Ålidhemskyrkans exteriör karaktäriseras av den röda fasaden.
Foto: Historiska Hus

Vuxen i Ålidhemskyrkan

Vill du sjunga, meditera, samtala om livet eller vara med i någon av våra andra grupper? Här finns mer information och hur du anmäler dig.

Vill du veta mer?

Klicka på bilderna/rubrikerna nedan för att läsa mer om respektive verksamhet och vem du ska kontakta om du har frågor.

Kafé NyFiket

Kafé NyFiket i Ålidhemskyrkan

Kafé Nyfiket är en oas i vardagen. Slå dig ner, fika, läs, prata med andra eller bara vara. Öppet tisdagar kl 14.00 till 20.00 och onsdagar kl 16.00-20.00 från 17 september till 4 december (utom 8-9 oktober).

Umgås och fördjupning

Närbild på två kaffekoppar på fat och hallongrottor.

Måndagsträffen i Ålidhemskyrkan

Måndagar kl 12–14. En mötesplats för daglediga med boksamtal, sittgympa, sång och fika. Träffen avslutas med andakt. Varje måndag från 9 september till 2 december.

Torsdagsmeditation i Ålidhemskyrkan

Torsdagar kl 18. I den tysta meditationen övar vi oss i inre och yttre stillhet. Ingen föranmälan och inga förkunskaper krävs. Varje torsdag från 22 augusti till 28 november.

Jourhavande präst pratar i mobiltelefon med bibeln uppslagen framför sig.

Steg för steg – Bibelsamtal från A till Ö - digital

Tisdagar kl 18.30-20, jämna veckor. En vandring orden runt, i sällskap med Bibeln, våra tankar och erfarenheter av livet och den kristna tron. Under våren 2024 tar bibelsamtalen en paus, återupptas under hösten 2024.

Orden om livet i Ålidhemskyrkan

Tisdagar kl 18.30, ojämna veckor. En samtalsgrupp om livets stora frågor. Första tillfället 24 september och sista 3 december.

En grusväg mellan två åkrar. I vägkanten står en blå skylt med bokstaven M för mötesplats.

Katekumenatet- en vuxenväg till tro

Om du fick möjlighet att samtala om tro - vad skulle du fråga om? Om Gud finns - vad kan Gud ha för plats i ditt liv?

Körer

Bless Is More i Ålidhemskyrkan

Måndagar kl 18.30–20.00. En gospelkör för alla, oavsett sångvana. Repertoaren spänner från traditionell gospel till mer nutida arrangemang som lutar åt pop & soul. Anmälan. Varje måndag från 2 september till 2 december.

Ålidhems kyrkokör

Vi medverkar vid gudstjänster 2–3 gånger per termin och ger konserter ett par gånger per år. Anmälan. Körövning varje torsdag från 12 september till 19 december (utom 31 oktober).

Verksamhet på engelska

Activities in English

The Swedish Church in Umeå wants to be a place of faith and spiritual maturity, commitment, tranquility and gatherings, in the midst of everyday life.

Verksamhet på finska

Suomenkielinen toiminta/ Finskspråkig verksamhet

Onko kielesi suomi? Ruotsin kirkko Uumajassa tarjoaa suomenkielistä toimintaa. Täältä löydät tietoa. Pratar du finska? Här får du information om Svenska kyrkans finskspråkiga församlingsarbete i Umeå.

Suomenkielinen kuoro / Finska kören i Ålidhemskyrkan

Måndagar/maanantaisin kl 18–19.30. Haluatko laulaa suomalaisia lauluja? Tuletko Suomesta tai haluatko kenties oppia suomea? Vill du sjunga finska sånger? Kommer du från Finland, eller vill lära dig lite finska? Vårterminen pågår: 15/1 till 27/5. Kevätkausi 9.1-4.6.

Nattvardskärlen i Ålidhemskyrkan

Gudstjänst i Ålidhemskyrkan

Välkommen att fira gudstjänst i Ålidhemskyrkan!

Swap 'til you drop – Klädbytardag!

Förnya din garderob genom swapping istället för shopping! Höstens datum är ännu inte spikade. Hitta kläder som du inte längre behöver eller vill ha, vi tar emot allt som är helt och rent. För varje inlämnat plagg får du en tillgodobiljett som du sedan kan byta mot ett nytt plagg.

Rättvisebutiken Fönstret i Ålidhemskyrkan

Öppet söndagar mellan 11-14. Köp presenter och varor från Fairtrade som gör gott på många sätt i rättvisebutiken Fönstret i Caférummet. Här kan du köpa varor som kaffe, te, choklad och bruksvaror från olika delar av världen.

I förgrunden en orange-vit skylt med blå text krönt av ett kors framför två stenbyggnader. I bakgrunden delvis skogsbeklädd kulle insvept i soldis.

Umeå tumainiförening

Tumaini betyder hopp. I över 40 år har Ålidhems församling haft en vänförsamling i Tanzania, Tumaini parish. Umeå tumainiförening bildades för att fortsätta arbetet och samla in pengar som kan förändra livet för många.