Svenska kyrkans familjerådgivning

Familjerådgivningen erbjuder samtal för par, familjer och enskilda över 18 år. Just nu kan vi tyvärr inte ta emot fler för samtal. Kön är så lång att vi måste stänga tidbokningen tills vidare.

Ni som redan står i kö har kvar er köplats och blir kallade när det är er tur. Vi hoppas kunna öppna tidsbokningen igen under våren 2023.

Samtalen kan handla om relationssvårigheter, hur man kan leva som par tillsammans på ett bättre sätt, om man har konflikter eller om man behöver bearbeta en skilsmässa.

Det kan också handla om tro och existentiella frågor som uppstår i samband med svårigheter i relationen.

Ibland kan det handla om att hantera en skilsmässa på bästa sätt, inte minst med tanke på barnen.

Tystnadsplikt

Vi som arbetar på familjerådgivningen har tystnadsplikt och vi för inga journaler. Du kan få vara helt anonym om du vill det.

Vårt upptagningsområde

• Svenska kyrkan i Umeå
  • Bygdeå - Robertsfors församling
  • Holmsunds församling
  • Sävar-Holmöns församling
  • Vindelns församling
  • Hörnefors församling
  • Nordmalings församling

Kontakta oss

Kostnad: 150 kr för enskilda/samtal och 200 kr för par/samtal.
Avgiften betalas med swish på plats. Om du inte har swish, får du en räkning vid besöket.

Besöksadress:
 Skolgatan 75 2 tr, Umeå (i Församlingsgården).
Se en karta >

Vi jobbar på familjerådgivningen

Elisabet Jonsson

Svenska kyrkan i Umeå

Auktoriserad socionom, Auktoriserad familjerådgivare

Magdalena Hjortstorp

Svenska kyrkan i Umeå

Auktoriserad familjerådgivare, Legitimerad psykoterapeut

Enskilda samtal om livets alla frågor

Ibland kan livet kännas tungt. Men det finns alltid hopp. Någon att prata med. Enskilda samtal är kostnadsfria och kan även genomföras via telefon och digitala kanaler.

gräs med dagg och i bakgrunden bryter solen genom molnen

Samtalsgrupper vid sorg

Att förlora en närstående kan väcka starka känslor och många tankar. Det kan vara till hjälp att dela och samtala om dessa känslor med andra i samma situation.

Kontakta oss

Vill du boka ett dop, gifta dig, prata med en präst? Har du frågor om gravar eller undrar något om Svenska kyrkan i Umeås verksamhet?