Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon: +46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Allhelgona

Allhelgonahelgen är ett tillfälle att tända ett ljus, tänka på dem vi minns och saknar, och låta vardagens alla vanliga bestyr få vänta några dagar.

Bortom det jag kan förstå men nära mitt hjärta

Kanske det är en av årets viktigaste helger - allhelgona. När de många ljusen tänds där ute i mörkret, för att värma oss här inne - i hjärtat. Vi vill minnas det jordiska och vi får hoppas på det himmelska. Kyrkogården, som lyser i mörkret under allhelgonahelgen, blir en plats för både levande och döda. Vi möter våra minnen och vårt innersta samtidigt som vi öppnar oss för något mera.

När vi har mist någon får vi ändå behålla hoppet att Gud tar hand om. Bortom det jag kan förstå, bortom tid och rum, men nära mitt hjärta.
- Kenneth Nordgren, kyrkoherde

Sök gravsatta

På sidan svenskagravar.se kan du se både på vilken kyrkogård den avlidne ligger begravd på och sedan med hjälp av kartan hitta graven.

Om du söker på ett namn och får väldigt många träffar kan du välja "Umeå pastorat" för att begränsa träffarna.