Träffas & umgås

Kyrkan har många mötesplatser både på dag- och kvällstid. Kom och träffa både nya och gamla vänner. Lyssna på föredrag och musik, umgås och ät eller fika tillsammans runt om i stan.

Tisdagar (och vissa måndagar) kl 11.00–12.00 i Tavelsjö församlingsgård. Vi inleder med andakt, fikar sedan tillsammans och pratar.

Andakter i Tavelsjö församlingsgård

___________________________________________________________

Blå Träffen i Grisbackakyrkan - nu på Youtube

Med anledning av Coronaviruset blir det inga fler fysiska träffar med Blå träffen i vår. Men vi ses på Youtube varje onsdag! ___________________________________________________________ Onsdagar kl 18.00–20.00. Blå Träffen är en öppen verksamhet för dig med eller utan funktionsnedsättningar. Vi börjar kvällen med en sångsamling och därefter kan du välja mellan olika roliga programpunkter. Kvällen avslutas med andakt och fika.

Fredagar jämna veckor kl 18.00–21.00. Öppet hus för dig med någon form av funktionsnedsättning, alltid med någon aktivitet. Kom och träffa nya och gamla polare i Tegs kyrkas källare!

Blå fredag i Tegs kyrka - INSTÄLLT

I Grisbackakyrkan. Välkommen till våra öppna kvällar där vi samtalar utifrån olika rubriker och dricker te tillsammans.

För dig som är oberoende anhörig till person med missbruk och/eller psykisk ohälsa.

Torsdagar kl 18.30-20.30. Du som går i årskurs 4–9, språkintroduktion, Komvux, gymnasiet eller SFI – Kom och få hjälp med din läxa! Ingen anmälan behövs.

Läxhjälp på Ersbodakyrkan

Torsdagar 18.30–20.30 på videolänk i Zoom. Vill du bli bättre på att prata svenska eller något annat språk? Det här är ett tillfälle för dig som vill träffa nya människor och mötas över språkgränser.

Språkkafé

Vill du umgås över en bit mat?

Kom efter jobbet, slipp matstök och slå dig ner vid dukat bord. Eller ta med dig ett handarbete och kom till hantverksstugan och ät soppa. Vissa tillfällen behöver du föranmäla dig till, andra inte. Klicka på respektive rubrik nedan och läs mer.

På grund av situationen med coronaviruset är sopplunchen inställd tills annat meddelas. Vi börjar med andakt kl 12.00 som följs av en god soppa för 50 kr och program kl 13.00 med till exempel sång eller föredrag. Startdatum hösten 2020 är planerat till 1 september.

Sopplunch i Ersbodakyrkan - Inställt!

En torsdag i månaden kl 12.00. Träff för daglediga med soppa, föredrag och gemenskap.

Sopplunch i Ersmarkskyrkan

Måndagar kl 11.30 serveras vegetarisk soppa till självkostnadspris. Andrum klockan 12.30-12.45. Ingen anmälan, kom när det passar.

Sopplunch och Andrum i Mariakyrkan-INSTÄLLT

Torsdagar udda veckor fram till den 7 maj. Vi serverar omsorgsfullt lagad, klimatsmart, vegetarisk mat som en del i vår hållbarhetssträvan. Anmälan.

Vardagsmiddag med stilla stund i Tegs kyrka - INSTÄLLT

På grund av situationen med coronaviruset är tacotorsdag inställt, vi firar istället en enkel gudstjänst tillsammans kl 17.30. Vårens datum: 30/1, 27/2, 12/3, 23/4 och 14/5

Tacotorsdag med mässa i Västerslättskyrkan

En tisdag i månaden kl 12.00–14.30 cirka, i Tavelsjö församlingsgård eller lägergården. Vi äter gott till självkostnadspris och umgås. Någon gästar oss med musik eller berättar något. Vi avslutar med kaffe och andakt.

Trivselträffar i Tavelsjö församlingsgård

En torsdag i månaden. Kom till färdiglagad mat och slipp stöket hemma i köket. Drop-in middag kl 16.30-18.00 och sedan en plusmeny med ett intressant föredrag kl 18.00-18.30.

Vardagmiddag med plusmeny i Ersmarkskyrkan