Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon:+46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Ibland kan livet kännas tungt. Men det finns alltid hopp. Någon att prata med, en axel att luta sig mot. Enskilda samtal är kostnadsfria.

Enskilda samtal om livets alla frågor

Att förlora en närstående kan väcka starka känslor och många tankar. Likaså kan en stroke förändra livet och vara en stor sorg att bära. Det kan vara till hjälp att tillsammans med andra i samma situation dela och samtala om dessa känslor.

Samtalsgrupper vid sorg

Hit kan du vända dig om du behöver någon att tala med vid de svårigheter eller kriser som kan uppstå i livet. Vi erbjuder samtal för par och enskilda.

Kyrkans familjerådgivning

Stödgruppen ger och skapar stöd. Den kan begäras ut av räddningstjänst, ambulans, polis och Försvarsmakten vid allvarliga händelser som olyckor eller dödsbud. Gruppen består främst av präster och diakoner.

Kyrkans stödgrupp

Sjukhuskyrkan arbetar med samtalsmottagning och själavård, besöker avdelningar, erbjuder sångstunder, gudstjänster och samtalsgrupper. Vi medverkar också i utbildningar för personal och studenter.

Sjukhuskyrkan

Du hittar oss i Naturvetarhuset, 1 trappa upp från entréplan.

Kyrkan på campus

Kyrkan på campus finns till för alla vid Umeå universitetet och SLU. Kom till oss och prata om det som berör dig, oavsett livsåskådning. Delta i en grupp, prova på meditation eller kom förbi vårt vardagsrum och sitt ner och andas en stund. Du hittar oss i Naturvetarhuset, 1 trappa upp från entréplan.

Svåra situationer är en del av arbetet inom Försvarsmakten. Svenska kyrkan i Umeå finns regelbundet på plats på Umeå garnison.

Militär själavård

Diakoni är kristen tro omsatt i praktisk handling. Ordet kommer från grekiskan och betyder tjänst. För oss innebär det omsorg om medmänniskan i livets olika situationer. Det är kyrkans utsträckta hand till alla som behöver hjälp.

Kyrkans sociala omsorg - diakoni

Självhjälpsgrupper