Foto: Ikonen är målad av Mats Hermansson

Diakonicentralen

Här hjälper vi dig att hjälpa och att få hjälp. Vårt fokus är omsorgen om människan och tron på den egna förmågan till förändring. Vi finns här för stöd och råd.

Diakoni är kyrkans sociala arbete. Till Diakonicentralen kan du komma om du behöver någon att prata med, få ekonomisk rådgivning och stöd eller juridisk rådgivning om du är asylsökande. Här finns en öppen mötesplats för utsatta EU-medborgare och andra som tillfälligt vistas i Umeå. Du kan också kontakta oss om du vill hjälpa till på olika sätt.

På Diakonicentralen möter du diakoner och diakoniassistenter från kyrkans sex församlingar i Umeå och Tavelsjö. Katarina Glas, diakonistrateg, Johanna All, diakon och ansvarig för Mötesplatsen, har också sina kontor här.

Katarina Glas

Diakonistrateg, Pastoratskansliet

Johanna All

Diakon, Samordnare för Mötesplatsen, Pastoratskansliet

Monica Lundgren

Diakon, Pastoratskansliet

Hjälpa till?

Bli volontär

Det finns många olika verksamheter inom Svenska kyrkan i Umeå där ditt engagemang gör skillnad. Du får ingen ekonomisk ersättning, men många som ställer upp frivilligt upplever att det också berikar ens eget liv. I kyrkan kan ett ideellt uppdrag handla om att besöka ensamma människor, hjälpas åt med kyrkfika eller vara med som ledare i en gruppverksamhet.

Läs mer om att bli volontär här >

Ge en gåva till det diakonala arbetet

Inom Svenska kyrkan möter vi många människor som av olika anledningar hamnat i ekonomiska svårigheter. Även här i Umeå. När pengarna tryter och livet är kaos kan kyrkan ibland hjälpa till med ett ekonomiskt stöd. Det kan vara presentkort till en matkasse, deltagaravgift i en fritidsaktivitet, stöd till ett tillfälligt inköp eller en biocheck för att kunna göra något extra med sina barn.

Det är tack vare din och andras gåvor till kontot för diakonalt stöd som vi kan ge bort presentkort till människor i ett akut läge och göra insatser för en långsiktigt hållbar livssituation. Din gåva gör verklig skillnad för en person eller familj, tack!

Swish 123-584 6050
Bankgiro 602-4384 Umeå Pastorat. Märk gåvan: Diakonalt stöd