Två kvinnor sitter vid matbordet och pratar.
Foto: Johannes Frandsen

Träffas & umgås

Kyrkan har många mötesplatser både på dag- och kvällstid. Kom och träffa både nya och gamla vänner. Lyssna på föredrag och musik, umgås och ät eller fika tillsammans runt om i stan. Klicka på rubrikerna nedan för att läsa mer om respektive mötesplats.

Mötesplatser runt om i Umeå

I broschyren finns höstens mötesplatser samlade tillsammans med en karta och kontaktuppgifter. Klicka på knappen för att läsa och ladda hem den i pdf-format. Den finns också som tryckt broschyr i alla våra kyrkor.

Läs höstens broschyr här

Blå Träffen i Grisbackakyrkan

Onsdagar kl 18.00–20.00. Blå Träffen är en öppen verksamhet för dig med eller utan funktionsnedsättningar. Vi använder enkla ord, bilder och tecken till stöd.

Röd ballong på blå himmel

Blå fredag i Tegs kyrka

Varannan fredag kl 18-21 i Tegs församlingsgård. En öppen mötesplats för dig med funktionsvariation. Aktiviteter och fika med fredagskänsla.

Tre personer sitter och pratar runt ett bord. En av dem sitter i rullstol.

Med hela mig

Torsdagar jämna veckor kl 18.30-20 i Tegs kyrka. En samtalsgrupp om tro och liv för oss med fysiska funktionsnedsättningar/diagnoser. Vi delar gemenskap och samtalar om existentiella frågor, tro, liv och vardag, utifrån egna erfarenheter, bibeltexter och dikter. Ingen anmälan, kom när du vill och kan.

Mötesplats för daglediga i Tavelsjö

Tisdagar kl 10-12 i Tavelsjö församlingsgård, övre våningen (23/8-13/12)

Oberoende anhörig

Temakvällar för dig som är oberoende anhörig till person med psykisk ohälsa eller missbruk. Välkommen till våra öppna kvällar i Grisbackakyrkan där vi samtalar utifrån olika teman och dricker te tillsammans. Klicka här för att läsa mera!

Onsdagsandakt i Tavelsjö

Under hösten träffas vi varannan onsdag kl. 13 för ett enklare program och andakt. Vid några tillfällen serveras mat.

På trappan

Fredagar kl 13.30-15.30 på Vasakyrkans trappa precis vid Vasaplan. Kom förbi och drick en kopp kaffe, te eller varm choklad och prata med någon en stund.

Språkkafé

Torsdagar klockan 18.30–20.30 i Ersbodakyrkan. Vill du bli bättre på att prata svenska eller något annat språk? Det här är ett tillfälle för dig som vill träffa nya människor och mötas över språkgränser. Terminsstart 17 februari.

Tillsammansodling på Ersboda

Är du intresserad av odling och gemenskap? Kom och var med!

Tisdagskafé i Mariakyrkan

Tisdagar kl. 13-14.30. Gemenskap, andakt, fika och omväxlande program. Höstterminen pågår 13 september - 6 december.

Sopplunch med program i Ersbodakyrkan

Vi börjar med andakt kl 12.00 som följs av att vi fikar en smörgås eller soppa och kaka. Sedan kommer en gäst och håller ett kort program.

Vardagstankar i Mariakyrkan

Måndagar kl. 12.45-14.30. Vardagstankar, som är en mötesplats för vardagssamtal. Höstterminen pågår 12 september - 5 december.

Vuxentid i Backens prästgård

Torsdagar kl 12-14.30 i Paviljongen vid Backens prästgård. En mötesplats där vi äter lunch tillsammans och sedan lyssnar på ett föredrag eller musik. Anmälan enligt nedan - max 70 personer.

En bebis kryper mot ett babygym.

Öppet hus i Degernäs missionshus

Fredagar kl 10.00–12.30. En träffpunkt för barn med föräldrar i coronatider. Fika till minipris. Ta chansen att träffa och lära känna andra i Degernäs!

Någon håller händerna runt en kaffekopp på bordet.

Öppet hus och Missionsträffar

Öppet Hus och Missionsträffarna vänder sig till dig som är dagledig. Vi ses varannan torsdag (udda veckor) kl. 13-15.

Du kanske också är intresserad av:

En hög med grönsaker, frukter och bröd ligger i ett fönster.

Äta tillsammans

Sjung i kör

Det finns vuxenkörer för alla typer av sångare. Har du sjungit länge eller alltid längtat efter att börja? Vill du sjunga varje vecka eller bara ibland? Det finns en kör för dig!