Ålidhemskyrkans exteriör karaktäriseras av den röda fasaden.
Foto: Historiska Hus

Vuxen i Ålidhemskyrkan

Vill du sjunga, meditera, samtala om livet eller vara med i någon av våra andra grupper? Här finns mer information och hur du anmäler dig.

Återkommande grupper och verksamheter

Torsdagsmeditationen flyttar ut digitalt. Torsdagar kl 18.30. I den tysta meditationen övar vi oss i inre och yttre stillhet. Ingen föranmälan och inga förkunskaper krävs.

Torsdagsmeditation i Ålidhemskyrkan - digital

11 April 2017, Stockholm, Sweden: Evening prayers in the Easter week, in the Skarpnäck Parish, Church of Sweden.

Completorium - Kvällsbön, digitalt

Under fyra söndagar kl 18.00 sjunger vi completoriet ur timmarnas bön via Zoom tillsammans.

Torsdagar kl 10.00. Avspänning, meditation och samtal. Ingen föranmälan.

Rofyllt i Ålidhemskyrkan - INSTÄLLT

Torsdagar kl 10.00. Avspänning, meditation och samtal. Ingen föranmälan.

Vi träffas för att med varsamma kroppsställningar, mjuka rörelser och medveten andning länkar samman kropp och sinne.

Kyrkyoga helt enkelt i Ålidhemskyrkan - INSTÄLLT

Körövningar är tillfälligt inställda, men vi umgås digitalt måndagar kl 18.30–19.30. En gospelkör för alla, oavsett sångvana. Repertoaren spänner från traditionell gospel till mer nutida arrangemang som lutar åt pop & soul. OBS! Inget intag av nya medlemmar Vt 2021 pga rådande omständigheter.

Bless Is More i Ålidhemskyrkan

Vi medverkar vid gudstjänster 2–3 gånger per termin och ger konserter ett par gånger per år.

Ålidhems kyrkokör i Ålidhemskyrkan - INSTÄLLT

080121: Canceled to minimize the spread of the corona virus. Wednesdays at 7–9 pm, Ålidhemskyrkan, Studentvägen 2.

Ålidhem International Church Choir - Starts September 2021, hopefully!

Testa Swapping!  Två gånger per termin brukar vi anordna klädbytardagar i Ålidhemskyrkan. Vi hoppas att vi ska kunna göra det snart igen när pandemin är över.

Swap 'til you drop – Klädbytardag!

Testa Swapping! Två gånger per termin brukar vi anordna klädbytardagar i Ålidhemskyrkan. Vi hoppas att vi ska kunna göra det snart igen när pandemin är över.

The Swedish Church in Umeå wants to be a place of faith and spiritual maturity, commitment, tranquility and gatherings, in the midst of everyday life.

Activities in English

Suomenkielinen toiminta/ Finskspråkig verksamhet

Onko kielesi suomi? Ruotsin kirkko Uumajassa tarjoaa suomenkielistä toimintaa. Täältä löydät tietoa. Pratar du finska? Här får du information om Svenska kyrkans finskspråkiga församlingsarbete i Umeå.

I förgrunden en orange-vit skylt med blå text krönt av ett kors framför två stenbyggnader. I bakgrunden delvis skogsbeklädd kulle insvept i soldis.

Tumaini betyder hopp

I över 40 år har Ålidhems församling haft en vänförsamling i Tanzania, Tumaini parish. Nu har Umeå tumainiförening bildats för att fortsätta arbetet och samla in pengar som kan förändra livet för många.

Nattvardskärlen i Ålidhemskyrkan

Gudstjänst i Ålidhemskyrkan

I vanliga fall firar vi gudstjänst varje söndag kl 11.00 och vardagsmässa onsdagar kl 18.30 i Ålidhemskyrkan. 28 februari och under mars månad firar vi istället gudstjänst via Zoom söndagar kl 11.00.