Gudstjänst hemma

Varje söndag kl 11 kan du här på webben se en gudstjänst från någon av Umeås kyrkor. Det finns också andra sätt hur du kan fira gudstjänst hemma.

Varje söndag kl 11.00 kan du se en förinspelad gudstjänst här på sidan.
De ligger kvar så du kan även se dem senare eller igen om du vill.

Längre ner på sidan finns fler sätt att fira gudstjänst eller lyssna på en andakt.

Välkommen att fira gudstjänst i Mariakyrkan. Predikan av Elisabet Renström. Musik av Björn Malmehed och Carina Byström Nuft med kör bestående av medarbetare i Mariakyrkan. Textläsning och bön av Angelica Martzell och Carina Byström Nuft.

Söndag 29 november - Första söndagen i advent

Välkommen att fira gudstjänst i Mariakyrkan. Predikan av Maria Lundgren. Musik av Björn Malmehed och Carina Byström Nuft med kör bestående av medarbetare i Mariakyrkan. Textläsning och bön av Carola Malmehed och Carina Byström Nuft.

Söndag 22 november - Domsöndagen

Välkommen att fira gudstjänst med Blå träffen och Blå konfa. Predikan av Kristin Lundgren och Moa Beak. Musik av Erik Wäcklén och sång av Lovisa Napp, My Samuelsson, Hanna Otten och Johannes Flod.Textläsning och bön av Ulrika, Maria och Volker.

Söndag 15 november - Söndagen före domssöndagen

Vi har lärt oss i lagen att Messias stannar för alltid. Hur kan du då säga att Människosonen ska bli upphöjd? Vem är denna Människoson?Predikan av Moa Beak, Hanna Wännman och Matilda Askenstam. Inledningsord av Freja Sandström, textläsning av Elsa Fenander och musik av Erik Wäcklén.

Söndag 8 november - 22 söndagen efter trefaldighet

Men kanske är det trots allt så att evigheten är viktig, även för oss i tiden. Kristen tro är rätt upptagen av just tid. Kyrkan lever liksom i det förflutna, i det närvarande och i framtiden. Det är i det sammanhanget som himlen kommer till sin rätt. Predikan av Mattias Winblad von Walter, musik och sång av Marta Bäckman och Emmeli Karlsson Lundmark.

Söndag 1 november - Söndagen efter alla helgons dag

För idag står helgonen som tema. Denna dag när våra kyrkogårdar blir till hav av ljus som tänds till minne av våra bortgångna anhöriga. Våra liv sätts i ljuset av vår egen dödlighet.  Predikan av Emmeli Karlsson Lundmark och sång av Ersbodakören.

Lördag 31 oktober - Alla helgons dag

Att Jesus kommer till sin hembygd, den plats han vuxit upp och där man skulle kunna anta att han tas emot med öppna armar bland släkt, gamla vänner och bekanta och att han där skulle kunna känna sig särskilt trygg och lyssnad på. Men det blir ju snarare tvärtom. Predikan av Johannes Nord. Dagens bön, textläsning och sång av Josefin Hansdotter Nyström och musik av Anders Winterstam.

Söndag 25 oktober - Tjugonde söndagen efter trefaldighet

Söndag 18 oktober - Nittonde söndagen efter trefaldighet

Några dagar senare kom han tillbaka till Kafarnaum och det blev känt att han var hemma. Det samlades så mycket folk att inte ens platsen utanför dörren räckte till längre, och han förkunnade ordet för dem. Predikan av Johannes Nord. Dagens bön, textläsning och sång av Josefin Hansdotter Nyström och musik av Anders Winterstam.

Vad gör vi med vår glädje och tacksamhet?  När tillvaron öppnar sig och vi ser sammanhangen i ett klarare ljus. När vi anar att Jesus och umgänget med honom leder oss in i ett större sammanhang. Predikan av Lars-Martin Nygren, präst i Tegs församling och musik av Per Wållberg.

Söndag 11 oktober - Tacksägelsedagen

Vad gör vi med vår glädje och tacksamhet? När tillvaron öppnar sig och vi ser sammanhangen i ett klarare ljus. När vi anar att Jesus och umgänget med honom leder oss in i ett större sammanhang. Predikan av Lars-Martin Nygren, präst i Tegs församling och musik av Per Wållberg.

Se tidigare gudstjänster på Vimeo

Fler sätt för dig som vill fira gudstjänst hemma

I många av kyrkorna runt om i Umeå kan du vara med och fira gudstjänst via Facebook eller Zoom, du hittar dem i kalendern nedan.

Du kan också se en gudstjänst från någon annan del av landet via den gemensamma kalendern, klicka på Digitala gudstjänster och evenemang i Svenska kyrkan.

Du kan fira en enekl gudstjänst hemma, titta på korta videoandakter utifrån kommande söndags texter under En minut liv, musikandakter från Umeå stads kyrka eller lyssna till Sveriges radios andakter och gudstjänster.

Tillsammans håller vi vår gudstjänstfirande gemenskap levande och närvarande — men på ett annat sätt och på olika platser.