En brygga sträcker sig ut i lugnt vatten

Andlighet & fördjupning

Här finns möjlighet för dig som vill fördjupa dig i Bibeln och finna stillhet i bönen. Det finns också grupper för dig som vill finna kraft till självhjälp i en 12-stegsgrupp eller samtala om livet. Klicka på rubrikerna nedan för att läsa mer om respektive grupp.

En vandringsled på fjället.

Den gömda skatten - att söka och finna Gud i alla ting

Varannan vecka kl 18:45 i Tegs kyrka. En kväll med inlevelsemeditation, rundor och tystnad. Ingen anmälan. Kostnadsfritt.

En grusväg mellan två åkrar. I vägkanten står en blå skylt med bokstaven M för mötesplats.

Katekumenatet- en vuxenväg till tro

Om du fick möjlighet att samtala om tro - vad skulle du fråga om? Om Gud finns - vad kan Gud ha för plats i ditt liv?

Frälsarkransen

Livets pärlor - För dig mitt i livet. 8 onsdagskvällar klockan 18.30-20.30. Start 12 oktober. Anmälan.

Mötesplatser runt om i Umeå

I broschyren finns höstens mötesplatser samlade tillsammans med en karta och kontaktuppgifter. Klicka på knappen för att läsa och ladda hem den i pdf-format. Den finns också som tryckt broschyr i alla våra kyrkor.

Läs höstens broschyr här

Andakter och bönesamlingar

Andrum i Mariakyrkan

Måndagar kl. 12.30-12.45. Andakt i Mariakyrkan. Höstterminen pågår 12 september - 5 december.

En kvinna står med knäppta händer. Tända ljus i förgrunden.

Bön i Grisbackakyrkan

Välkommen till våra bönesamlingar!

Fotograf är Alibin Hillert/ikon.

Daglig bön i Mariakyrkan

Vill du vara med och be tillsammans med andra? I Mariakyrkan finns ett nätverk av människor som ber.

Onsdagsandakt i Tavelsjö

Under hösten träffas vi varannan onsdag kl. 13 för ett enklare program och andakt. Vid några tillfällen serveras mat.

Bibelgrupper och samtal

En vandringsled på fjället.

Den gömda skatten - att söka och finna Gud i alla ting

Bibelfördjupning

Torsdagar kl. 8.30-9.30 i Tavelsjö kyrka (1/9-8/12)

En låda tepåsar står bredvid några muggar med Svenska kyrkans emblem.

Te och tankar i Backens Prästgård

Varje onsdag under terminerna. Vi går på mässan i Paviljongen tillsammans. Efteråt blir det fika och samtal i Prästgården.

Kroppskännedom och dans

En stilla sjö omgiven av skog

Heliga danser i Mariakyrkan

En söndag i månaden kl. 18, oftast den andra söndagen i månaden. Meditativa cirkeldanser, ingen förkunskap behövs.

Landa mjukt – Rörelse för kropp och själ!

Onsdagar kl 14.00-15.30 i Västerslättskyrkan. Inga förkunskaper krävs. Kostnadsfritt. Anmälan. Terminsstart 14 september.

Sinnesro och de tolv stegen

Sinnesrogudstjänster i Umeå

Sinnesrogudstjänsten kan se olika ut på olika platser, men den avslutas alltid med Sinnesrobönen.

Tolv steg till sinnesro

Gud, ge oss sinnesro att acceptera det vi inte kan förändra, mod att förändra det vi kan och förstånd att inse skillnaden.

Någon tänder ljus i en svart ljusbärare.

Sinnesrogudstjänster i Tegs kyrka

Vi gör det enkelt, vi gör det tillsammans. 4/11, 10/11, 4/12.

Sinnesrogudstjänster i Umeå

Livsstegen – 12 steg för oss som vill hitta en ny väg

Nya grupper startas regelbundet. Livsstegen är ett självhjälpsprogram för oss alla som känner att livsproblem, stora som små, har gjort tillvaron komplicerad. Vi träffas i Tegs kyrka.

Du kanske också är intresserad av:

Retreat & meditation

Ett sätt att hämta mer kraft. Vart tog själen vägen? Du stillar ditt sinne, skapar ett inre lugn och utvecklar en förmåga att lättare hantera dina tankar och känslor.

Fira gudstjänst

Varje vecka firas gudstjänster runt om i Umeås kyrkor. Du är alltid välkommen! Under året infaller också många viktiga högtider i kyrkan.