Foto: Magnus Aronson /Ikon

Barn, unga och studenter

I Svenska kyrkan finns en särskild omsorg om barns och ungas växande och trygghet.

150 000 barn och unga deltar regelbundet i Svenska kyrkans olika verksamheter. Det är allt från scouter och körer till söndagsskola och barntimmar. Dessutom konfirmeras nästan 50 000 tonåringar, varav 200 i Umeå, varje år.

Svenska kyrkan erbjuder också studenter och personal på Umeå universitet en mötesplats för samtal, fika och ett andrum med meditation, retreater, pilgrimsvandringar och gruppverksamheter.

Ett litet barn spelar på en tamburin som ligger på en röd matta. Andra barn och vuxna sitter runt omkring.

Barn & familj

Hänga med kompisar, sjunga i kör, busa, pyssla och lära sig mer om bibeln. Det finns mycket kul att göra för barn. Är du hemma med barn finns öppen förskola och många andra träffar där du och ditt barn får umgås och leka med andra.

Lekkyrkan vid Grisbackakyrkan

Lekkyrka för barn

Jag ska gifta mig med Ebba när jag blir stor! Bröllop, dop och begravning är ofta stora högtidliga händelser i ett barns liv. I Grisbackakyrkans lekkyrka kan barn själv leka präst.

Några glada ungdomar spelar kort tillsammans.

Ungdom & konfirmation

Vill du hänga med kompisar, spela i band, lära dig mer om Gud, sjunga eller behöver du någon att prata med?

Kyrkan på campus

Kyrkan på campus finns till för alla vid Umeå universitetet och SLU. Kom till oss och prata om det som berör dig, oavsett livsåskådning. Delta i en grupp, prova på meditation eller kom förbi vårt vardagsrum och sitt ner och andas en stund. Du hittar oss i Naturvetarhuset, 1 trappa upp från entréplan.