Foto: Lina Eriksson

Röbäcks kyrkogård

I Röbäck mellan höga tallar ligger Umeås yngsta kyrkogård. Här finns enskilda gravplatser, minneslund, askgravlund och ett kapell.

Röbäcks kyrkogård är Umeås nyaste kyrkogård. Den anlades på 1970-talet och har karaktär av skogskyrkogård med tall- och granskog. I och mellan gravområdena är det omväxlande skogsmark och gräsytor.

I framtiden kommer troligen Röbäcks kyrkogård att bli Umeås största. Nu finns här cirka 900 gravplatser, en minneslund och en askgravlund. Det finns ett katolskt område och ett område för bahai. Det planeras även för ett muslimskt område.

Begravningskapellet heter Röbäcks kapell och har plats för 100 personer.

Under hösten 2018 delades Röbäcks kyrkogård in i kvarter för att det skulle bli enklare att hitta på kyrkogården. Det medförde att alla gravar fick ett nytt gravnummer. Alla gravrättsinnehavare fick därför hem ett brev med information och även ett nytt gravbrev.

Gravskick på Röbäcks kyrkogård

• Kistgravar
  • Urngravar
  • Askgravlund
  • Minneslund

Läs mer om gravskick och gravrätt ->

• Parkeringsplatser finns
  • Toalett för besökare till kyrkogården nås via glasgången på baksidan av kapellet.  Öppen vardagar 7-16.
  • Vissa gångar är grusade

Hitta Till Röbäcks kyrkogård & kapell

Röbäcks kyrkogård & kapell
Riksvägen 134
904 40 Röbäck

E-post Röbäcks kyrkogård

Boka tid för gravsättning eller för att se ut en grav:
090-200 25 85 (telefontid vardagar 9-11)

Beställ gravskötsel här ->

Övriga frågor:
Kontakta kyrkogårdsexpeditionen (se nedan)

Koordinater
Latitud 63.79748
Longitud 20.1996
Klicka här för att se en karta>

Kyrkogårdsexpeditionen

Telefon 090-200 25 20 (helgfria vardagar 10-12 och 13-14.30)
E-post umea.kyrkogardsexp@svenskakyrkan.se

Besökstid 10-12 och 13-14.30 (helgfria vardagar)

För att minska smittorisk tar vi endast emot tidsbokade besök. Ring eller mejla för tidsbokning.

Postadress Kyrkogårdsexpeditionen, Box 525, 901 10 Umeå
Besöksadress Östra Esplanaden 9, 2 tr.

Se dig omkring på Röbäcks kyrkogård

Genom att klicka på bilden nedan kommer du till en sida där du kan navigera mellan olika panoramabilder från Röbäcks kyrkogård. Det går att snurra runt 360 grader och zooma in för att titta närmare. Bilderna är tagna i augusti 2020.

Se dig omkring på kyrkogården i 360 grader. Klicka på bilden för att komma till en karta över kyrkogården. Foto: Queen media