Där finns det mycket om Umeås, vår hemstads historia. Vandringen slutar med en andakt i kapellet.

25/11 kl 16.00 karaokejumalanpalvelus/karaokegudstjänst
Ålidhemin kirkossa/Ålidhemskyrkan
Lisätietoja syksyllä.

Mer information om programinnehållet under hösten.

6/12 kl 18.00 Juhlimme suomen itsenäisyyspäivää
Ålidhemin kirkolla/Ålidhemskyrkan.
Monenlaista ohjelmaa. Järjestäjinä: Uumajan Suomalainen kerho ja Suomenkielinen seurakuntatyö. Lisätietoja syksyllä. Finlands självständighetsdag firas den 6/12 kl.

Kl 18.00 Ålidhemskyrkan med stort utbud av programpunkter. Arrangör: Finska klubben, Finskspråkigt församlingsarbete i Umeå. Mer information om programinnehållet under hösten.

16/12 kl 18.00 Laulamme Kauneimmat joululaulumme/Vi sjunger våra vackraste julsånger
Ålidhemmin kirkolla/Ålidhemskyrkan
Pappi Kimmo Sulila, Ingrid Engdahl kuoro esiinty/ Kören medverkar.

6/1 kl 16.00 Loppiainen ”Jumalan kirkkaus kristuksessa”. Sunnuntaijumalanpalvelus
Ålidhemin kirkossa/Ålidhemskyrkan. Pappi Kimmo Sulila. Ingrid Engdahl.

Trettondag jul” Guds härlighet i Kristus”, söndagsgudstjänst. Präst Kimmo Sulila. Ingrid Engdahl.

Muuta suomenkielistä seurakuntatyötä/
Övrigt finskspråkigt församlingsarbete

Kuoroharjoitus - Körövning

Kuoron harjoittelu alkaa maanantaina 10 .9. klo 18.00-ja jatkuu sitten aina maanantaisin klo 18.00

Ålidhemin kirkolla, paitsi jumalanpalveluksen jälkeisenä maanantaina, jos kuoro on esiintynyt jum. palveluksessa. Uudet kuorolaulajat ovat myös tervetulleita.

Körövningen startar måndag 10.9 kl. 18.00 och fortsätter därefter varje måndag kl. 18.00, utom de måndagar då kören medverkat i föregående söndags gudstjänst. Nya körsångare är välkomna!

Kuoron johtaja – körledare:
Ingrid Engdahl Puh/tel 090-200 27 18
Sähköposti/e-post: ingrid.engdahl@svenskakyrkan.se

kirjapiiri - Bokcirkel

Ålidhemin kirkolla
11.9. klo 18.00 Aloitamme lukupiirin Ålidhemin kirkolla. 4 tapaamista tiistaisin, syksyn aikana. Ensimmäisessä tapaamisessa keskustelemme Tommy Hellstenin kirjasta Saat sen mistä luovut. Ota yhteyttä Kaarinaan 070-668 10 15 tai Tarjaan 070-39 26 399. Tervetulo.

11/9 kl 18.00 Startar en bokcirkel i Ålidhemskyrkan. Vi träffas fyra gånger under hösten och vid första träffen, så för vi ett samtal kring Tommy Hellstens bok ”Saat sen mistä luovut ”. Om du är intresserad ta kontakt med Kaarinaa 070-668 10 15 eller Tarja 070-392 63 99. Välkommen (Obs bokcirkeln är på finska).

Pappi/Präst

Kimmo Sulila