Ålidhemskyrkans exteriör karaktäriseras av den röda fasaden.
Foto: Historiska Hus

Vuxen i Ålidhemskyrkan

Vill du sjunga, meditera, samtala om livet eller vara med i någon av våra andra grupper? Här finns mer information och hur du anmäler dig.

Här kan öppna och ladda hem en PDF med samlad information kring de olika verksamheterna som hålls under hösten 2022. Du hittar PDF:en här =>

Återkommande grupper och verksamheter

Kafé NyFiket i Ålidhemskyrkan

Tisdagar och onsdagar kl 14.00-20.00 i Ålidhemskyrkan. Här kan du fika, läsa, prata med andra eller bara vara. Tisdag 6 december är kaféet stängt.

En grusväg mellan två åkrar. I vägkanten står en blå skylt med bokstaven M för mötesplats.

Katekumenatet- en vuxenväg till tro

Om du fick möjlighet att samtala om tro - vad skulle du fråga om? Om Gud finns - vad kan Gud ha för plats i ditt liv?

Någon läser ur en bibel och följer texten med fingret.

Lectio Divina i Ålidhemskyrkan

Tisdagar ojämna veckor kl 10.00-11.30 i Ålidhemskyrkan. Nio träffar under våren 2023.

Kontemplativ meditationsretreat

Lördag 26/11 kl 9.30-15.30, Ålidhemskyrkan - Att leva i Guds närvaro. En dag för dig som är mer van att meditera och som vill meditera längre och mer sammanhängande.

Torsdagsmeditation i Ålidhemskyrkan

Start 25/8! Torsdagar kl 18.00. I den tysta meditationen övar vi oss i inre och yttre stillhet. Ingen föranmälan och inga förkunskaper krävs.

Klasar av röda rönnbär.

Endagsretreat Backens kyrka

Lördag 15/10 kl 9.30-16.00. En dag i tystnad och stillhet där vi får ta en paus från vardagens stress och en möjlighet att bara vara.

Kyrkyoga helt enkelt i Ålidhemskyrkan

Start 5/9! Vi träffas måndagar för att med varsamma kroppsställningar, mjuka rörelser och medveten andning länkar samman kropp och sinne. Begränsat antal platser, anmälan.

Bless Is More i Ålidhemskyrkan

Terminsstart 19 september! Måndagar kl 18.30-20.00. En gospelkör för alla, oavsett sångvana. Repertoaren spänner från traditionell gospel till mer nutida arrangemang som lutar åt pop & soul.

Några ungdomar sitter på golvet med nothäften i händerna.

Ålidhem International Church Choir

Starts September 7th. Wednesdays at 7.30–9 pm, Ålidhemskyrkan, Studentvägen 2.

Ålidhems kyrkokör i Ålidhemskyrkan

Vi medverkar vid gudstjänster 2–3 gånger per termin och ger konserter ett par gånger per år.

Nattvardskärlen i Ålidhemskyrkan

Gudstjänst i Ålidhemskyrkan

Välkommen att fira gudstjänst i Ålidhemskyrkan!

I förgrunden en orange-vit skylt med blå text krönt av ett kors framför två stenbyggnader. I bakgrunden delvis skogsbeklädd kulle insvept i soldis.

Umeå tumainiförening

Tumaini betyder hopp. I över 40 år har Ålidhems församling haft en vänförsamling i Tanzania, Tumaini parish. Umeå tumainiförening bildades för att fortsätta arbetet och samla in pengar som kan förändra livet för många.

Swap 'til you drop – Klädbytardag!

Testa Swapping! Sedan 2012 har Ålidhemskyrkan anordnat klädbytardagar som ett konkret sätt att vara en del av omställningen till ett mer hållbart samhälle för både natur och människor.

Activities in English

The Swedish Church in Umeå wants to be a place of faith and spiritual maturity, commitment, tranquility and gatherings, in the midst of everyday life.

Suomenkielinen toiminta/ Finskspråkig verksamhet

Onko kielesi suomi? Ruotsin kirkko Uumajassa tarjoaa suomenkielistä toimintaa. Täältä löydät tietoa. Pratar du finska? Här får du information om Svenska kyrkans finskspråkiga församlingsarbete i Umeå.