Foto: Susanne Jonsson

Minneslund

En minneslund är ett kollektivt och helt anonymt gravskick.

I en minneslund gravsätts askor/urnor på en gemensam yta utan att platsen markeras på något sätt. Anhöriga får inte vara med vid gravsättningen eftersom det är ett helt anonymt gravskick. Det finns inga namnskyltar över vilka som är gravsatta i respektive lund, men alla som gravsätts registreras i gravboken så att de går att hitta via www.svenskagravar.se.

Minneslundarnas växter, träd, bänkar och ljushållare sköts om av kyrkogårdsförvaltningen. De som besöker minneslundarna kan sätta snittblommor och gravljus i plast på gemensamma platser, men inte sätta dit egna krukor eller planteringar. I minneslundarna får man inte ställa glasljus eller batteriljus.

I Umeå finns minneslundar på Backens kyrkogård, Norra kyrkogården, Röbäcks kyrkogård och Tavelsjö nya kyrkogård.

Kyrkogårdsexpeditionen

Telefon 090-200 25 20 (helgfria vardagar 10-12 och 13-14.30)

Avvikande telefontider december/januari:
onsdag 8 december:  öppet 10-11:30
23 december-7 januari: öppet 10-12
Julafton och nyårsafton: stängt
onsdag 26 januari: öppet 13-14:30
torsdag 27 januari: öppet 13-14:30

E-post umea.kyrkogardsexp@svenskakyrkan.se

Besökstid 10-12 och 13-14.30 (helgfria vardagar)

För att minska smittorisk tar vi endast emot tidsbokade besök. Ring eller mejla för tidsbokning.

Postadress Kyrkogårdsexpeditionen, Box 525, 901 10 Umeå
Besöksadress Östra Esplanaden 9, 2 tr.