Retreat & meditation

Ett sätt att hämta mer kraft. Vart tog själen vägen? Du stillar ditt sinne, skapar ett inre lugn och utvecklar en förmåga att lättare hantera dina tankar och känslor. Klicka på rubrikerna nedan för att läsa mer om respektive grupp.

Är du nyfiken på meditation? Här nedan ger meditationsläraren Erik Hansson en introduktion till kristen djupmeditation. Läs mer om kursen här >

Retreat

Retreat är en möjlighet för avskildhet och stillhet. Det är ett tillfälle att hinna ifatt sig själv, få tid för reflektion över det som är viktigt i livet och för att lyssna till och vara nära Gud.

Meditation

Meditationen är en väg till att på djupet acceptera sig själv och sin livssituation. Det kan vara en mycket vilsam erfarenhet, som också är att vara i Guds närvaro. Djupast sett är meditationen en övning att vara i kärleken.

Aktuella och kommande arrangemang

Regelbundna grupper och verksamheter

Solen lyser upp kanten på molnen framför

Andrum - kvällsretreat med mässa i Västerslättskyrkan

Terminsstarten flyttas fram p.g.a. pandemiläget och vi hoppas kunna öppna i februari. Vi återkommer med info vid kommande månadsskifte. Varannan torsdag kl 17.00-20.00. En lättare middag serveras från kl 17.00, anmälan till husmor senast måndagen innan. Om du inte vill äta går det bra att komma kl 18.00, för deltagande resten av kvällen.

Centrerande bön i Mariakyrkan

Tisdagar kl 17.30. Vi sitter i tyst meditation under 20 min. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av centrerande bön, meditation eller kyrka för att delta. Introduktion för dig som är ovan en kvart innan vi börjar. Verksamheten är pausad utifrån rådande restriktioner och vi meddelar när den startar igen.

En stilla sjö omgiven av skog

Heliga danser i Mariakyrkan

Meditativa cirkeldanser en söndag i månaden kl 18, oftast den andra söndagen i månaden. Ingen förkunskap behövs. Verksamheten är pausad utifrån rådande restriktioner och vi meddelar när den startar igen.

Kyrkyoga helt enkelt i Ålidhemskyrkan

Terminsstart 31 januari 2022. Vi träffas för att med varsamma kroppsställningar, mjuka rörelser och medveten andning länkar samman kropp och sinne.

Rofyllt i Ålidhemskyrkan

Terminsstart 25 januari 2022. OBS! Ny dag och tid - jämna tisdag kl 10.00. Avspänning, meditation och samtal. Ingen föranmälan.