Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon:+46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Mindre kapell

Känns kyrkan stor? I Umeå finns kyrkor, kapell och missionshus i alla storlekar. Det alla inte vet är att det i flera av de stora kyrkorna också finns mindre kapell. Perfekta för ett litet bröllop eller dop.

Umeå stads kyrka

I Umeå stads kyrka finns Lillkyrkan. Du hittar den längst fram i kyrkan bakom högaltaret. Lillkyrkan har ca 30 sittplatser. 

Backens kyrka

I Backens kyrka finns Bönens kapell i sakristian. Det ligger till vänster om kyrkosalen i höjd med altaret. Kapellet har ca 15-20 sittplatser. 

Mariakyrkan

I Mariakyrkan finns ett mindre kapell bredvid kyrkosalen. I kapellet finns ca 15 sittplatser. 

Tegs kyrka

I Tegs kyrka står dopfunten i ett eget kapell längst fram i kyrkan till höger om altaret. Kyrkorummet är stort men här är taket lägre och ger kapellet en intimare atmosfär. I kapellet finns ca 40 sittplatser.  

 Ålidhemskyrkan 

I Ålidhemskyrkan finns ett mindre kapell bakom den stora orgeln. Arkitekturen går igen från kyrkosalen med stående panel. Emil Sandberg har snidat träreliefen ovanför altaret. Kapellet har ca 20 sittplatser.