Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Vill du prata med någon? Ring 090-200 27 00.

Nytt nummer för dig som vill prata

Vill du prata med någon? Ring 090-200 27 00.

Ibland kan livet kännas tungt. Men det finns alltid hopp. Någon att prata med. Enskilda samtal är kostnadsfria och kan även genomföras i telefon och digitala kanaler.

Enskilda samtal om livets alla frågor

gräs med dagg och i bakgrunden bryter solen genom molnen

Samtalsgrupper vid sorg

Att förlora en närstående kan väcka starka känslor och många tankar. Likaså kan en stroke förändra livet och vara en stor sorg att bära. Det kan vara till hjälp att tillsammans med andra i samma situation dela och samtala om dessa känslor.

Hit kan du vända dig om du behöver någon att tala med vid de svårigheter eller kriser som kan uppstå i livet. Vi erbjuder samtal för par och enskilda.

Kyrkans familjerådgivning

Diakoni är kristen tro omsatt i praktisk handling. Ordet kommer från grekiskan och betyder tjänst. För oss innebär det omsorg om medmänniskan i livets olika situationer. Det är kyrkans utsträckta hand till alla som behöver hjälp.

Kyrkans sociala omsorg - diakoni

Sjukhuskyrkan arbetar med samtalsmottagning och själavård, besöker avdelningar, erbjuder sångstunder, gudstjänster och samtalsgrupper. Vi medverkar också i utbildningar för personal och studenter.

Sjukhuskyrkan

Stödgruppen ger och skapar stöd. Den kan begäras ut av räddningstjänst, ambulans, polis och Försvarsmakten vid allvarliga händelser som olyckor eller dödsbud. Gruppen består främst av präster och diakoner.

Kyrkans stödgrupp

Det kan vara skönt att ha någon att prata med om man sitter frihetsberövad. Det finns därför  regelbundet möjlighet till samtal med en präst. På anstalten i Umeå ordnas även aktiviteter och gudstjänster.

Verksamhet på häkte och anstalt

Det kan vara skönt att ha någon att prata med om man sitter frihetsberövad. Det finns därför regelbundet möjlighet till samtal med en präst. På anstalten i Umeå ordnas även aktiviteter och gudstjänster.

Självhjälpsgrupper

Du är inte ensam - fler stödlinjer att ringa

Svenska kyrkan:

• Svenska kyrkan i Umeå 090-200 27 00 (helgfri vardag 10-12)
  • Jourhavande präst 112 begär jourhavande präst (kväll och natt 17-08)
  • PS Ung 090-200 26 60 Svenska kyrkan i Umeå, samtalsmottagning för unga. (Måndagar 10-11)
  • Tillsammans i Umeå 090-16 64 72 (helgfri vardag 10-12) För dig som behöver hjälp med något

Andra organisationer:

• Äldrelinjen 020-22 23 33 (Vardagar 8-19, helger 10-16)
  • Jourhavande medmänniska 08-702 16 80 (Kväll och natt 21-06)
  • Allmänna frågor om Covid-19  113 13
  • Medicinsk rådgivning 1177 (vid akut tillstånd 112)
  • Röda korsets stödtelefon 0771-900 800 (vardagar 12-16)
  • Islamic relief 073-375 84 88, 073-375 84 72
  • Nationella hjälplinjen 020-22 00 60 (Kostnadsfri psykologisk hjälp.)
  • Mind 90101 För dig som har självmordstankar eller någon nära anhörig med självmordstankar. (6-24 varje dag)

Våld i nära relationer

• Socialjouren i Umeå kommun 090-16 30 50
  • Polisen 114 14, akut 112.
  • Kvinnofridsmottagningen 020-410 420 eller kvinnofrid@umea.se
  • Mansmottagningen 020-245 245