Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon:+46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Andakter

Här finns inspelade andakter från Sjukhuskyrkan på Norrlands universitetssjukhus för dig som inte kan komma till kyrkan eller bara vill ha några minuters ro och eftertanke.

Andakter

Andakterna är skapade av sjukhusdiakonerna Karin Nordfeldt Hansson och Monica Lundgren, sjukhusprästerna Gustav Ericsson, Anders Dahlqvist, Lars Segerstedt och Susanne Kostet samt Anders Axelsson, sjukhuspastor.

Fler gudstjänster och andakter

Gudstjänsten sändes första gången 1925 och är därmed Sveriges Radios äldsta program. Programmet sänder gudstjänster från olika platser och olika samfund i Sverige varje söndag kl. 11.03 i P1. Gudstjänsterna går också att lyssna på i 30 dagar efter sändning på hemsidan.
Lyssna på Gudstjänsten här >

Morgonandakten vill vara en start på dagen för den som är andligt intresserad. Den tar upp existentiella frågeställningar som på djupet berör och engagerar.
Lyssna på Morgonandakten här >

Vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå finns Sjukhuskyrkan med andlig vård, mitt i vården. Vi arbetar med samtalsmottagning och själavård, besöker avdelningar, erbjuder sångstunder, gudstjänster och samtalsgrupper.
Läs mer om Sjukhuskyrkan via länk nedan.