Gudstjänst hemma

Varje söndag kl 11. Du som inte kan komma till gudstjänsten i kyrkan – så här kan du fira hemma istället.

Varje söndag kl 11.00 kan du se en förinspelad gudstjänst här på sidan.
De ligger kvar så du kan även se dem senare eller igen om du vill.

Längre ner på sidan finns fler sätt att fira gudstjänst eller lyssna på en andakt.

Söndagen den 6 september blir det ingen förinspelad gudstjänst. Passa på att se om en av dina favoriter istället så läggs det upp en ny den 13 september.

Medan de var på väg gick han in i en by, och en kvinna som hette Marta bjöd honom hem till sig. Hon hade en syster vid namn Maria, som satte sig vid Herrens fötter och lyssnade till hans ord. Predikan och sång av Magnus Soräng. Musik och sång av Jenny Lindberg och kör av medarbetare i Umeå lands församling med gästspel av Kyrkoherde Lena Fagéus.

Söndag 20 september - Femtonde söndagen efter trefaldighet

Liksom du har sänt mig till världen, har jag sänt dem till världen, och för deras skull helgar jag mig till ett offer, för att också de skall helgas genom sanningen. Men inte bara för dem ber jag utan också för alla som genom deras ord tror på mig. Predikan av Christofer Sjödin och musik av Emma Örnberg.

Söndag 13 september - Fjortonde söndagen efter trefaldighet

Se den sista gudstjänsten i Böleängskyrkan som firades söndagen den 30 augusti kl 11.00. Tolfte söndagen efter trefaldighet.

30 augusti - Gudstjänst med avsakralisering

Under sommaren håller präster i Svenska kyrkan i Umeå i egna inspelade sommarandakter/gudstjänster och gör det på sitt eget sätt. Denna söndag predikar Mattias Winblad von Walter i Ersbodakyrkan.

Söndag 23 augusti - Elfte söndagen efter trefaldighet

Under sommaren håller präster i Svenska kyrkan i Umeå i egna inspelade sommarandakter/gudstjänster och gör det på sitt eget sätt. Denna söndag predikar Liza L Lundqvist och musiker är Erik Wäcklén i Umeå stads kyrka.

Söndag 16 augusti - Tionde söndagen efter trefaldighet

Under sommaren håller präster i Svenska kyrkan i Umeå i egna inspelade sommarandakter/gudstjänster och gör det på sitt eget sätt. Denna söndag predikar Mattias Winblad von Walter i Ersmarkskyrkan.

Söndag 9 augusti - Nionde söndagen efter trefaldighet

Under sommaren håller präster i Svenska kyrkan i Umeå i egna inspelade sommarandakter/gudstjänster och gör det på sitt eget sätt. Denna söndag predikar Kyrkoherde Lena Fagéus. Musiker är Peter Degerfeldt, Mia Nordholm, Kjell Fagéus och Pelle Bertilsson.

Söndag 2 augusti - Åttonde söndagen efter trefaldighet

Under sommaren håller präster i Svenska kyrkan i Umeå i egna inspelade sommarandakter/gudstjänster och gör det på sitt eget sätt. Denna söndag predikar Anders Sandberg på Ersmarksberget.

Söndag 26 juli - Kristi förklarings dag

Under sommaren håller präster i Svenska kyrkan i Umeå i egna inspelade sommarandakter/gudstjänster och gör det på sitt eget sätt. Denna söndag predikar Kyrkoherde Lena Fagéus utomhus i ur och skur. Musiker är Peter Degerfeldt, Mia Nordholm, Kjell Fagéus och Pelle Bertilsson.

Söndag 19 juli - Sjätte söndagen efter trefaldighet

Under sommaren håller präster i Svenska kyrkan i Umeå i egna inspelade sommarandakter/gudstjänster och gör det på sitt eget sätt. Denna söndag predikar Anders Sandberg utomhus.

Söndag 12 juli - Apostladagen

Fler sätt för dig som vill fira gudstjänst hemma

Se en gudstjänst från någon annan del av landet via den gemensamma kalendern, titta på en kort videoandakt utifrån kommande söndags texter, lyssna på radio eller håll en egen andakt hemma.

Här finns också musikandakter från Umeå stads kyrka och i facebookflödet en bit ner finns lunchandakter från samma kyrka.

Tillsammans håller vi vår gudstjänstfirande gemenskap levande och närvarande — men på ett annat sätt och på olika platser.