Några personer tänder ljus i järnskulpturen Folkförsoningens träd i Uppsala domkyrka.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Gudstjänster och en plats för eftertanke

Oavsett om du ser dig som troende, sökare eller tvivlare, kan Svenska kyrkan vara en plats att dela funderingar kring livet, döden, glädjen och sorgen.

Oavsett vilka vi är erbjuder Svenska kyrkan ett sammanhang där vi får träffa varandra och där vi får möta Gud – en Gud som befriar och bär.

Mitt i livets glädjeämnen och sorger, förtvivlan och hopp samlas människor till gudstjänst. Alla är välkomna att vara med: unga och gamla, den som är van gudstjänstfirare och den som är ovan. Gudstjänsten är alltid öppen för alla! 

Kyrkorummen är också en plats för stillhet. Här finns en möjlighet att tända ett ljus, sitta ner och be en bön. Bibelgrupper, pilgrimsvandringar och meditation kan också vara tillfällen för eftertanke och en paus från vardagens krav. 

Fira gudstjänst

Du är alltid välkommen att fira gudstjänst! Vi firar gudstjänst vissa dagar för att leva i Guds tjänst alla dagar. Bön och arbete behöver gå hand i hand för att tro och liv ska höra ihop. 

En brygga sträcker sig ut i lugnt vatten

Andlighet & fördjupning

Här finns möjlighet för dig som vill fördjupa dig i Bibeln och finna stillhet i bönen. Det finns också grupper för dig som vill finna kraft till självhjälp i en 12-stegsgrupp eller samtala om livet.

Teologiska rummet ska vara ett forum med högt i tak, tycker kyrkoherde Kenneth Nordgren.

Våra kyrkor och mötesplatser

Det pågår verksamhet varje dag året runt i våra kyrkor och mötesplatser. Klicka på namnen nedan för att läsa mer om vad som är på gång, vem som jobbar där och mer om byggnaderna.

Kontakta oss

Vill du boka ett dop, gifta dig, prata med en präst? Har du frågor om gravar eller undrar något om Svenska kyrkan i Umeås verksamhet?