Två kvinnor sitter vid matbordet och pratar.
Foto: Johannes Frandsen

Träffas & umgås

Kyrkan har många mötesplatser både på dag- och kvällstid. Kom och träffa både nya och gamla vänner. Lyssna på föredrag och musik, umgås och ät eller fika tillsammans runt om i stan.

Mötesplatser runt om i Umeå

I broschyren finns vårens mötesplatser för vuxna samlade tillsammans med en karta och kontaktuppgifter. Klicka på knappen för att läsa och ladda hem den i pdf-format. Den finns också som tryckt broschyr i alla våra kyrkor.

Läs broschyren här

Vill du veta mer?

Klicka på bilderna/rubrikerna nedan för att läsa mer om respektive verksamhet och vem du ska kontakta om du har frågor.

Blå träffen i Grisbackakyrkan

Onsdagar kl 18–20. Blå träffen är en öppen verksamhet för dig med eller utan funktionsnedsättningar. Vi använder enkla ord, bilder och tecken till stöd. Vårterminen pågår: 24/1–15/5.

Röd ballong på blå himmel

Blå fredag i Tegs kyrka

Varannan fredag kl 18–21 i Tegs församlingsgård. En öppen mötesplats för dig med funktionsvariation. Aktiviteter och fika med fredagskänsla. Vårterminen pågår: 26/1-31/5

Ett grönt löv. Ett kyrkfönster i bakgrunden.

Forumkvällar i Ersbodakyrkan

Torsdagar 25 januari–16 maj kl 18.00. Välkommen till Ersbodakyrkans forumkvällar där vi möter kultur, religion och mat i olika former.

Ett gäng kvinnor i olika åldrar och en kvinnlig diakon sitter i en soffa och skrattar tillsammans.

Hemgrupper i Carlskyrkan

Hemgrupperna är inte en verksamhet bland alla andra, de är själva hjärtat i Carlskyrkans arbete. Grupperna samlas i hemmen till gemenskap, samtal om livets frågor och bön.

Kafé NyFiket i Ålidhemskyrkan

Kafé Nyfiket är öppet tisdagar och onsdagar mellan 14.00 till 20.00. Kafé Nyfiket är en oas i vardagen. Slå dig ner, fika, läs, prata med andra eller bara vara. Terminen pågår 16/1 till 22/5.

Tre personer sitter och pratar runt ett bord. En av dem sitter i rullstol.

Med hela mig

Torsdagar jämna veckor kl 18.30-20 i Tegs kyrka. En samtalsgrupp om tro och liv för oss med fysiska funktionsnedsättningar/diagnoser. Vi delar gemenskap och samtalar om existentiella frågor, tro, liv och vardag, utifrån egna erfarenheter, bibeltexter och dikter. Ingen anmälan, kom när du vill och kan.

Närbild på två kaffekoppar på fat och hallongrottor.

Måndagsträffen i Ålidhemskyrkan

Måndagar kl 12–14. En mötesplats för daglediga med boksamtal, sittgympa, sång och fika. Träffen avslutas med andakt. Terminen pågår: 29/1 till 27/5.

Oberoende anhörig i Grisbackakyrkan

En torsdag i månaden kl 19–21. Temakvällar för dig som är oberoende anhörig till person med psykisk ohälsa och/eller missbruk. Välkommen till våra öppna kvällar där vi samtalar utifrån olika teman och dricker te tillsammans. Vårterminens träffar: 25/1, 22/2, 21/3, 18/4, 16/5, 13/6.

Onsdagsträffar med fika i Tavelsjö

Onsdagar kl 13, var fjärde vecka. Vi träffas i församlingsgården för fika, ett enklare program och andakt. Vårterminens datum är 7/2, 6/3 och 3/4.

På trappan

Fredagar kl 13.30-15.30 på Vasakyrkans trappa precis vid Vasaplan. Kom förbi och drick en kopp kaffe, te eller varm choklad och prata med någon en stund.

Sopplunch med program i Ersbodakyrkan

Vi börjar med andakt kl 12.00 som följs av att vi fikar en smörgås eller soppa och kaka. Sedan kommer en gäst och håller ett kort program.

Språkkafé i Ersbodakyrkan

Torsdagar kl 18.30–20.30. Vill du bli bättre på att prata svenska eller något annat språk? Det här är ett tillfälle för dig som vill träffa nya människor och mötas över språkgränser. Terminsstart 17 januari.

Tillsammansodling på Ersboda

Är du intresserad av odling och gemenskap? Kom och var med!

Tisdagskafé i Mariakyrkan

Tisdagar kl 13-14.30. Gemenskap, andakt, fika och omväxlande program. Vårterminen pågår 23 januari - 14 maj (Uppehåll 19/3 och 30/4).

En äldre person formar ett hjärta med fingrarna mot kameran.

Tisdagsträffar i Tegs kyrka

Tisdagar kl 13–15 udda veckor. Mötesplats för daglediga med olika program och mycket sång och musik. Vårterminen pågår: 16/1-21/5.

Några personer sitter runt ett bord och dricker kaffe.

Torsdagskafé - En oas i vardagen på Backen

Torsdagar kl 13–15, udda veckor. Kom till Paviljongen och fika, prata med andra, prova på hantverk eller lyssna på ett föredrag. Material och handledning finns. Ingen kostnad. Vi avslutar med andakt. Vårterminen pågår 1/2–25/4 utom skärtorsdag.

En stapel av hjärtformade våfflor på en tallrik, toppade med grädde och sylt.

Våffelkafé och öppen kyrka i Carlskyrkan

Måndagar – torsdagar kl 10-15 är kyrkan öppen. För dig som vill komma och sitta ner i vår foajé eller hitta en lugn pluggmiljö. Det finns kaffe och fikabröd med självservering, tidningar att läsa, leksaker för barnen, samtala gärna och tänd ljus i kyrkan. Onsdagar kl 13–15 är det våffelkafé, sista för våren är 10 maj. 

Närbild på höstsådd som börjat gro.

Växtplats Backen

Onsdagar kl 19–21, jämna veckor. Under våren bjuder vi in till olika temakvällar. Anmälan. Vårterminen startar 24/1

Vuxentid i Backens prästgård

Torsdagar kl 12–14.30, jämna veckor i Paviljongen vid Backens prästgård. En mötesplats med tema livskvalitet. Vi äter lunch tillsammans och sedan lyssnar vi på ett föredrag eller musik. Anmälan. Vårterminen startar 11/1.

Någon håller händerna runt en kaffekopp på bordet.

Öppet hus och missionsträffar i Grisbackakyrkan

Torsdagar kl 13–15, udda veckor. Träffar med olika programpunkter såsom föreläsningar, knep och knåp, pyssel samt körer eller andra musikaliska inslag. Några gånger per termin är det missionsträffar. Vi avslutar alltid med fika och andakt. Vårterminen pågår: 1/2–20/6.

Öppen stuga

Elva torsdagar kl 13-16 under februari och maj är Kyrkstugan vid Nydalasjön öppen för dig. Kom in en stund, köp enkelt fika och delta i samtal om du vill. Drop in!

Du kanske också är intresserad av:

En hög med grönsaker, frukter och bröd ligger i ett fönster.

Äta tillsammans

Kyrkan har många mötesplatser både på dag- och kvällstid. Kom och träffa både nya och gamla vänner. Lyssna på föredrag och musik, umgås och ät eller fika tillsammans runt om i stan.

Sjung i kör

Det finns vuxenkörer för alla typer av sångare. Har du sjungit länge eller alltid längtat efter att börja? Vill du sjunga varje vecka eller bara ibland? Det finns en kör för dig!