Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon: +46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Katekumenat

Vuxenväg till tro

Grundkurs - Ledarutbildning 24-26 augusti

Ladda ner foldern till utbildningen här

För dig som som är nyfiken på eller arbetar med katekumenatet i församlingen.

Katekumenatet är en världsvid och ekumenisk modell för församlingen att möta vuxna som på ett öppet sätt vill samtala om livsfrågor och kyrkans tro.

Katekumenatet är en väg till vuxen tro som kan leda till dop eller konfirmation. I katekumenatet delar vi både samtal och gudstjänstgemenskap.

Kursen sker i en ”pröva på form” med delande och samtal och firande av
katekumenatets speciella liturgier/gudstjänster.

Biskop em Hans-Erik Nordin talar på söndagen över ämnet ”Att dela tro i ett postsekulärt samhälle”.

Kursen ges i samverkan mellan Umeå pastorat, Föreningen för katekumenatet i Sverige och Sensus.

Läs mer här: www.katekumenatet.wordpress.com

Tänk på att det kan vara bra att åka som ett team från församlingen med ledare, kaplan och medvandrare.

Den 24-26 augusti
Strömbäcks folkhögskola utanför Umeå
Middag serveras klockan 17.00 på fredagen och därefter startar kursen klockan 18.00. Helgen avslutas med lunch klockan 12.00 på söndag. Incheckning kan ske före middagen.

2 500 kr med logi i dubbelrum.
I kostnaden ingår kurskostnad, kursmaterial samt kost och logi. Kursavgiften faktureras i efterskott.
Vid avbokning senare än 30 dagar före kursstart debiteras hela avgiften. Vid styrkt sjukdom debiteras 10% av avgiften. Vid förhinder att delta får platsen överlåtas.

Kursledning
Göran Rehnström, Församlingsherde i S:t Lars församling i Linköping, Meta Måhl, Församlingspedagog i Gävle pastorat,
Hans-Erik Nordin, Biskop em i Strängnäs,
Mats Pelo, Komminister i Umeå Maria församling,

Per Bäckman, Sensus studieförbund

Kontaktperson
Om du har frågor om kursinnehållet, ta kontakt med Mats Pelo, 090-200 27 81 eller Mats Pelo

Senast 28 maj via anmälningsformuläret på Sensus
Program skickas ut efter anmälan.

Om du har praktiska frågor kring anmälan eller boendet, kontakta Per Bäckman Per.Backman@sensus.se