Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon:+46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Andlighet & fördjupning

Här finns möjlighet för dig som vill fördjupa dig i Bibeln och finna stillhet i bönen. Det finns också grupper för dig som vill finna kraft till självhjälp i en 12-stegsgrupp eller samtala om livet.

Fredagar 14/2–17/4 kl 13.00–15.00 i Västerslättskyrkan.
Du kan också bara sitta med och lyssna på andra.

Landa mjukt – Rörelse för kropp och själ!

Fredagar 14/2–17/4 kl 13.00–15.00 i Västerslättskyrkan. Inställt: 28/2 och 10/4. Välkommen till en gruppaktivitet där vi inleder med kroppskännedomsträning och sedan samlas runt fikabordet för att samtala utifrån WHO:s åtta dimensioner av existentiell hälsa, till exempel upplevelse av sammanhang, existentiell styrka och kraft, meningen med livet m.m. Du kan också bara sitta med och lyssna på andra.

Fredag 7/2 resp. 4/4 kl 9.00-16.45 i Västerslättskyrkan. En dag för återhämtning och fördjupning.

Stilla dag ”Kroppen – ett tempel!”

Tisdagar jämna veckor kl 14.00. En öppen grupp kallad
Livet och Bibeln. Vi träffas och samtalar om en bibeltext och fikar.

Bibelgrupp i Ersbodakyrkan

Tisdagar jämna veckor kl 14.00. En öppen grupp kallad Livet och Bibeln. Vi träffas och samtalar om en bibeltext och fikar.

Tisdagar kl 19.00-21.00. Vårstart 28 januari.

Bibelsamtalsgrupp i Ersmarkskyrkan

Tisdagar kl 19.00-21.00. Vårstart 28 januari.

En uppslagen bibel med ett par glasögon ovanpå

Bibelstudium i Tavelsjö församlingsgård

Onsdagar varannan vecka kl 19.00. Vårterminen startar 30 januari.

Bön i Grisbackakyrkan

Måndagar, onsdagar och fredagar kl 12.00. En kort andhämtning mitt i vardagen. Ta gärna med din lunch och ät här. Torsdagar kl. 17.30 Bön på vägen hem. En enkel bönesamling. 30 minuter tillsammans med Gud.

Teologiska rummet ska vara ett forum med högt i tak, tycker kyrkoherde Kenneth Nordgren.

Bönesamling i Umeå stads kyrka

Torsdagar kl 10.30-11.30 i Umeå stads kyrka. En stund i bön tillsammans. Är det någon/något särskilt du vill be för kan du lämna in böneämnen i förväg.

Staty av Jungfru Maria

Daglig bön i Mariakyrkan

Vill du vara med och be tillsammans med andra? I Mariakyrkan finns ett nätverk av människor som ber.

En stilla sjö omgiven av skog

Heliga danser i Mariakyrkan

Meditativa cirkeldanser en söndag i månaden kl 18, oftast den andra söndagen i månaden. Ingen förkunskap behövs.

Varannan tisdag 4/2–14/4. Middag kl 17.30. Ett sammanhang för dig som, tillsammans med andra, vill söka andlig fördjupning och förnyelse. Anmälan.

Pilgrimskvällar – Måltid, meditation och samtal i Ålidhemskyrkan

En onsdag i månaden kl 19.00 ser vi på film och samtalar efteråt.

Synpunkten i Mariakyrkan

En onsdag i månaden kl 19.00 ser vi på film och samtalar efteråt.

Se och tala film på tisdagar en gång i månaden. Mer information och platsbokning hittar du på vår facebooksida.

Tegs Filmklubb i Tegs kyrka