Gudstjänst hemma

Fira andakt här varje söndag kl 10. Andakterna kommer från Umeå, Vännäs-Bjurholm, Bygdeå, Nordmaling, Holmsund, Sävar-Holmön och Hörnefors.

Alla andakter och gudstjänster ligger kvar i ett år så du kan se dem senare eller igen om du vill. Längre ner på sidan finns fler sätt att fira gudstjänst eller lyssna på en andakt.

Söndag 20 november – Domssöndagen

Denna söndag får vi fira söndagsandakt i Carlskyrkan med Mats Bohman, präst och tillsammans med Elsa Rydin på piano sjunger de psalm 285, Det finns djup i Herrens godhet och en gammal gospellåt, Soon and very soon skriven av Andrae Crouch. Temat för söndagen är Kristi återkomst.

Söndag 13 november – Söndagen före domssöndagen

Denna söndag får vi fira söndagsandakt i Nordmalings kyrka med Eva Branzell, vikarierande kyrkoherde i Nordmalings församling. Vi får även höra Daniel Lundström spela en improvisation på psalm 256, Var inte rädd, på piano och Urban Lundström framföra psalm 716, Namnet Jesus aldrig mister. Sjung gärna med! Temat för söndagen är Vaksamhet och väntan.

Söndag 6 november – Söndagen efter alla helgons dag

Denna söndag får vi fira söndagsandakt i Backens kyrka med Ingemar Gran, diakon i Umeå landsförsamling och på piano och sång Maria Axéll. Vi får lyssna till Så här tror jag blommornas skapare gör och Psalm 172, De skall gå till den heliga staden. Temat för söndagen är Vårt evighetshopp.

Söndag 30 oktober - Tjugonde söndagen efter trefaldighet

Denna söndag får vi fira söndagsandakt i ett höstigt Stöcke, söder om Umeå med Joel Hultdin, präst i Umeå stadsförsamling. Vi får även lyssna till psalm 791, Du vet väl om att du är värdefull, med Joel och Nathalie Forssell Hultdin på piano.

Söndag 23 oktober - Nittonde söndagen efter trefaldighet

Denna söndag får vi fira söndagsandakt med Vännäs församling i Johanneskyrkan med Kim Rehnman. Vi får även lyssna till psalmsång på nord- och sydsamiska med sång av Kim, Annelie Bäck, Lars-Erik Åström och Britt-Mari Hörnqvist som även spelar piano.

Se tidigare gudstjänster på Vimeo

Fler sätt för dig som vill fira gudstjänst hemma

Du kan fira en enkel gudstjänst hemma, titta på korta videoandakter utifrån kommande söndags texter under En minut liv, musikandakter från Umeå stads kyrka eller lyssna till Sveriges radios andakter och gudstjänster.

Du kan också se gudstjänster från andra delar av landet via den gemensamma kalendern, klicka på Digitala gudstjänster och evenemang i Svenska kyrkan.

Knäppta händer med grönmålade naglar.

Fira en enkel gudstjänst hemma

Om du inte kan eller vill fira gudstjänst i kyrkan, kan du fira en gudstjänst hemma. Det blir inte samma sak, men det blir bra.

Musikandakter

från Umeå stads kyrka.

Andakter

Här finns inspelade andakter från Sjukhuskyrkan på Norrlands universitetssjukhus för dig som inte kan komma till kyrkan eller bara vill ha några minuters ro och eftertanke.

En minut liv

Andakt i videoformat om söndagens tema med medarbetare från Svenska kyrkan i Umeå plus ett par gäster

Person tittar på livesändning från gudstjänst hemifrån soffan.

Digitala gudstjänster och evenemang

Många församlingar sänder gudstjänster och andra evenemang på webben. I vår gemensamma kalender hittar du sändningarna. Du kan också se eller höra en del av våra gudstjänster via SVT eller Sveriges radio.

Morgonandakt i P1

Morgonandakten är en start på dagen för den som är andligt intresserad. Den tar upp existentiella frågeställningar som på djupet berör och engagerar.

Radiogudstjänst i P1

Lyssna till gudstjänster från olika kyrkor och samfund runt om i landet.

Alla bibeltexter i de inspelade gudstjänsterna är hämtade ur Bibel 2000 © Svenska Bibelsällskapet