Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon:+46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Militär själavård på Umeå garnison

Svåra situationer är en del av arbetet inom Försvarsmakten. En garnisonspastor från Svenska kyrkan i Umeå finns därför regelbundet på plats på Umeå garnison.

Att ställas inför ett riskfyllt uppdrag eller att vara med om en omskakande händelse kan väcka många tankar. Magnus Soräng, garnisonspastor och präst i Svenska kyrkan finns därför regelbundet på garnisonen för enskilda samtal, krisstöd, korum, konsultationer och kan även delta på övningar.

Garnisonspastorn finns även tillgänglig innan, under och efter en utlandstjänstgöring. Det gäller både som stöd för den enskilda soldaten och för anhöriga. Det sker bland annat genom att delta vid anhörigträffar under utlandstjänstgöringen och vara ett stöd till veteraner.

Inom Försvarsmakten har alla rätt att utöva sin tro oavsett trostillhörighet. Allt arbete inom den militära själavården utgår därför från den religiösa mångfald som finns i Sverige.

Magnus Soräng

Magnus Soräng

Svenska kyrkan i Umeå

Garnisonspastor