Gudstjänst hemma

Fira andakt här varje söndag kl 10. Andakterna kommer från Umeå, Vännäs-Bjurholm, Bygdeå, Nordmaling, Holmsund, Sävar-Holmön och Hörnefors.

Alla andakter och gudstjänster ligger kvar i ett år så du kan se dem senare eller igen om du vill. Längre ner på sidan finns fler sätt att fira gudstjänst eller lyssna på en andakt. 

Söndag 24 september - Sextonde söndagen efter trefaldighet

Medan han ännu talade kom det bud till synagogföreståndaren från hans hem: ”Din dotter är död. Du skall inte besvära Mästaren längre”. En predikan från 2021 av Gun-Marie Spett Lindgren. Dagens bön och textläsning av Ingrid Hammarberg, numera präst i Bygdeå församling. Musik av Maria Axell och kör av nuvarande och gamla medarbetare i Umeå landsförsamling, med gästspel av Lena Fagéus, kyrkoherde i Svenska kyrkan i Umeå.

Söndag 17 september - Femtonde söndagen efter trefaldighet

Välkommen denna söndag att delta i en andakt med Ellen Kling Örestig, pedagog i Tegs församling i Umeå. Kantor Richard Öberg står för musiken och spelar på pianot Gymnopedie nr 3 och Gymnopedie nr 1 av Erik Satie.

Söndag 10 september - Fjortonde söndagen efter trefaldighet

Denna söndag firar andakt med Ingrid Hammarberg, präst i Bygdeå församling som pratar om hennes fascination av naturen och fram för allt trädet. Enheten av Kristus som är söndagens tema kan liknas vid ett träd. Kristus som stammen, med rötterna, med näringen. Och vi människor som är de darrande grenarna som sträcker oss ut åt olika håll. Vi får också lyssna till psalm 29 "Kärlek från vår Gud" med Ingrid, Andreas Öberg, kyrkomusiker och Anna Forslund, kantor. Sjung gärna med om du har en psalmbok i närheten.

Söndag 3 september - Trettonde söndagen efter trefaldighet

Söndagens andakt är inspelad i Tegs kyrka tillsammans med Maria Häggström Pettersson, präst i Tegs församling där hon pratar om temat medmänniskan och predikar kring evangelietexten Matteus 7:12, även kallad "den gyllende regeln". Vi får även lyssna när Anders Winterstam, musiker spelar psalm 96, Öppna mig för din kärlek och avslutar med stycket "Allegretto con moto" av Bror Beckman.

Söndag 27 augusti - Tolfte söndagen efter trefaldighet

Söndagens andakt är från ett par år tillbaka med Sven-Bertil Grahn från Ålidhems församling som spelat in sin andakt med riktig sommar i bakgrunden. Sven-Bertil pratar om våra gåvor och svagheter och sjunger även psalmen 45, Jesus för världen givit sitt liv. Sjung gärna med!

Fler sätt för dig som vill fira gudstjänst hemma

Du kan fira en enkel gudstjänst hemma, titta på korta videoandakter utifrån kommande söndags texter under En minut liv, musikandakter från Umeå stads kyrka eller lyssna till Sveriges radios andakter och gudstjänster. 

Du kan också se gudstjänster från andra delar av landet via den gemensamma kalendern, klicka på Digitala gudstjänster och evenemang i Svenska kyrkan.

Knäppta händer med grönmålade naglar.

Fira en enkel gudstjänst hemma

Om du inte kan eller vill fira gudstjänst i kyrkan, kan du fira en gudstjänst hemma. Det blir inte samma sak, men det blir bra.

Musikandakter

från Umeå stads kyrka.

Andakter

Här finns inspelade andakter från Sjukhuskyrkan på Norrlands universitetssjukhus för dig som inte kan komma till kyrkan eller bara vill ha några minuters ro och eftertanke.

En minut liv

Andakt i videoformat om söndagens tema med medarbetare från Svenska kyrkan i Umeå plus ett par gäster

En person sitter i en soffa med sin dator i knät och följer en digital gudstjänst.

Digitala gudstjänster och evenemang

Många församlingar sänder gudstjänster och andra evenemang på webben. I vår gemensamma kalender hittar du sändningarna. Du kan också se eller höra en del av våra gudstjänster via SVT eller Sveriges radio.

Morgonandakt i P1

Morgonandakten är en start på dagen för den som är andligt intresserad. Den tar upp existentiella frågeställningar som på djupet berör och engagerar.

Radiogudstjänst i P1

Lyssna till gudstjänster från olika kyrkor och samfund runt om i landet.

Alla bibeltexter i de inspelade gudstjänsterna är hämtade ur Bibel 2000 © Svenska Bibelsällskapet