Foto: Magnus Aronson

Livsberättargrupper

Livsberättargruppen är en mötesplats för dig i pensionsåldern eller äldre. Här får du dela erfarenheter ur det egna livet och tillsammans med andra prata om vad ett gott liv kan innebära. Gruppen träffas en gång i veckan under tio veckors tid.

Vi startar Livsberättargrupper kontinuerligt
så tveka inte att höra av dig!

Vissa grupper har redan ett utsatt startdatum, dem hittar du nedan (klicka på bilden/rubriken för att läsa mer). Sedan startar vi också nya grupper när minst fem personer anmält sig.

Livet - värt att dela

Du får dela erfarenheter ur det egna livet och tillsammans med andra prata om vad ett gott liv kan innebära. Gruppen på 5-8 personer träffas en gång i veckan under tio veckors tid.

• Hur var det när du var liten och växte upp?
  • Hur var din ungdomstid och ditt vuxenliv?
  • Hur är ditt åldrande?

Vi tar hjälp av foton, musik och avspänning för att öppna upp för minnen, tankar och känslor. Syftet är att hitta nya positiva förhållningssätt och att minska ofrivillig ensamhet. Fika ingår.

När? Vi startar en grupp när minst fem har anmält sig.
Var? I Mariakyrkan, Västerslättskyrkan eller på Umeå stads församlingsgård.

Det är Sveriges stadsmissioner som har utvecklat konceptet med livsberättargrupper.

Livsberättargrupp i Mariakyrkan

Torsdagar kl 13.30-15.30. En mötesplats för dig i pensionsåldern eller äldre där du får dela erfarenheter ur det egna livet och prata om vad ett gott liv kan innebära. Tio träffar, start 23 februari. Anmälan.

Några äldre sitter runt ett bord och spelar ett sällskapsspel med olikfärgade byggklossar som inte ska rasa.

Livsberättargrupp i Ersmarkskyrkan

Måndagar 12.30-15.00, tio träffar med start 31 januari. En mötesplats för dig i pensionsåldern eller äldre. Anmälan.

En man sitter och samtalar med några andra.

Livsberättargrupp på Backen

Fredagar kl 13.30-16 på Seniorboendet, Vårdhemsvägen 1. En mötesplats för dig i pensionsåldern eller äldre där du får dela erfarenheter ur det egna livet och prata om vad ett gott liv kan innebära. Tio träffar, start 3 mars. Anmälan.

Livsberättargrupp i Västerslättskyrkan

Tisdagar kl 13-15.30. En mötesplats för dig i pensionsåldern eller äldre där du får dela erfarenheter ur det egna livet och prata om vad ett gott liv kan innebära. Tio träffar, start 17 januari. Anmälan.

Du kanske också är intresserad av:

Två kvinnor sitter vid matbordet och pratar.

Träffas & umgås

Kyrkan har många mötesplatser både på dag- och kvällstid. Kom och träffa både nya och gamla vänner. Lyssna på föredrag och musik, umgås och ät eller fika tillsammans runt om i stan.

En hög med grönsaker, frukter och bröd ligger i ett fönster.

Äta tillsammans