Påsk

Påsken är så mycket mer än fjällsemestrar, skollov och godis. Det var nu som Jesus blev förrådd, dömd, korsfäst och återuppstod ifrån de döda. Välkommen till kyrkan och ta del av dramat.

Påskris med fjädrar i turkos, gult och orange.

Påsk i Ålidhems församling

Välkommen att fira påskens gudstjänster tillsammans i Ålidhemskyrkan, Carlskyrkan och Kyrkhörnan!

Påsken är så mycket mer...

....än påskägg, sill och skollov. Klicka på dagarna nedan för att läsa mer om vad som hände varje dag.

Se den animerade filmen om varför vi firar påsk

Skärtorsdag

Denna kväll äter Jesus för sista gången tillsammans med sina lärjungar och instiftar nattvarden genom att säga att brödet som de delar är hans kropp och vinet är hans blod.

Långfredag

Efter att Jesus gripits på natten av de romerska soldaterna förs han till förhör hos Pontius Pilatus som fattar beslutet att han ska dömas till döden för att ha gjort anspråk på att kallas judarnas kung.

Påskafton

Jesus är begravd och lärjungarna kastas mellan hopp och förtvivlan. Är det sant som Jesus sa? Kommer han att återuppstå på den tredje dagen?

Påskdagen

Några kvinnor kommer till Jesus grav och upptäcker att den är tom. Stenen är bortrullad och Jesus är inte där.

Annandag påsk

Jesus visar sig för lärjungarna på olika sätt. Två av lärjungarna är på väg bort från Jerusalem till byn Emmaus. De går och pratar om det som hänt och plötsligt slår någon följe med dem.

Soluppgång i fjärran. En kvist i förgrunden.

Stilla veckan och påsk

Stilla veckan och påsk rymmer ett drama med vänners svek, maktens grymhet och Guds ingripande. Händelserna förändrade livsvillkoren för all framtid.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Teologiska rummet ska vara ett forum med högt i tak, tycker kyrkoherde Kenneth Nordgren.

Våra kyrkor och mötesplatser

Det pågår verksamhet varje dag året runt i våra kyrkor och mötesplatser. Klicka på namnen nedan för att läsa mer om vad som är på gång, vem som jobbar där och mer om byggnaderna.

Gudstjänst hemma

Fira andakt här varje söndag kl 10. Andakterna kommer från Umeå, Vännäs-Bjurholm, Bygdeå, Nordmaling, Holmsund, Sävar-Holmön och Hörnefors.