Gudstjänst hemma

Varje söndag kl 11. Du som inte kan komma till gudstjänsten i kyrkan – så här kan du fira hemma istället.

Varje söndag kl 11.00 kan du se en förinspelad gudstjänst här på sidan.
De ligger kvar så du kan även se dem senare eller igen om du vill.

Längre ner på sidan finns fler sätt att fira gudstjänst eller lyssna på en andakt.

Under sommaren håller präster i Svenska kyrkan i Umeå i egna inspelade sommarandakter/gudstjänster och gör det på sitt eget sätt. Denna söndag predikar Liza Lundkvist och musik av Erik Wäcklén.

Söndag 5 juli - Fjärde söndagen efter trefaldighet

Sonens viktigaste steg var att efter insikten agera, att ta tag i det och gå  hem igen. Där brister vi också ofta i, vi vet vad som behöver göras ,hur vi ska leva, vad vi ska äta, för vår hälsa, vad vi behöver för vår värld, vem och vad vi behöver prata med och reda ut saker med, för vår frid, Predikan av Mats Bohman, förbön och textläsning av Sara Sandström och musik av Anette Olsson.

Söndag 28 juni - Tredje söndagen efter trefaldighet

Berättelsen om Johannes döparen börjar hos den gamle prästen Sakarias och hans hustru Elisabeth. De börjar bli gamla, de är barnlösa, men så möts de av en ängel och får veta att de ska få ett barn och ge honom namnet Johannes, som betyder Gud är nådig. Predikan av Sanna Bergamark och My Jonsson, förbön och textläsning av Jenny Aronsson, sång av My Jonsson och musik av Richard Öberg.

Söndag 21 juni - Den helige Johannes döparens dag

Jesus sade: Jag är världens ljus. Den som följer mig ska inte vandra i mörkret utan ha livets ljus. Dopet är en inbjudan att följa Jesus. Därför får den som döps ett ljus som en påminnelse om att Gud finns med i livet. Predikan av Maria Häggström Pettersson, bön av Kersti Sundqvist, sång av Erik Grahn och musik av Maria Grahn.

Söndag 14 juni - Första söndagen efter trefaldighet

Helig trefaldighets dag kallas också missionsdagen. Så som lärjungarna sändes ut att leva så har vi också ett uppdrag att leva i världen och delta i Guds arbete för en helad värld. Dialogpredikan av Christina Hultdin och Sajad Babakhani, textläsning och sång av Therese Hamrén, bön av Elin Broadhall och Habib Hamdard och musik av Maria Grahn.

Söndag 7 juni - Heliga trefaldighets dag

Dagens gudstjänst kommer från Ålidhemskyrkan. Pingsten är kyrkans tredje stora helg vid sidan av jul och påsk. Den är den heliga Andens högtid. Anden är Guds osynliga närvaro bland oss människor. Predikan av Susanne Dahl, textläsning och sång av Emma Örnberg och musik av Gustaf Lundell.

Söndag 31 maj - Pingstdagen

Dagens gudstjänst kommer från Ålidhemskyrkan. Pingsten är kyrkans tredje stora helg vid sidan av jul och påsk. Den är den heliga Andens högtid. Anden är Guds osynliga närvaro bland oss människor. Predikan av Lina Gullbrand, musik och sjungen förbön av Emma Örnberg och textläsning och sång av Lovisa Jakobsson.

Söndag 24 maj - Söndag före pingst

Välkommen till Gökotta från Kyrkstugan vid Nydalasjöns strand. På Kristi himmelsfärds dag steg Jesus upp till himlen och lämnade tillvaron på jorden. Predikan av Christofer Sjödin. Lena Nilsson jojkar, Jenny Lundström kular och Moa Lundström spelar klarinett.

Torsdag 21 maj - Kristi himmelsfärds dag

Bönen är trons språk, hjärtats samtal med Gud. Bönsöndagen har bönen i fokus. Temat för Bönsöndagen är såklart "Bönen". Predikan av Johannes Nord. Bön och sång av Josefin Nyström och musik av Anders Winterstam.

Söndag 17 maj - Bönsöndagen

Påsken är kyrkans största helg. Temat för den femte söndagen i påsktiden är "Att växa i tro". Predikan av Lisa Tegby, sång av Ingemar Grahn och Ingrid Hammarberg och musik av Maria Axell.

Söndag 10 maj - Femte söndagen i påsktiden

Fler sätt för dig som vill fira gudstjänst hemma

Se en gudstjänst från någon annan del av landet via den gemensamma kalendern, titta på en kort videoandakt utifrån kommande söndags texter, lyssna på radio eller håll en egen andakt hemma.

Här finns också musikandakter från Umeå stads kyrka och i facebookflödet en bit ner finns lunchandakter från samma kyrka.

Tillsammans håller vi vår gudstjänstfirande gemenskap levande och närvarande — men på ett annat sätt och på olika platser.